Дончев си става, но Борисов го не дава

Премиерът не искал да го похаби на тежкото място в МТСП
13 май 2016 09:00,
40
Дончев си става, но Борисов го не дава
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Томислав Дончев няма да бъде предложен от премиера Бойко Борисов за социален министър на мястото на подалия оставка Ивайло Калфин,  твърди "24 часа", като цитира източници от ГЕРБ.

Премиерът не искал да похаби Дончев на тежко място като това за социален министър и заради това не давал да заеме поста.

Още по темата

Самият Дончев също не бил много съгласен, въпреки че вчера парламентарната група на управляващите започна да събира подкрепа за избирането му на поста. Днес Дончев трябвало да обяви отказа си и официално.

Още вчера БСП и ДПС обявиха, че няма да го подкрепят за социален министър. Мотивите и на едните, и на другите са едни и същи - те са опозиция, не подкрепят кабинета на Бойко Борисов и затова няма как да подкрепят промени в него.

Радан кънев пък се усъмни, че самият Дончев знае за номинацията си, затова и премиерът Бойко Борисов все още търсел най-подходящият кандидат за социален министър.

Засега били разглеждани няколко имена на хора от ГЕРБ. С най-големи шансове била зам.-министърката Зорница Русинова, но все още не били отпаднали и кандидатурите на Тотю Младенов и дори депутатката Светлана Ангелова, която е в социалното комисия на Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има един червен *** , който на всяка статия пише оставка . Ще има оставка другарю , но след 10 години .
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е , че Гоце Първанов изчезна от хоризонта . Сега ще го забравят само за няколко месеца и в следващия парламент без него .
2
4
 
28
 
! Отговори
сигурно преди 7 години
Българският преход ще продължи до края на света !!
1
7
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 години
Боко трябва всичките министри да ги пляска по кратунките !!