Бъчварова призна: Реформата в МВР е бламирана!

Тя се зарече да внесе отново проекта за МВР, ако бъде отхвърлен
8 апр 2016 19:40,
60
Бъчварова призна: Реформата в МВР е бламирана!
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Румяна Бъчварова призна, че реформата в МВР е била бламирана.

В сряда вътрешната комисия в парламента, чийто шеф е предишният МВР-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов, отхвърли закона, внесен от Бъчварова и екипа й.

Въпреки това Цветанов обяви, че това не е бламиране и помоли медиите да не създават напрежение около сектора.

"Да, това е бламиране на реформата, но все пак става дума само за една комисия", каза днес Бъчварова в Русе.

Тя заяви, че е готова да приеме различни предложения, но не е готова да отстъпи. МВР шефката обясни, че ако законът й не бъде приет в този вид, тя ще изчака три месеца и ще внесе нов проект.

Бъчварова все пак изрази надежда, че законът ще бъде приет от другите две комисии, на които е разпределен, за да стигне до пленарна зала.

"Има още две комисии, през които трябва да мине и вярвам, че хората в тях ще проявят повече разбиране", каза министърът, цитирана от "Дарик".

Тя обясни, че целта на промените е преструктуриране на министерството така, че то да работи по-пълноценно.

"Искаме да разделим общата от специализираната администрация, имаме и други идеи. Предложението ми бе отхвърлено от Вътрешната комисия с коментари, които ме учудиха, защото показаха, че може би не е четен подробно този проект", каза Бъчварова.

Тя допълни, че по отношение на служителите предложенията вече са били приети през февруари от същите депутати, които сега са ги отхвърлили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕЩАСТНИЦИ ! СЪСИПАХТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ЗАЕДНО С ВАШИТЕ "МЕЖДУНАРОДНИ СЪМИШЛЕНИЦИ" ! НАЛИ ТОВА Е "ЦЕЛТА" ?!...И СТИГА С ТЕЗИ ФАЛШИВИ "ГРИЖИ" , ЗАЩОТО НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ ! ЗАТОВА ЛИ ТОЛКОВА МНОГО ПОЛИЦАИ "ПРЕЖИВЯВАТ И РАЗЧИТАТ" НА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ , ВМЕСТО ДА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ НЕЯ ?! ВЛИЗАТ В ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ И НЕ САМО ТОЧНО С ТАЗИ ЦЕЛ ! В СВЕТА НЯМА ТАКОВА "ЧУДО" ! И ТОВА НЕ Е ОТ "ВЧЕРА" СИТУАЦИЯ ! ТЕ СА ДОРИ "НАЗНАЧАВАНИ" ЗА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ ! ПОСЛЕ СМЕЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА "ДОВЕРИЕ"! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
33
1
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Ако в една Англия например, си имат добре изградена с годините система за набиране на служители в полицията, при нас работата е изпортена по много направления. Причините са много. Основната обаче е тая, че сегашните управляващи хем ги боли, хем ги сърби! В мнозинството си те са синове и дъщери на тези, които от 1944 до 1954 год. са правили реформата в МВР и прекрасно знаят какво е реформа и как трябва да се направи в този сектор!! Но ще загубят влияние,контрол в "силовака"! Опасно е за тях!!!
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попитали радио Ереван що е това , аджаба, руски ***.-"Производно на магистрална труженичка и пиян руски тираджия"- отговорили радиотеПрочети още на: dnes.bg/politika/2016/04/08/bychvarova-prizna-reformata-v-mvr-e-blamirana.298810#comment-newest
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПИСНАА МИ ОТ МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА!
30
1
 
14
 
! Отговори
Отворено общество преди 8 години
Тази наистина ли си вярва, че още три месеца, ще е министър.Цветан Цветонов й е взел мярката, да изкара най-много месец.
29
2
 
15
 
! Отговори
ЦЦ преди 8 години
Това недоразумение бъчварова, колко по-бързо подаде оставка, толкова по-добре.Тя засрашава националната сигурност.Предателка.
28
1
 
