Местан учредява новата партия ДОСТ

По думите му хората от нея са подложени на натиск и репресия
Обновена: 10 апр 2016 14:26 | 10 апр 2016 13:58, Елка Василева
189
Местан учредява новата партия ДОСТ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лютви Местан и симпатизантите му учредяват днес новата партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ).

Над хиляда души от страната и чужбина присъстват на конференцият, на която ще бъде избрано ръководството на ДОСТ.

Турският посланик Сюлейман Гьокче е сред гостите на учредителния конгрес.

Още по темата

Седмица преди учредяването Местан и представители на Инициативния комитет посетиха Анкара, където разговаряха с турския премиер Ахмед Давутоглу, съобщиха от пресцентъра на инициативния комитет. Пред Давутоглу Местан промотира формацията си и анализирал събитията, породили необходимостта от учредяването на новата политическа формация ДОСТ. Местан отбелязал и необходимостта от стратегическо партньорство между България и Турция. Подчертал, че ДОСТ ще даде своя принос в това отношение.

„Делегатите са тук въпреки натиска и репресията, на която са подложени", каза в началото на речта си днес лидерът на новата партия Лютви Местан.

Учредяваме една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани, заяви Местан.

 "ДОСТ се учредява в името на равноправието на всеки български гражданин, независимо на какъв език за първи път е произнесъл думата "мамо" и каква вяра изповядва в създателя", посочи Местан.

Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единство в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречени тоталитарни модели, заяви той.

Според него абсолютната власт ражда произвол и корупция. Затова ДОСТ ще бъде и решителна антиолигархична партия, подчерта той. Решени сме да се изправим срещу вкорененото задкулисие, да го разобличаваме и да бъдем неговата либерална алтернатива, каза Местан.

Той бе категоричен, че няма никакво намерение да плаща политически данък за каквито и било представи за Република Турция като заплаха за националната ни сигурност и на националната ни идентичност. По думите му за България е полезно да разработи специална стратегия за отношенията си с южната си съседка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България трябва да скъса дипломатически си отношения с Турция и този *** да си замине Заедно с турския посланик ?
17
6
 
10
 
! Отговори
XXX преди 8 години
Kade e Konstitucionniq sad? Za6to mal4at ot RB I PF ? tozi dokazan Balgaromrazec i otqvlen Turkofil registrira novaPROTIVOKONSTITUCIONNA partiq za6to mal4i Prezidenta ? tozi islqmist trqbva6e otdavna da e v pandiza
16
14
 
9
 
! Отговори
mnogo tapi xora tyk преди 8 години
bravo NA MESTAN istinski politik -toi moze da dokaze i pokaze 4e dori kogato te eleminirat po nekorekten na4in dobria politik moze da se realizira v politikata otnovo - nishto 4e AMET DOGAN koito e ot darzavna sigornost na bg. go predade ......
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да е неизгодно на Давотоглу и Ердоган българските отрочета на партиите им се разцепиха между ДПС и ДОСТ. Сега те се чудят кой да изберат за свой представител в България - Местан - верен на Турция и отричащ руската политика и краен в насоката си към Турция, или Доган дългогодишен лидер на ДПС-то. Колкото и да търсят отговора - няма да го намерят. Защото тука е България, а не е турско. Всякакви подобни партии служещи на чужди интереси ще бъдат заличени. Факт е че Доган ги предаде.
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя се кълнеше в ДПС и Ахмед Доган само допреди три месеца. Сега се обърна на 180 градуса и плюе по тях. Как изобщо да му вярваш на тоя подъл лицемер?
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12.Аскер какво правиш в България !
12
3
 
17
 
! Отговори
българина преди 8 години
Днес правителството разреши в България да се открие сепаратистка партия клон на дарш! 200 депутата националисти са ни нужни спешно
11
6
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 10 Василий, това не е намеса, а признателност към руският народ избавил ни от 5 века турски ГНЕТ!! Местан по тази логика е признателен на Турция щом кани турския посланик ли? За какво е признателен? Че Тирция чрез Тиквата му разрешава да си прави нова протурска партия ли? Да, така е!
10
7
 
24
 
! Отговори
нн преди 8 години
Местан е вреден за България. Мръснишка постъпка. Каква партия- протурска. Зад регистрацията на ДПС стоеше Англия по поръка на Турция, а сега Турция е директно. Що за идиотщина. На малка България, две етнически турски партии. България трябва да не я регистрира като вредна за държавата.
9
4
 
24
 
! Отговори
Р. Р преди 8 години
ДОСТ. движение обединяване с Турция е най голямата политическа подигравка с България в най новата и история.
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Открита намеса на Турция , заедно с посланика им в България ?
7
4
 
21
 
! Отговори
G преди 8 години
ПРИЗОВАВАМ Конституционният съд на България да се събуди и да откаже регистрация на тази явно изразена турска партия в България, която е в разрез с член 11, ал. 4 от Конституцията на страната. В посоченият член ясно се казва, че "(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт". Стига думи, трябват дела.Това турско пипало трябва да се одреже преди да е засмукало кръв.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан ходи в Турция за да му кажат , за какво да се бори ?Стратегически цели - турските джихадисти от Сирия се намесват в България !
5
3
 
20
 
! Отговори
888 преди 8 години
Главното е, че веднага ще се намерят и продажни съдии, които безпроблемно ще регистрират поредното противоконституционно, антибългарско отроче.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция демонстрира подкрепа, а цветовете на партията са цветовете на държавния флаг на Укропия
3
5
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
"Турският посланик Сюлейман Гьокче е сред гостите на учредителния конгрес."Мога ли да попитам тоя *** на снимката, какво прави турският посланик на учредителен конгрес на една нова българска партия?
2
5
 
20
 
! Отговори
681 преди 8 години
Стига ни занимавайте с тоя антибългарски *** и турската му "партия"!
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава ярка демонстрация от страна на Турция е повече от обидна и срамна . Не може чужда държава да демонстрира подкрепа на някаква си партия и то още не регистрирана . Това вече е прекалено .