БСП и ДПС: Не щем Борисов, не щем и Дончев

Премиерът има универсални министри, заподозряха социалистите
12 май 2016 14:36,
81
БСП и ДПС: Не щем Борисов, не щем и Дончев
Снимка: архив, Bulphoto

БСП и ДПС обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Томислав Дончев за социален министър. Мотивите и на едните, и на другите са едни и същи - те са опозиция, не подкрепят кабинета на Бойко Борисов и затова няма как да подкрепят промени в него.

Още по темата
"Явно Бойко Борисов има универсални министри", каза говорителят на групата на БСП Жельо Бойчев. Той припомни, че вицепремиерът по европейската интеграция Меглена Кунева стана образователен министър, а сега Дончев, който е вицепремиер по усвояването на евросредствата се предлага за социален министър. 

"Моят спомен е, че последният път, когато Дончев беше предлаган за министър, финансов, правителството падна. Нещо ми напомня, че сме в подобна ситуация и сега", каза Бойчев. 

Колегата му Таско Ерменков пък пожела новата работа на Дончев да е по-успешна от тази по усвояването на европейските пари, за които 100% усвояемост били 100% разплащаемост от българския бюджет. 

Бившият социален министър Хасан Адемов от ДПС коментира, че Томислав Дончев не е от изявените експерти в социалната политика. "Това не значи, че той не може да е добър социален министър, ако изгради добър екип", каза той. 

Адемов обаче припомни, че трима от зам.-министрите са напуснали. "Без солиден експертен потенциал той няма как да продължи добрата работа на Калфин", каза той. 

Адемов обяви, че и ДПС няма да гласува за Дончев. "Ние сме опозиция, изборът на министри и гласуването на бюджета прокарват границата между управление и опозиция. Няма да подкрепим каквато и да е персонална промяна в кабинета", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А искате ли пак Станишев, Орешарски, Масларова с пълните джобове с пари, която първа трябваше да изхвърлят от лодката, за да не потъне. А сега се готви другата крадла, която беше подсъдима , си спомням как се хилеше с една своя приятелка - прокурорка, с която бяха мърсували. Ще повярвам на ***, когато върне сина си от Америка. А я питам защо не е в Русия. А може да учи и в България както много българчета. Откъде забогатя толкова, че го прати в Америка. Лицемерка, както всички комунисти.
41
0
 
1
 
! Отговори
Дончев преди 7 години
Само Бойко,Бойко,Бойко....шефе, в колко часа да дойда да ти целувам краката?
40
0
 
3
 
! Отговори
Искаме преди 7 години
Искаме си Авджията барабар с Путин.
39
2
 
9
 
! Отговори
Ехоооо! преди 7 години
Червената *** и фесовете нямат наяждане,ама нямат и представа колко са назад с материала!! Каквиизбори ги дрънкат в *** глави ?? Та те са тотално сдали багажа отдавна - разбрахме ги ,нали съвсем скоро беше като се опитаха пак да ни фалират!
38
2
 
6
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Аз като гледам,по-добре и избори да не искате,че ще я ОКАКАТЕ,още повече и от предния път....Само като им слушам новоизбраната председателка на левицата:Сега почваме и работим здраво....ииииии тръгваме напред и нагоре,само да внимават от такъв подем с новото ръководство да не вземат да литнат....Тая наглост на комунистическите отрочета няма край бе....
37
4
 
12
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
Че кой ги пита тия ,та си казват мнението?
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък не искам БСП/комунисти/ и ДПС /командорени от Ердоган/.Други коментари са излишни!и
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито един от тези в парламата не заслужават да са там! Има едни другари които след някоя година ще се пенсионерат като дУпетати а не са свършили за 5 стотинки работа обаче народо населението ще им плаща тлъстите пенсийки. Като имате в пред вид че тези другари нямат един ден трудов стаж с което да са допринесли полза на държавата и народа но въпреки това ще ги храните докато ритнат попа у брадата и гушнат босилеко. А честито тавариши ранене на дупетати пенсионерчето!.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българина доказа че е достатъчно т.ъ.п за да го управляват соропроститутките и затова си го управляватминистър на промешлеността- оня дето беше завършил лницанякаква майсторство в краваристанздравев министър- счетоводителка от окръжна болница русе- баре от софия да бешеза премиера да не говоримпрезидента ирландска пастиркадончев журналистче от окръжен вестниконая снахата на едикой -шефа на народното събрание партийна секретаркаабе прода.жник до прода.жника
33
4
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 7 години
А кой искате? Доган,Станишев, Миков....Местан...?
32
2
 
15
 
! Отговори
Проблем преди 7 години
Проблемът ви е не вие какво искате, а че вас не ви искат! Марш на *** на историята, където ви е мястото!
31
8
 
18
 
! Отговори
Койчев преди 7 години
Ние си харесваме Борисов, а вас колкото по-малко ви чуваме и виждаме - толкова по-добре! Дано хич ви няма при следващите избори! Аман от вас! Ние пък вас не щем!!!
30
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
До *** ,само главите им малко криви,и твоята ли е такава,че не можеш да мислиш правилно.
29
0
 
6
 
! Отговори
bsp dps преди 7 години
До Анонимен-55,ние пък не искаме калпаци и потурнаци.
28
5
 
15
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Голям праз като не гласувате за него. Вие мислете как да оцелеете, че се разцепихте по на 4 партийки - БСП, АБВ, Д21, Нова България; ДПС, ДОСТ, НПСД и някаква си на 3-4 турци от делиормана. Къде сте тръгнали да сваляте правителството и нови избори, като сте разтурили собствените си къщички?
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние не искаме БКП барабар с фесовете
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадливата БСП клика малко да се засрами. Не е ли ясно, че колкото и избори да правят, народът не ги иска, ама изобщо. Защо да се харчат пари на народа, заради капризите на обирджиите на мандри. Те освен да лъжат и крадат друго не умеят. Като ги видя и превключвам канала. Гади ми се от наглостта им.
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По важното е че народа не иска ДЪ ПЪ СЪ и БКП отново а и още по малко КГБ то на ГОЦЕ но това скоро и вие другари ще го разберете при това вкупом
24
9
 
6
 
! Отговори
www преди 7 години
Премиерът ни е универсално *** премиер. Нормално е да има и универсални министри.
23
1
 
15
 
! Отговори
симо преди 7 години
И народа не ви ще , но вие сте като пиявиците .