Денят на победата vs. Деня на Европа

Плевнелиев вдигна знамето на ЕС, Нинова - пред Съветската армия
9 май 2016 13:30,
336

Снимка: Булфото

Българските политици празнуваха отново разделени 9 май. Едни вдигнаха знамето на Европейския съюз и почетоха Деня на Европа. Други оставиха цвете пред Паметника на Съветската армия, отбелязвайки Деня на Победата.

Президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, шефът на парламента Цецка Цачева, кметът на София Йорданка Фандъкова и други присъстваха на тържествена церемония по случай Деня на Европа. Пред сградата на президенската институция бе издигнато знамето на Европа.

На церемонията присъства и ръководителят нa Пpeдcтaвитeлcтвoтo нa Евpoпeйcкaтa кoмиcия y нac Огнян Злaтeв, депутати и министри.

Почти по същото време левите сили се събраха пред Паметника на Съветската армия. Дебютът си като лидер на БСП направи там и Корнелия Нинова. Заедно с нея паметта на загиналите в освободителната борба почетоха и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, шефът на АБВ Георги Първанов, лидерът на “Атака“ Волен Сидеров, посланикът на Русия у нас Юрий Исаков.

Пред паметника бяха дошли и много ветерани, леви симпатизанти, членове на левите формации и др.

"Присъединявам се към шествието по случай 9-ти май от уважение към всички загинали в борбата за свобода. От уважение към тези, които са дали младостта и живота си, към ветераните от войната, които са положили всички усилия за освобождение на България", каза Нинова.

71 гълъби и бели балони полетяха в небето пред Паметника на Съветската армия в София по случай победата над фашизма.

"Днес трябва да помним, ниско да се поклоним и да не забравяме", посланикът на Руската федерация у нас Юрий Исаков. Той пожела на българите Бог да им дава мирно небе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
16
 
! Отговори
народът на България преди 8 години
Народът на България е готов да даде живота си за и за България и за Русия, но не и за корумпираните и декадентни европейски бюрократи!
126
4
 
12
 
! Отговори
до 168 Bad Company преди 8 години
Да .. ти отиди да сложиш по един венец на паметника на загиналите американски летци при бомбардировките над София. Да ти се и простото соросоидче.
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПресиянДокато Гоце бе усмихнат на работодателите си от Кремъл!
124
7
 
8
 
! Отговори
Каратанас преди 8 години
До я па ти--150;Не е Американска статистика .Вземи прочети ТЕЛЕГРАМИТЕ м/у Сталин и Рузвелт и Сталин и Чърчил ! Издадени са 1976 г. под редакцията на ГРОМИКО. При първата среща м/у Сталин и Идън Сталин предлага да се подари Бургаски и Хасковски окръг на Турция за да пази неутралитет. Казва; На Б--я едно пристанище на Черно Море и стига.Добре че Идън не се съгласява.Чети повече и не драскай глупости.Сталин признава в Техеран; Без САЩ бяхме победени.
123
4
 
15
 
! Отговори
Пресиян преди 8 години
Роско празнува денят на Европа с физиономия, като че е на погребение...и е напълно прав. В момента Путин води милионно шествие в Москва, народът е зад него и физиономията му е празнична...и пак е напълно прав!Но аз съм Българин и знам какво може да е и какво е сега тук в Богоизбраната ни родина.
122
6
 
19
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 8 години
*** КОЙ Е ТОЯ ПЛЕВНЕЛИЕВ БЕЕЕ? С ЖАЛКИТЕ 7% РЕЙТИНГ КОГО ПРЕДСТАВЛЯВА????
121
4
 
