БСП и ДПС: Не щем Борисов, не щем и Дончев

Премиерът има универсални министри, заподозряха социалистите
12 май 2016 14:36,
81
БСП и ДПС: Не щем Борисов, не щем и Дончев
Снимка: архив, Bulphoto

БСП и ДПС обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Томислав Дончев за социален министър. Мотивите и на едните, и на другите са едни и същи - те са опозиция, не подкрепят кабинета на Бойко Борисов и затова няма как да подкрепят промени в него.

Още по темата
"Явно Бойко Борисов има универсални министри", каза говорителят на групата на БСП Жельо Бойчев. Той припомни, че вицепремиерът по европейската интеграция Меглена Кунева стана образователен министър, а сега Дончев, който е вицепремиер по усвояването на евросредствата се предлага за социален министър. 

"Моят спомен е, че последният път, когато Дончев беше предлаган за министър, финансов, правителството падна. Нещо ми напомня, че сме в подобна ситуация и сега", каза Бойчев. 

Колегата му Таско Ерменков пък пожела новата работа на Дончев да е по-успешна от тази по усвояването на европейските пари, за които 100% усвояемост били 100% разплащаемост от българския бюджет. 

Бившият социален министър Хасан Адемов от ДПС коментира, че Томислав Дончев не е от изявените експерти в социалната политика. "Това не значи, че той не може да е добър социален министър, ако изгради добър екип", каза той. 

Адемов обаче припомни, че трима от зам.-министрите са напуснали. "Без солиден експертен потенциал той няма как да продължи добрата работа на Калфин", каза той. 

Адемов обяви, че и ДПС няма да гласува за Дончев. "Ние сме опозиция, изборът на министри и гласуването на бюджета прокарват границата между управление и опозиция. Няма да подкрепим каквато и да е персонална промяна в кабинета", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
15
 
! Отговори
Boko bo преди 7 години
Странна държава е България. Само тук е възможно една всестранно развита личност като г-н Дончев с неговият опит и рутина натрупани докато беше министър на няколко различни министерства да остане неоползотворена. Този гений на мисълта в друга държава вече да е предложен за нобелова награда по икономика, финанси, природни науки и хуманитарни. Уви чака го и него като нас страдание и неодоцененност.
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият критерий, по който Борисов назначава министрите си да са верни, безлични и силно навдени послушковци. Компетентността не е от значение.