Бъчварова: Няма да се откажа, промяна в МВР е нужна

Вицепремиерът посочи, че има пълната подкрепа на Борисов
Обновена: 10 апр 2016 15:11 | 10 апр 2016 14:12, Елка Василева
46
Бъчварова: Няма да се откажа, промяна в МВР е нужна
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че няма да се откаже от реформата, защото е убедена, че такава промяна в МВР е необходима. Тя декларира, че винаги е имала безпрекословната подкрепа на премиера.

Бъчварова не желае да тълкува ситуацията в личен план. Тя обаче не се отчайва от резултата, защото разбира колко е трудно на всички, които са били в тази система, да я погледнат по друг начин. Бъчварова разбира собствената си мисия в това да се направи нещо по-добро за тази система – да се работи за служителите, така че да бъде по-добре за гражданите.

Бъчварова коментира това след отхвърлянето на законопроекта за промени в закона за МВР във вътрешната комисия на парламента. „Законопроектът бе работен почти година от всички членове на комисията, които бяха с мен, преминал е обществено обсъждане, отразява бележките на всички министри и е подписан от премиера. Това възможно най-голямата прозрачност за закона“, посочи вътрешният министър.

Още по темата

Запитана какво ще предприеме, ако законопроектът срещне силна парламентарна съпротива, Бъчварова обясни, че ще изчака три месеца, законопроектът ще бъде прегледан и внесен отново. Тя каза, че би приела всички разумни препоръки, които не променят философията на това, което се предлага.

Партията, която не е провела нито една реформа, се опитва да определи кога да се правят реформи и аз не приемам този момент, заяви още Румяна Бъчварова по повод възраженията на левицата по законопроекта. Според нея БСП излиза с политическа съпротива и с тезата за „подходящо време за реформи“, като цели да се даде знак към правителството, че не се одобряват неговите реформи.

Бъчварова очерта постиженията на ведомството си за една година, като подчерта, че идеята е системата да се подреди по начин, по който тя не е работила досега.

„Справяме се изключително добре на границата, поддържаме готовността си за терористична заплаха, ГДБОП работи изключително добре след преструктурирането, полицията е изключително активна, подготвихме реформата в МВР, започнахме нов подход за ограничаване на битовата престъпност“, каза Бъчварова.

„Проверените лица и автомобили се измерват в хиляди. Не използваме символиката с имената, за да има разлика в усилията ни, да не акцентираме върху пи ар елемента и за да можем да си вършим спокойно работата“. Румяна Бъчварова обясни това, запитана за резултатите от провежданата операция срещу показните кортежи и носителите на публична агресия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
леле колко е погрознела тая гербава бабка.в гроб или се умира или се умира грозен от морална 2нечистоплътност
27
5
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Никога - отказване. С ГЕРБ - докрая на живота.
26
0
 
1
 
! Отговори
Shower преди 8 години
Bravo!:-):-):-):-)Mashallah, kadin efendi!:-):-):-):-) Bulgarite sa olimpiiski maistori v chakaneto!:-):-):-) 500 godishnoto chakane na diado Yvan e nenadminat bulgarski rekord!:-):-):-)
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформа в МВР няма. Това което се цели е не реформа а рязане на средства
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква реформа госпожо министър - та такава нема. Вие само говорите от година за реформа, а нещата в МВР стават все зле. Усвоявате от държавният бюджет над 1 милиард и 200 милиона и нищо - няма реформа.МВР спешно се нуждае от хирург.Не виждате ли, че никой не верва на МВР и има защо.Престъпност, кражби, полицаи побойници, каналджиии, рекетоьори, наркопласьори и още..... МВР не е работеща машина и следва бракуване.
23
1
 
17
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
Г-ЖО БЪЧВАРОВА РЕФОРМАТА В МВР Е НЕОБХОДИМА И ДОРИ ЗАКЪСНЯЛА, НО ВИЕ ОТ ГЕРБ СТЕ НЕСПОСОБНИ ДА Я ОСЪЩЕСТВИТЕ ПОРАДИ РЕДИЦА КОРУПЦИОННИ ОБВЪРЗАНОСТИ. ТОВА МИНИСТЕРСТВО Е КАТО ВОДЕНИЧЕН КАМЪК ЗА ДЪРЖАВАТА И ПО-ТОЧНО ЗА ХОРАТО, ОТ КОИТО ИДВАТ ПАРИТЕ, КОИТО ПИЛЕЕТЕ. ТРЯБВА ДА ВИ ПРИПОМНЯ, ЧЕ ВАШЕТО ГЕРБАДЖИЙСКО МВР НИКОГА НЕ Е ПОМОГНАЛО НА ОБКНОВЕН ЧОВЕК, А САМО НА МУТРИ, ПОЛИТИЦИ И ИЗОБЩО НА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ.
22
1
 