21
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 8 години
ЗА Европа, против ЕС! ЕС няма концепция за Украйна, няма план за финансовата криза, няма визия за бежанците, няма ясна идея за Гърция. ЕС остави България на всички последни места в Европа. Тези бюрократи и *** в ЕС, само вземат големи заплати и не върша никаква работа!
120
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Проста да падладейшПразнуват деня на нормалния човешки жизнен стандарт.....а ти си кичи голия *** с ракети !
119
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честит ден на Европа, другият повод(дата) не е радостен, за наше съжаление Хитлер не е успял да изчисти болшевишко-колхозната ***, а ние отново да сме на три морета.
118
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9 май е ден на победата на Съветсата армия и съюзниците срещу фашистка Германия. Ден в който се празнува края на Втората световна война.Ден в който всички трябва хубаво да се замислим как да се предотврати трета световна която *** на портите на Европа благодарение на безмерно алчните и продажни западноевропейски политици и техните слуги еврочиновници и някои източноевропейски премиери.Ако политиката на ЕК продължава да е против европейските народи последствията ще са кадастрофални за целия свят
117
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По случай Великия Ден Победы, поздравявам всички ИСТИНСКИ МЪЖЕ!!!! Желая на тях и семействата им много здраве и много късмет!!! Бийте безжалостно ЗШороЗШоидната иZZмет по всяко време, където и както можете!!!! Нека Бог ви дава постоянно сили, за да не трепнат сърцата и десниците Ви!!!! За многоя лета!!!!! АМИН!!!!
116
6
 
18
 
! Отговори
Проста да падладейш преди 8 години
Руснаците празнуват деня на победата,но се чудим у ЕС Меркелица кво празнува?Деня на капитулацията ли?!Тва Германците били мнооого *** народ......
115
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А толкова ли беше трудно и двете страни да уважат и двата празника? България трябва да бъде и с Европа и с Русия. Но за целта първо трябва да помогнем Европа и Русия отново да бъдат партньори. САЩ успяха да издигнат бариера между тях, което беше и целта им. Сега именно българския народ и политици, като близки с двата лагера, трябва да направи възможното отношенията да се подобрят.
114
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ ИМА ДЕН НА ПОБЕДАТА КОГАТО ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ СИ ОТИДЕ , ТОЙ ПРОСТО НЕ Е БЪЛГАРИН , ВСИЧКО ИСТОРИЧЕСКО ЗАЧЕРКВА С ЛЕКА РЪКА , НО ИМА ХОРА КОИТО НЕ ЗАБРАВЯТ , ДАНО СИ ОТИДЕ КОЛКОТО СИ МОЖЕ ПО БЪРЗО ОТ ВЛАСТА , ПРАВИНА ЗА СМЯХ
113
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ АНТИФАШИСТИ ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ ЧЕСТИТ ДЕН НА ВЕЛИКАТА ПОБЕДА НАД ФАШИСТКАТА НАПАСТ ДА СТЕ ЖИВИ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ
112
5
 
19
 
! Отговори
123 преди 8 години
Не зная за Нинова, а и не ме и интересуват тя и социалистите, но... Плевенлиев е такава ***, както и много други. Толкова продажни "демократи", служещи не на народа си, а на корпорации и чужди държави има у нас, че всички трябва да бъдат съдени от "народен съд", ама не като "оня", а съвременен!
111
14
 
7
 
! Отговори
Путин 2016 преди 8 години
В днешната руска армия има най-много гейове като чиста бройка, от която и да е друга армия по света. За това и Путнярата така упорито се опитва да ги забрани и заклейми, криейки се зад истинската си същност,че и самият той е гей
110
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината за ВСВ е все още тайна в Рашистан, архивите са засекретени и отскоро са в разпореждане лично на кагебиста в Кремъл. Смърта на милиони е издигната в култ а войната е превърната в нац. идеология. Човешко жертвоприношение нямащо равно на себе си в историята на човешката цивилизация прикрито от лозунги за спасение на света от кафявата чума за да бъде заместена тя от червена такава!
109
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и Кончита Вурст празнува Денят на Европа
108
11
 
6
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 8 години
Оскотелите *** се хранят с железа на 9ти май...Набуфкани с евтина водка до козирката още от вчера на обяд. Ще гледат някой съветски филм, ще проронят някоя сълза и в други ден като отрезнеят ще разберат, че са прецакани по рождение. Радостен съм, че България се отърва от тази меко казано гнусна компания.