ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас

Турция е наш приятел и партньор, заяви Лютви Местан
17 апр 2016 18:33, Александър Попов
813
ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас
Снимка: Булфото, архив

"Партия ДОСТ ще събере най-малко 10 000 членове, една трета от избирателите на ДПС заявяват подкрепа за новата политическа формация и при 50% активност на вота влизането й в парламента е сигурно”, заяви лидерът на новосъздадената партия Лютви Местан пред Анадолската агенция, цитиран от bTV.

По думите му създаването на ДОСТ е лоша новина за русофилите и лицемерите у нас, но е добра за общността.

"Зад мен има три знамена – на НАТО, на ЕС и на България, и тази партия се учреди заради тях. Целта ни е България да бъде достоен член на НАТО и ЕС, да се демократизира, допълни Местан. Има потребност от партия като ДОСТ в страната, в която живеят 1 млн. турци и мюсюлмани", допълни лидерът на ДОСТ.

Според него е тревожно, че българите търсят препитание в гурбета в Европа, а инвестициите в етнически-смесените райони са недостатъчни.

"В учредителната конференция на 10 април са се включили 1113 души, сред които 211 етнически българи, с идеята да създадат истинска либерално-демократична партия, лидерът на която няма да я ръководи, затворен в сараите си, а и той няма такива", заяви още Местан.

Той допълни, че партията ще работи за укрепването и засилването на двустранните отношения с Турция.

"Турската държава може да ни бъде много полезна с инвестиции в районите с малцинствено население. Необходима е стратегия за развитие на двустранните отношения, но трябва да се загърбят и историческите комплекси", подчерта Местан.

Той нарече южната ни съседка наш приятел и вероятен стратегически партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСЯ Е БИТА КАРТА :)))))))
380
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"КУЧЕТАТА ЛАЯТ, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ"БРАВО МЕСТАНЕ :)
379
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Османска Империя е запазила Българския народ и Култура както много други които били част от Османска Империя , но как да разбере Хипнотизирания от Рунаци беден човечец
378
3
 
0
 
! Отговори
До 525 преди 8 години
Айде спи спокойно. Разрешавам ти да докладваш, че си убедил и спечелил още един за каузата ако това ти носи някакъв бонус пред началството. Не ми се спори с теб, ти не спориш, ти тролиш, ти си като латерна -едно и също. Когато нямаш доводи- еврогей и подобните опити за обида и лъжи. Не си чел достатъчно, че да спорим, а времето ми е ценно. Лека нощ!
377
8
 
1
 
! Отговори
До 519 преди 8 години
Е тука излъга вече. Направила е всичко възможно за да подтикне портата да нахлуе с войски в Тракия. Не спекулирай с невежеството на другите, в очите на невежите и да изглеждаш умен, в очите на поназнайващите си оставаш посредствен манипулатор. Хайде, лека оставям те да облъчваш начинаещите русофили.
376
4
 
0
 
! Отговори
До 507 преди 8 години
Едното плюсче ти го сложих аз:) виждайки как инфантилно им се радваш. Казвам инфантилно в смисъл като малко дете. Аз отдавна съм надраснал фазата в която да търся одобрението на другите изразяващо се в някакви измислени плюсчета или минусчета. Дори повече държа на минусите поставени от невежи павловски обекти. Ако исках плюсчета щях да правя като теб-да троля за руските интереси. Да не мислиш, че не знам какво трябва да пиша, за да трупам + или -.
375
6
 
3
 
! Отговори
Хайреддин преди 8 години
Много фашизъм и расизъм тука, от злоба ви удрят инфаркти и инсулти, не от глад и мизерия, да знаете :-)
374
2
 
8
 
! Отговори
PACATE преди 8 години
Само да питам - сега Доган като е за Путин, вече наш човек ли е? Щото преди време тука родолюбците от форума много плюеха против него, пък вече гледам го харесват... Понеже и аз искам да съм актуален, да знам какво е нужно - повече да обичаш България или повече да обичаш Русия, за да се водиш истински патриот? Помагайте, хора. Щото гледам този Местан говори за ЕС и НАТО, а пък ние членуваме там, значи викам си - той е родолюбеца, той е принципния. Обаче чета коментарите - не го харесват. Питам се - сега тва руснаци ли са го писали, българи ли? Не мога да разбера. Объркана работа. Патриотична.
373
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз знам какво е станало на Шипка. Чел съм и Вазов. Чел съм и това което е писал за руските войски срещу които сме се били в Добруджа. Пак питам, какво е общото с русофилията?Трябва ли да съм русофил защото Русия си следва имперските амбиции? Когато съвпадат с моите-ок, но когато не съвпадат просто да си гледа работата. В момента ние сме в ЕС и НАТО, интересите ми са там и не съвпадат с тези на Русия. Толкова ли е сложно за теб русофиле?
372
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мохамед не е бог пишман теолозе. Ако поне малко беше прочел някоя книга щеше да го знаеш. Ти не знаеш това, а се изказваш, явно си писател, а не читател.
371
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не те интересува защо ревеш тука?
370
2
 
11
 
! Отговори
Черномористан преди 8 години
Всички братя от АТАКА,ДПС, ВМРО,НФСБ,БСП,АБВ - нека се обединим и да подкрепим Гоце за президент!
369
4
 
0
 
! Отговори
До 495 преди 8 години
Какво общо има Шипка с русофилството?Защо на 6 .9 когато е съединението ти не отидеш и да се извикаш ю бреее..благодарение на русия се обединихме?Кой е мИнджев?
368
2
 
1
 
! Отговори
До 492 преди 8 години
Никой не обича по-силния и по-успелия от него самия, затова става фоб. Типично и характерно за роба е да е робовладелофоб.
367
5
 
0
 
! Отговори
До 491 преди 8 години
Хаха..и като си сложиш плюсче това придава някаква особена тежест на мнението ти ли? Или на плюсче ти плащат по копейка? Хайде и аз ще ти сложа едно.
366
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз истински русофил на практика не познавам. Дори напротив, всички бягат на запад, за ужас на теоретичните форумни русофили. Практиката показва, а българите сме прагматици, че допирът до всичко руско (изключвам литературата, музиката и балета) не води до нищо добро, а само до ядове. Затова предпочитаме западното образование, западните технологии, западния мироглед. Нищо лично, който иска нека да се образова и да си търси препитание в Русия ако не може тук, но аз такива не познавам.
365
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да повярвам колко безродни са русофилите. В Вългария я има, я няма 20 000 руснака и то курортни емигранти и те са готови да предадат цялата територия и да я направят губерния, като в същото време игнорират поне половин милион свои съграждани. После очакват уважение.
364
0
 
4
 
! Отговори
До 478 преди 8 години
Не част от моята, а част И от моята.Т.е. смята турскоговорящите (независимо , че са в друга държава) за свои сънародници. Нима България не е тяхна родина?
363
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вдигам Тост, да го няма ДОСТ!
362
7
 
2
 
! Отговори
До 474 преди 8 години
От това което си написал става ясно, че въобще не си наясно.Нито азбуката, нито езика, нито вярата са ни еднакви.Азбуката е сходна и толкова. Сигурен съм, че и една книга не си прочел на руски защото не го разбираш, четеш хващаш отделни думички и се радваш като дете ако някоя ти е позната.Вярата им е старостилна. Нашата е като гръцката и сръбската.Манталитета ни също е балкански, индивидуалисти сме,нищо общо с колективния крепостен манталитет.Опитай с други причини, тези не вървят...