Кунева критикува Кънев за номинацията на Плевнелиев

Странно е да се издигне кандидатура без да се пита човека, смята Кунева
Обновена: 14 май 2016 13:38 | 14 май 2016 13:34,
22
Кунева критикува Кънев за номинацията на Плевнелиев
Снимка: БТА

Крайно необичайно е да се издигне кандидатура без да попиташ човека. Не мога да си го обясня по никакви нормални правила - политически и чисто човешки. Това заяви в Русе вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Куневa и лидер на "Движение България на гражданите"(ДБГ), помолена да коментира изявлението на председателя на ДСБ Радан Кънев, с което той поиска втори мандат за президента Росен Плевнелиев.

Кунева обясни, че не разбира защо това е направено и допълни, че не иска да отива в спекулации, предава БТА. По думите й президентът Плевнелиев е разчел зад този ход много тежка политическа интрига.

"С такива скандали това е много лош ход. Ако някой иска да убие Реформаторския блок, това е стъпка в тази посока. Не смятам, че хората, които са стигнали до ниво ръководители на съответните партии, са недостатъчно умни. Ако това не е политическа глупост, какво друго може да бъде. Разбирам мотивите на президента да се изкаже по този начин. Независимо, че изглежда, че той е първата жертва на подобна интрига, мисля, че дълбоката цел е Реформаторският блок (РБ)", коментира Кунева.

По думите й това рефлектира тежко върху РБ - по-тежко, отколкото върху президента. Според нея Росен Плевнелиев ще успее да го преодолее и го е направил много бързо с изявлението си.

"Ние, ДБГ, дадохме доверие. Няма да променим поведението си. Няма да играем нито с интриги, нито с омраза, нито със съдбата на страната ни. Това, че държавата е хвърлена два дни да говори за несъществуващо като възможност предложение, за мен е страшна загуба на време", заяви Кунева.

Тя обясни, че за нея е важно Реформаторският блок да бъде единен и самата тя прави всичко възможно това да бъде така. Кунева обясни, че по инициатива на ДБГ са били възстановени сбирките на изпълнителния съвет на РБ всеки вторник.

"Въпросът е да направим нещо повече. Местните структури го искат. Надявам се те да окажат натиск върху ръководството си да се държи прилично", каза Кунева.
В Русе снощи тя е участвала в учредяването на младежката организация на "Движение България на гражданите" в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Saschto taka drugarko pramova
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересен спор се получава. Малко на женска кавга замяза. Кунева критикува Кънев(а). Хи-хи...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази маймуNa явно се е надявала рамадан кунев нея да предложи.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами не може да се издига на някой кандидатурата без да е питан. Както и да си го говорите това е некоректно и може би незаконно.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буржоата в реформата блок пак са карат кой да е отгоре. Имам приятели, които са гласували за това. Горките.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева, защо така се възмущаваш?Искаш да подкрепиш кандидата на ГЕРБ ли?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязваме . Крайно необичайно е да се изпраща работник или служител на Бюрото по труда без да го питат или когато е в отпуск .
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, не забелязвате ли, че вече 25 години ни правят неми зрители на техните политически къчове, простотия, наглост, развита до уникум алчност, нищо друго не правят, само се ръфат взаимно, за да докопат по-високи постове, от които по-лесно се граби. Направиха живота ни тъпо наблюдение на борбите им за облагодетелстване от сутрин до вечер, целогодишно, нон-стоп. Не спират пред нищо, загубиха всякаква мяра - не усещат, че устремът им ще ги срине. *** е непредсказуезм
6
3
 
27
 
! Отговори
ФАКТИ преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-БЪРЗО РАСТЯЩ ВЪНШЕН ДЪЛГ,НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ,НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ,ПЪРВИ ПО РОБСТВО,ПЪРВИ ПО КОРУПЦИЯ И ПРЕСТЪПНОСТ ,ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ,113 ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО, ПОСЛЕДНА ПО ПРОЗРАЧНОСТ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ,С НАЙ-НЕЕФЕКТИВНАТА ПРАВНА СИСТЕМА, 35% СА МИЗЕРНО БЕДНИТЕ ,НАД 20% СА РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ,ДЪЛГОВЕТЕЕ НА БЪЛГАРИНА САМО ЗА ГОДИНА СА СКОЧИЛИ С 50% САМО ЗА ГОДИНА И ВЕЧЕ СА 742ЛВ.ЗА КАКВО ГОВОРИМ,НАРОДА МИЗЕРСТВА,ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА В ЗАЕМИ ОТИВА КЪМ ФАЛИТ ПРЕМИЕР НИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ БАНДИТ. КО ПРАВИМ?????ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ
5
1
 
33
 
! Отговори
diavolcheto преди 7 години
А Вие, Кунева, попитахте ли бългаския народ дали Ви иска за просветен министър?Или дали зобщо Ви иска в която и да е сфера на управлението?
4
1
 
30
 
! Отговори
ined преди 7 години
Още по-странно е да правиш движение на гражданите, без да питаш гражданите дали искат такова движение, още повече начело на което е кривоуста *** като Кунева
3
1
 
30
 
! Отговори
крал от маркс преди 7 години
То и депутатите твърдят ,че народни представители ,ама май не представят никого освен себе си в парламента
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ТЕ ПИТА
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧИБА