Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"

Той не коментира дали ще подаде оставка след скандалното му писмо
Обновена: 5 май 2016 09:48 | 5 май 2016 09:44,
205
Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не съм писал писмо на всички българи зад граница, а на една протестърка, на Елена Хамбарджиева, която е от "Протестна мрежа" и живее в Лондон. Нека не се генерализира въпросът с писмото, то е лично, макар че подчертавам дебело - не се отказвам от нито една дума. Защото тези, които разлайват кучетата и искат налагането на вето, са от "Протестна мрежа". Ако трябва, отново ще напиша такова писмо по правилото на българската поговорка: "На зло куче, зъл прът".

Това заяви в първо в ефира на Bulgaria ON AIR съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, относно острите си изказвания, свързани с промените в Изборния кодекс. Той разказа и защо е решил да напише въпросното послание на Хамбарджиева.

"Провокира ме тяхното писмо (На "Протестна мрежа" - бел. ред.), което бяха изпратили до парламентарната група на Патриотичния фронт, както и до всички медии, в което бяха приложили няколко снимки от Лондон, на които се виджа как българи са протестирали. Те се оказаха 5-6 човека на снимката, с децата си", каза Симеонов.

Той подчерта, че именно българите в Лондон "имат неограничено право да гласуват в българското посолство там.

По думите на Симеонов гражданското недоволство е било организирано с цел да бъде наложено вето върху промените в Изборния кодекс.

На въпрос дали ще подаде оставка, Симеонов отговори: "Оставката ми е я искат от "Протестна мрежа", и продължи - "Нищо няма да прогнозирам, ще изчакам да видя какво ще е поведението на президента, но искам да го предупредя, че той ще трябва да поеме после отговорността за своето вето, така както ние сме поели отговорността от нашите промени в Ибзорния кодекс".

Запитан дали очаква, че на днешната среща между премиера Борисов и сънародниците ни в чужбина ще се стигне до споразумение, съпредседателят на Патриотичния фронт отговори, че не може да има споразумение след приет от НС закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
1
 
! Отговори
другари преди 8 години
Отивав та море кой кака нека гласува я че им дам 25евро
91
5
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Признал съм бил за кой съм гласувал? Ами да! Гласувах за тях заради Велизар Енчев! Точка по въпроса. И пак бих гласувал за него. И заради обещанията им- които не спазиха. Извинявай г-н 116 ти екстрасенс ли си? По някакъв свръхестествен начин знаеш кой какъв е и кой лъже? Ами .. кажи ми г-н екстрасенс за кого да гласувам? За турците? За Местан? За бб и цвък и компания? За ***? За Баречков може би? За Боленчо? За екс- президента и Калфинчо? За "реформаторите" и кривата муцуна? Кажи ми?
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 100, като се гордееш с неплащането на данъци в България, защо се интересуваш със ставащото в България. Живей си живота в чужбината и остави държавата България на тези които си плащат данъците в нея.
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тези от чужбина наистина са загрижени за България,трябва да подкрепят Симеонов в усилията му да ни спаси от турската инвазия в България чрез гласуващите турци там,без те дори да знаят български и да ни определят съдбините...откъде накъде...а сънародниците ни в чужбина ,като толкова са загрижени за нас българите....защо не са отишли примерно да живеят в Турция а са отишли на запад..... искам само да им припомня за баташкото клане....
88
5
 
3
 
! Отговори
121 преди 8 години
до 126 - 6 месеца променя ВСИЧКО. Ще дойдеш, ще поживееш в страната, ще си платиш тока, водата, телефона,....ако на всяка година идваш по 6 месеца или дори по 4 месеца ще усетиш разликите.Много от българите идват за ЕДНА СЕДМИЦА до ДЕСЕТ ДНИ. Колкото е един отпуск. За това време нищо няма да разбереш - ЕДин ремонт на къщата да направиш половината лято ще ти отиде.... Гурбетчиите просто не разбират как живеем тук.
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има много просот решение на въпроса - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТНЕМАНЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО. много държави го практикуват..... ИЛи си българин - или не си. в краен случай може да се приложи двойно гражданство за някакъв гратисен период - например 3 - месечен - не повече.
86
3
 
1
 
! Отговори
до121 преди 8 години
То 6 месеца нищо не се променя.само малко назад и малко надолу.няма кво да се чудиш
85
2
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
до 113 лахмаджуна:Ей форумен нинджа, задклавиатурен юнако, знаеш ли- уплаши ме!НИКОЙ от вън няма да дойде да ни оправи. Тези, които сме тук трябва да излъчим управници, които да го направят. И да се работи! Много! Не ми давайте примери колко са ромите, защото мн. добре знам, така е, трябва да се въведе и ценз за гласуване според мен, но това е мн. мн. трудно да се измисли как точно да се случи.
84
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на В.Симеонов че каза това което много хора си мислят. Хората избягали навън са ДЕЗЕРТѝОРИ, те не искат да живеят тук. Ако толкова им се гласува - да отидат с кола до послоството/консулството. Но те искат всичко да им е удобно, а после когато Турция ни превземе, реват че живота е лош.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тато е виновен направил е много че още има
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз винаги съм се чудел как може човек който 6 месеца поне не е живял в страната за пет годин да не го допускат да гласува за президент, а хора които на годината се прибират веднъж за седмица- да ги допускат. Те не познават България. ОТдалечени са от политиката, не всичко може да се предаде в новините където има информационно затъмнение. На хората отвън им изглежда много странно как избираме управниците си, те не могат да проумеят решенията които се случват тук.
81
9
 
8
 
! Отговори
Риторичен ? преди 8 години
Кой му дава право на този самозабравил се ПСЕВДОПОЛИТИК да нарича българи *** и ПСЕВДОСЪНАРОДНИЦИ !?
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забравих СКАТ ще е най гледана тв и ще се кефите колко сте били велики.
79
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се ограничи вота от вън ще спечелят тези и вие по цял ден ще се занимавате с глупости казарми и пр. а икономиката ?.
78
7
 
7
 
! Отговори
Живея в България преди 8 години
Оставката на Симеонов може да искат тези, които са гласували за него. Съмнява ме, че г-жа Хамбарджиева е гласувала за НФСБ, така че да се обръща към тези, за които е гласувала. Аз гласувах за г-н Симеонов и за сега не ме е разочаровал. Той е в парламента, за да отстоява правата и интересите на своите гласоподаватели. Със същия успех госпожата може да иска оставката на М.Михов или на Местан. И нама да ги получи.
77
3
 
3
 
! Отговори
dp преди 8 години
111 - OKG_Lucker - бе кабелни канали (пъти повече рускоезични които никой не гледа от англоезични) и интернет имате, мозък какво искате от живота сигурно също - тя и амебата знае какво иска - но мозък какво МОЖЕ и как да стане със сигурност нямате.
76
1
 
1
 
! Отговори
царя преди 8 години
Ей голяма дъндания.не се бойте слънцето пак ще изгрее над всички и ще ви огравя.Агент от бостана
75
5
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
до номер 100, дето препоръчва емиграция:г-н Анонимен, гордеещ се с това, че не плаща данъци в Бг! Имайте предвид, че живеем в 21ви век. Имаме кабелна телевизия с безброй канали! Имаме интернет и ако направите справка, ще видите, че всъщност интернета в Бг е на едно от челните места в света по скорост и качество. Имаме и мозък, можем да преценим какво искаме от живота (особено младите). Знаем как се живее в чужбина и къде е добре и къде не. Не сме опрели до теб да ни даваш акъл, запази си го.
74
3
 
4
 
! Отговори
dp преди 8 години
104 - OMG_Lucker - ами защото тези живели/живеещи в цивилизования свят знаят по-добре от тези ненапускали селото си кое как е по света и кое как може да стане.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В.С.: "...не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25 годишни проблеми сътворени от БЕЗРОДНИ ПОЛИТИЦИ, И БЕЗРОДНИ КАПРИЗНЕЧЕЩИ ПСЕВДОСЪНАРОДНИЦИ."Дакато "българските" националисти доказаха, че са по-руснаци от руснаците, то "българските" патриоти показват, че са по-турци от турците.