1500 лева бонус на месец за спешен лекар, 900 – за сестра

Москов обещава и сериозни инвестиции в апаратура за спешните
32
1500 лева бонус на месец за спешен лекар, 900 – за сестра
Снимка: БТА

Сериозни инвестиции в апаратура и специална методика за по-високи заплати в Спешните отделения планира Министерството на здравеопазването. По този начин държавата гарантира на медицинския персонал в този сектор нови трудови доходи, обяви здравният министър д-р Петър Москов.

Още по темата

Той обеща, че държавата гарантира на лекарите от спешните приемни отделения към болниците допълнително възнаграждение 1500 лева на месец, а на медицинските сестри по 900 лева.

Здравният министър посочи, че договорът за допълнителното заплащане е подписан днес и влиза в сила със задна дата от 1 януари тази година.

Москов уточни, че става дума за държавна гаранция извън договорите, които ръководствата на отделните болници ще сключат с работещите в спешните приемни отделения.

Според министъра това е част от комплексната политика в сферата на здравеопазването на мнозинството и на правителството.

Стратегическа цел на Министерството на здравеопазването е статутът на болниците като търговски дружества да бъде премахнат, заяви Петър Москов, цитиран от БТА.

По думите му все още няма публичен план как може да бъде реализирана идеята, тъй като на дневен ред е решаването на проблема с натрупаните дългове на лечебните заведения, които възлизат на стотици милиони левове.

Москов посочи, че е крайно време лекарите да се разделят от търговците. "За лекарите трябва да има добро възнаграждение и достойни условия за работа, а за търговците да се грижи невидимата ръка на пазара", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
ер преди 8 години
До сега нямаха пари за най обикновени неща сега по 1500 бонуси .Мед.сестрите вземат по 500/600 някъде със задна дата става 900. А ни обясняваха ,че нямало мпари за нищо!!Пепито се правеше на интересен но му сипаха набързо.Месец му давам 😉
16
3
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
ПОДКУПВАМЕ ДОКТОРИТЕ ЗА ДА СИ ПРЕКАРАМЕ ЗАКОНА А ХА ХА ДАНС НЕ ГИ НАКАРАХА ДА МЛЪКНАТ АМА ПАРИТЕ СА ДРУГО НЕЩО
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички разбирачи и критикари ще им кажа следното . Как ви се вижда днешната информация от здравната каса , че шефове на държавни болници получават месечно възнаграждение от 90 000 лв. Това не е наглост , а е престъпление срещу народа , защото тези пари ние сме ги внасяли в здравеопазването . Ето срещу тези мошеници се бори Министър Москов .
14
13
 
3
 
! Отговори
ДЕПУТАТ преди 8 години
Виждате ли как леко по леко се вдигат Доходите на българите под нашето Управление .
13
3
 
2
 
! Отговори
Екзекутора преди 8 години
Готови,Прицели се,Огън
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой вярва ли на тоя трафикант на незаконни ваксини .Досега сичко казано от него са непрекъснати лъжи . А прокуратурата се прави на,,извор ненапит,, за тези забранени за употреба в ЕС ваксини .И междувпрочем ,всичките описани и ,,арестувани ,,запечатани в склад от ДАНС. А не да търси саморазправа със тези българи който защитават Родината ни от незаконните нашественици,именувани мигранти .
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на докторите Честито и на частния бизнес , че ще му скъсат шортите от данъци , за да се пълни хазната
10
5
 
22
 
! Отговори
ами да преди 8 години
Спешните лекари обират най големия ... Натова отгоре има една камара кървища и *** , които са допълнителен демотивиращ фактор да не си лекар в спешното . ЗАМИСЛЕТЕ СЕ !!! . Подкрепям напълно парите , които са си ги заслужили. Значи ако сега не им се дадат по нататък ще внасяме лекари не знам си откъде на двойно по-висока цена !
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо от 1 април отрязахте безплатите 150 ленти за диабеттици? Престъпно управление!
8
4
 
16
 
! Отговори
Eva преди 8 години
До АнонименОсвен алкохол и наркотици се получава и от много работа и неспане.Естествено логично българинът първо ще помисли, че някой е наркоман или алкохолик, преди да предположи, че работи много.
7
2
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
Хм. Дано да си изпълни обещанието. Но едва ли само това ще е достатъчно.Да назначават на работа само най-квалифицираните с конкурси и всяка година да бъдат проверявани.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИхоИхо , прочети статията. Не пише за Спешните центрове който осъществяват транспорт , а за увеличение в Спешните приемни отделения. Това са различни неща.
5
6
 
14
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Професор Москов е най успешния здравен министър. Аз страдах от тежко психическо заболяване но се излекувах точно при Москов.
4
7
 
16
 
! Отговори
Ихо преди 8 години
Спешните лекари не са "всьо и все"- те не работят повече от останалите. Работата им е далеч по-лека от онази на кардиолозите,инвазивните хирурзи,гастроентеролозите,уролозите и гинеколозите. Да- неприятни моменти има,но така е почти навсякъде в медицината,а кардиолозите най-често вършат работата на спешните звена,понеже онези им прехвърлят всички случаи,по които има много работа! Спешните центрове на много места са се превърнали в транспортни звена- особено там,където има частни болници.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИ ТО Е УМРЯЛ МАА
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек или има сериозен здравословен проблем или прекалява много тежко с алкохол и наркотици.... Не знам кое би било по-лошо за нас?!... Само му вижте снимките... :Х
1
1
 
7
 
! Отговори
пациент преди 8 години
До Лекар не - просто разликата до тая сума - не вярвам да са работили 4 месеца нахалос . . . .