Нови избори? Не е добра опция, отсече Калфин

Министърът в оставка "за" нов формат на кабинета
Обновена: 11 май 2016 09:38 | 11 май 2016 09:37,
36
Нови избори? Не е добра опция, отсече Калфин
Снимка: архив, Bulphoto

Случващото се в страната хич не прави привлекателна идеята за предсрочни парламентарни избори, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в оставка Ивайло Калфин по повод решението на АБВ да излезе от управляващата коалиция.

"Те не са добра опция, не водят до стабилност, но всичко е в ръцете на управляващите. Пред тях има две опции – преформатиране на кабинета и предсрочни избори", посочи още Ивайло Калфин.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, Националният съвет на АБВ реши вчера партията да напусне управляващото мнозинство, а Ивайло Калфин да бъде изтеглен от правителството. За да излезе от управление партията обаче, е нужно решение на Конгреса на партията, който ще се проведе в неделя. По-късно през деня Калфин подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие.

"Това беше решение на Националния съвет на АБВ и аз изпълнявам това решение", коментира Калфин пред БНТ.

По думите му има редица сектори, за които хората на Първанов неведнъж са посочвали, че реформите се бавят. Нарушени били и принципите на комуникацията. Това довело до натрупване на проблеми, свързани с начина, по който се управлява страната. Според Калфин това по естествен начин е довело до оттеглянето на подкрепата на АБВ към правителството.

Ивайло Калфин бе категоричен, че към момента не гледа към президентските избори като кандидат.

"В АБВ все още не сме обсъждали кандидатура. Това е процес, който предстои да мине, тъй като президентските избори са важни", каза вицепремиерът в оставка.

Калфин призна също, че е работил комфортно в правителството и, че е имал добри условия да върши работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфин вдигна пенсионната възраст и побърза да си тръгне. А уж е ляв министър.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то лесно ли е да се подготвя и кандидат-президентска кампания,и предсрочни избори? я,калфин си гледай интереса и не ги мисли! станеш ли президент - пожизнена пенсия от 10 000,няма да се мъчиш с моите 270 лв.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-доброто е предсрочни избори. След това ГЕРБ ще си има абсолютно мнозинство и край на тия *** кризи!
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е мутрата да свали кожата на демократ и да сложи истинската си на живковист и комунист. Да се прегърне с комунистите и да приключим с него. Така мафията и олигархията ще остане без защита и България може и да тръгне по някакъв нормален път.
2
0
 
16
 
! Отговори
пак преди 7 години
Политическата олигархия няма сметка от избори,защото много от тях вече няма да влезнат в парламента и властта и ще загубят пари,затова сега ще се разберат...
1
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Като изборите не са добра опция защо бе Калфа си подаде оставката? Човек си подава оставката когато не е съгласен с това, което се прави ..............или..... когато е принуден.