19
 
! Отговори
Гроб преди 8 години
Тази стара бабка не разбра ли, че е срам и позор за МВР. Оставка. Историята ще я запомни, като най-некомпетентната и най-некадърната министърка. Отвращавам се от нея. Дъщеря й рабои в анти БЪЛГАРСКА фондация , а тя ще прави реформи.
27
9
 
1
 
! Отговори
Радио Ереван преди 8 години
Попитали радио Ереван що е това , аджаба, руски ***.-"Производно на магистрална труженичка и пиян руски тираджия"- отговорили радиоте
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка, Кацарова-Бъчварова, оставка, махай се бламирана си!
25
0
 
24
 
! Отговори
Полицай преди 8 години
Реформата в МВР, в този й вид, е вредна и недопустима, в условията на все по-голяма ***, мутризация и мигрантски потоци. Полицията е неефективна не заради корупцията в нея /която не е малка, но не е определяща/, а заради демотивация, некачествен подбор на човешки ресурси и недобра техническа и материална база. Моля, не се поддавайте на тези спекулации, че МВР е най-голям брой служители на глава от населението - далеч не е така. Просто в последните няколко години умишлено МВР се очерня
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26Половината от тези раково болни/между които и аз/ са плод на "братския Чернобил". Проклети да сте, комунисти гърчави!
23
1
 
1
 
! Отговори
протестиращ преди 8 години
Не се отказвайте но в общата администрация и логистика да се осигурят длъжности за хора в неравностойно положение в съответствие с европейските проекти осъществявани с финансовата подкрепа на ОП Административен капацитет
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ромите с по пет шес чаавета имат доход по голям от полицаите
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се гаврете с полицаите! Дайте им заслуженото! Един нарко дилър средно ниво печели по 6-7 х.на месец! Как тези полицаи да имат стимул ? Заплатете ги осигурете ги! Оставете ги на мира!
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 24. Доказателството са 500 000-те раково болни и алергийте които не познавахме преди 30 години! От това по голямо доказателство има ли?
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пилешкото месо се води най-диетичното, но в същото време е и месото, което се тъпче с най-много ***. Българските поризводители успяват да правят 1,5 килограма филе от 1 кг месо. И това не става с фокуси, а с високотехнологични машини. С тумблер и шприцове всяко парче мръвка може да порасне с до 65%. Тумблирането или шприцоването на пилешкото представлява машинна обработка, при която продуктите се инжектират със специални разтвори.
18
1
 
8
 
! Отговори
Тъжна констатация преди 8 години
"Коалиция" герб и сие..... Управлява на принципа проба-грешка(ако мине мине ако не здраве да е) къде и да боцнеш цвърчи гной и мирише на мършаяк.. Не съм атакист нито комонист камоли социалист... без партиен просто реалист....... Държавата е фалирала отдавна още от 2007г. Е в Рецесия... Кой и да дойде само краде.. Хора вземете се в ръце ако не ви се гладува!(то не че не се гладува) но все пак... Недейте да позвоявате вашите деца да страдат...Обричате ги на бедност!!!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Млечните продукти също се тъпчат с ***. Експертите отдавна съветват да не се пие "киселото мляко за пиене", защото много производители го правят от *** с нишесте. Затова, преди да купите т.нар. кисело мляко за пиене, задължително четете дребния шрифт на етикета. Иначе ще ви пробутат продукт, забъркан от свински желатин, модифицирано царевично нишесте, концентрат от моркови, грозде, арония, набухватели, както и млечнокисели бактерии.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Бъчварова -наследник на Генчо Бъчваров ,член на ЦК на БКП и гл . ред на в ,,Отечествен фронт,, И ЧервеноБръмбара от Банкя е наследник на .
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си мислете, че сирене се прави само от мляко, става и от телешко шкембе и тебешир. Търговците, които правят такова сирене разтварят сухото мляко с вода, за да се получи от 2,8 до 3,5 литра течност. Към нея се прибавя палмовата мазнина в хомогенизатор. Така се постига нужната масленост, като мазнините и водата се свързват с различни емулгатори и се добавя протеин, извлечен от телешкото шкембе. При тази процедура обаче се получават трансмазнини, които се натрупват в кръвоносните съдове.