11
 
! Отговори
Слаби юристи са преди 8 години
Всички проблеми идват оттам, че искат да засегнат права със задна дата. Никой няма да е против каквато и да е реформа, но трябва ясно да се каже, че започва да действа оттук нататък. Това ще й обяснят и в правната комисия. Не може да работиш 20 години и след това да ти променят условията едностранно. Ще има дела и ще плащаме пак всички, а не "умниците", които нямайки и хабер от право, предлагат и приемат недомислици. Това ще е 6-та "реформа" в МВР и все в ущърб на служителите.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчваровааа,всички виждаме,че си кукла на конци.Че няма да направиш реформи в МВР това е ясно,но поне се заеми с престъпността,в т.ч. битовата агресията,разпространението на дрога във всички нощни заведения,което не е от днес,нито от вчера и не на последно място ЗАБРАНА НА НОВАТА ПРОТУРСКА ПАРТИЯ.Заедно с прокуратурата си свършете работата,защото гражданите вече започнаха да ви я вършат.Започнаха с бежанците ,но може да свършат с вас.
20
0
 
13
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Г-жо министър, трябваше веднага да реагирате след решението на парламентарната комисия и да се спасите, с облекчение - вие не сте силна в този ресор и само правите пакости, оттеглете се с достойнство, дано не стане късно, запомнете - ще завлечете след себе си цялата партия, представяте ли си какво ще лъсне след рухването -- грандиозните далавери - вече се започна, да не смятата, че далаверата наскоро не е под кълпака на ...министър, я се поровече.......
19
0
 
7
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
По същият сценарии сега върви Украйна, да не смятате , че не виждаме унищожителната ръка на индианския амбасадор - опомнете се сороси, не виждате ли към какви кръвополития тласкате собствената си държава заради хартийките на Сорос исие, гадно е като гледаме украинските братя как се самоунищожават, точно по нашият път..........
18
0
 
7
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Изхвърлете тази дума от речника си госпожо министър, до сега, 26 години, тази дума, подхранвана от индианските касапи, унищожаваха всичко в България, дори ми е гадно да си спомням, вече нищо не е оцеляло, навсякъде се маркира и бута държавата към самоунищожение - какво искате още, май остана само едно Априлско въстание да ви спретнем - ЗАНИМАВАЙТЕ СЕ С ПРОБЛЕМИТЕ ПО СИГУРНОСТТА, А НЕ СЪС СЪДБИТЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ -- РЕШЕТЕ ПЪРВО ПРОБЛЕМИТЕ, какво направихте с битовата престъпност - това е...
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нужна е и трябва да започне първо от теб!
16
1
 
22
 
! Отговори
охооооооо преди 8 години
Да управляваш МВР съвсем не е като да имаш млад любовник. Тази жена какво изобщо разбира, та да е на позиция министър? Скапана държава имаме и няма да има оправия до като всеки работи това за което не е учил.
15
2
 
24
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Лелке МВР е пълно с администрация,началници и бумащина! Реално няма редови полицаи,коли,униформи от 5 години!Политиците пазят *** и мутрите в България!
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно промяна трябва да има като се почне с теб (Румяна Бъчварова).Трябва полицията да се грижи за вътрешният ред да пази дори в малките села.Освен това трябва да се пази границата а не да е надупчена като швейцарско сирене.Трябва да се поощряват тези които пазят границата а не полицаите да се отнасят към тях като към хора които са им нарушили бизнеса.Затова на първо място оставката на министъра и назначаване на достоен човек който да си знае работата.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kakva reforma????porednata fasadna takava
12
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да обясни какво разбира под реформа. Аз реформа не виждам. Само финансови корекции за сметка на работещите в системата. Ако това наричат реформа - то първо трябва да започнем с промяна на министъра на вътрешните работи.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ивчо, аз не искам да съм полицай, ама не искам и като данъкоплатец да плащам на корумпираните полицайчета бонусите. Нормално е като работиш, бонусите да са ти обвързани със свършена работа, а не да ги получаваш, ей така, щото n години си седял и си си клатил краката.
10
2
 
31
 
! Отговори
екс преди 8 години
Пий си напитката Бъчво! Нищо няма да направите свястно... Назначавате хора в администрациите на всяко министерство. И не само там. Вече няма кой да ви повярва. С пари и страх копувахте изборите до сега. Свърши се. Скоро ще падне това правителство за радост. Колко сте крали,крали... Баста! Господ няма да ви пожали...25759
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР Е НАЙ ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ПЛЮС ТОВА ПОЛУЧАВАЩА ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТИ ЗА ВЪРШЕНЕ НА НИЩО..КУП ПРИВИЛЕГИИ И ПЕНСИОНИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ВЪЗРАСТ С 20 ХИЛЯДАРКИ БОНУС!СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕТЭ СИ МИЛИЦИОНЕРА СТАВА ПАЗАЧ НЯКЪДЕ ДА ТРУПА ОЩЕ БОГАТСТВО КАТО ЗАЕМА МЯСТОТО НА ХИЛЯДИТЕ БЕЗРАБОТНИ!МВР ТРЯБВА ДА СЕ РАЗТУРИ И ИЗВОЛНИ ДО ПОСЛЕДНИЯ МИЛИЦИОНЕР!