Борисов уредил референдум с избори, ще пести пари

Средствата за допитване отиват за пътища на Север
28 апр 2016 18:11,
79
Борисов уредил референдум с избори, ще пести пари
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че настоял "безапелационно" референдумите да се провеждат по досегашните правила – заедно с най-близките избори. Така, според него, се спестяват много средства.

Лидерът на ГЕРБ сподели това в профила си във Facebook малко след като парламентът реши да не променя правилата за допитване до народа.

Още по темата
Първоначално Народното събрание реши да раздели изрично референдумите от изборите. След това на извънредна среща на партиите в мнозинството бе решено процедурите по допитването да бъдат прехвърлени от парламента на президента и той да прави преценката кога да го насрочи.

В крайна сметка обаче депутатите не одобриха нито една от промените и провеждането на референдума остава по старите правила.

"Благодаря на парламентарната група на Политическа Партия ГЕРБ и на всички, които участваха в разговорите за Изборен кодекс, с които положихме максимални усилия и направихме взаимно огромни компромиси, но в крайна сметка бе прието моето категорично и безапелационно настояване да останат старите правила за провеждане на референдум", написа Борисов в профила си.

Той констатира, че това ще спести пари, а за него е важно всеки лев на държавата да бъде оползотворен по най-добрия начин за народа.

"Затова още в сряда на Министерски съвет тези спестени пари ще бъдат разпределени към Северозападна България и третокласните пътища на най-нуждаещите се региони - Видин, Враца, Монтана", съобщи премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Не от всичко може да се пести. Бойко пестеше и от сметките за строителството на участъци от магистрала Тракия и на места вече трябва да се ремонтира.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо,вече всичко е изпокрадено,разпределено.Няма какво и от къде да се краде ,това което бе останало от Бай ви Тошо.Само заеми ,глоби,такси,вдигане на цени-това ни чака вече.Пълно е с милионери а държавата няма пари.Един милион партий на пет милиона българи.Дървото ще стане още по дебело.
46
1
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТОЗИ КОЙТО ЯСНО ОБЯВИ КАКВИ СА ЦЕ;ИТЕ МУ СРОКОВЕТЕ ЗА ИЗПЬЛНЕНИЕ И КАКВ0 ЩЕ НАПРАВИ СЬС СЕБЕ СИ АКО НЕ ГИ ИЗПЬЛНИ---ЩЕ СЕ ОБЕСИ ЛИ ЩЕ СЕ САМОЗАПАЛИ ЛИ И Т Н ЕДИНСВЕН СИДЕРОВ ОБЯВИ 4Е ЩЕ СЕ ОБЕСИ ПРЕД НС АКО ЗА 1 ГОДИНА НЕ НАПРАВИ 500 ЛВ ПЕНСИИТЕ И 1500 ЗАПЛАТИТЕ КАКВО ЩЕ КАЖАТ ОСТАНАЛИТЕ КАНДИДАТИ
45
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
А КАЖИ КЬДЕ СА 7--ТЕ МИЛЯРДАОТ 2--РИЯ ПЕНСИОНЕН СТЬЛБ ОБЩЕСТВЕННА ТАЙНА Е 4Е ГИ НЕМА
44
0
 
18
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Пестим едни пари... Тука има , тука няма.... От тук взимаме , там наливаме... А познайте къде отидоха парите...
43
0
 
24
 
! Отговори
честито преди 7 години
Нови 1,3 милиарда лева заеми изтегли правителство, за да покрива огромните дупки от некадърното си управление. Този път парите са взети по втория начин и без да са гласувани от парламента. Формално държавният дълг не расте, но фактически точно това става. Парите са изтеглени от Българския Енергиен Холдинг, в който са активите на цялата енергетика.
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BOIKO BORISOV 58Смейте се вие! Знаете ли колко струва този смях на бългаския народ ?
41
1
 
28
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Ей, този вече и обективът трудно го хваща! То не беше крадене, не беше чудо. Тодор Живков бил лош. Ще падна от смях. Няма държава, остана само територия. Жалко за всичко построено. Тези разбойници разкатаха Родината.
40
0
 
17
 
! Отговори
духайте супата БОЙКО преди 7 години
Газ ще ви изкарам и ще ви задължа да го ползвате, нищо че у нас ще е най-скъп в целия свят...27 милиарда заем взех за да има за крадене на воля, но вие ще го плащате докато сте живи и ако сте живи...Построих най-скъпите магистрали и тунели в света, за сметка на това ще ги ремонтирам до безкрай, а вие ще се трепете по дупките им и винетки по 150 лв. ще плащате.... и тока ще ви вдигна с 30%.А съда,съда ще решава каквото му кажа.Дано да сте доволни и бързо да *** малко преди да се пенсионирате!
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия 20 милярда са взети от народа ,за да управлява леко и прелеко Тиквуи Каторз, и не са 20, а са сигурно 30 с лихвите, които ще плащаме ние , много след като от тиквеното слънце и помен не е останал....
38
0
 
24
 
! Отговори
къде са парите? преди 7 години
Бойко, нали уж все за прозрачност и транспарентност и за чисти ала бали приказваше. Корумпцията ще мачка, пари заделя, магистрали строи, референдуми урежда ..Та, Супер Бойко кажи къде отиват заемите,20 милярда са това, ама до лев пусни на хората приходно разходна разпечатка на правителството. От НАП искат и майчиното ни мляко до стотинка, а пък за милярди , никой нищо не знае. Тайни заеми, тайни харчове?!?!?
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен ГЕРБ ще изчезне, но с тях изчезват и парите които взеха на заем 20 милиарда народа ще трябва да ги връща.Те дойдоха на власт за да крадати да си отидат. Следващите ще плюят по герб и те ще вземат заем да има за кражба.
36
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ***.от сложи народа на колене пред 20 милиарда сега щял да пести. Тази държава е затънала в борчове, не икарвайте и един грош там ! България нищо не дава , като ламя поглъща на хората парите.
35
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ се преврна в ГРОБ лошото е, че народа взе да си иска бай Тошо и соца е от правешкия селяндурин да са по-некадърни ха-ха-ха.
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той настоял той командва за какво ни е парламент тогава не че народните измамници ще вземат да се размърдат.
33
19
 
1
 
! Отговори
КОШМАРЪТ преди 7 години
Кога за какво си е, браво на Борисов!
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бравуууус урааааа тегленето на следващия заем значи ще се отложи с няколко седмици ураааа.
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ви изгоним всичките колко пари ще спестим сметна ли? Ха сега друм и да ви няма! Нито държава можете да управлявате, нито имате представа колко сте вредни! Спестил!!!!
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ Е НОМЕР ЕДНО УЕЕЕЕЕ.ИМАМ НЕГОВА СНИМКА В ХОЛА И НЕ МИ ТРЯБВА ПЕЧКА ЩОТО БОБКО Е СЛЪНЦЕ И ПРОНИКВА ГАМА ЛЪЧЕНИЕТО МУ ДОРИ И ОТ СНИМКА С НЕГОВИЯТ ЛИК.ТОЙ ШЕ НИ НАПРАИИ ЯКИ И ВЕЛИКИ.:D
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...всеки лев на държавата да бъде оползотворен по най-добрия начин за народа..."Кой ли му вярва?