ДПС искат силна левица, протягат ръка към АБВ

Можем да работим в диалог с всички, обясни Йордан Цонев
15 май 2016 15:31,
70
ДПС искат силна левица, протягат ръка към АБВ
Снимка: Булфото

В ДПС са убедени, че политиците в АБВ и в БСП съзнавате политическата си отговорност пред левите избиратели и знаят път, по който да се изгради силна левица. Това заяви зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев в приветствието си пред Втората национална конференция на АБВ, която се провежда в зала 3 на НДК, цитиран от 24 часа.

Още по темата
"Независимо от краткия си път, АБВ успя да заеме завидно място на политическата сцена. Ние, от ДПС, отчитаме факта, че сме имали политическо взаимодействие с голяма част от вашето ръководство, както и с членовете и симпатизантите ви", допълни Цонев.  Зам.-шефът на ДПС се обърна и с ласкави думи към Първанов: "Вашият председател продължава да е единственият български президент, избиран пряко за два последователни мандата, обърна се към залата той и напомни, че ДПС е дало рамо на Първанов за държавен глава.

Цонев бе категоричен, че страната ни повече от всякога има нужда от взаимодействие между системните партии в името на политическата стабилност. Той напомни още, че за последните 3 години са се сменили 3 парламента и 5 правителства.

"ДПС предизвика предсрочни избори през 2014 г. с цел политическата стабилност да бъде възстановена, да бъде върнат диалога и езика на доверието в името на добруването на хората. Днес стабилизацията на управлението не е факт, а по-скоро пожелание", обясни той.

"ДПС може да работи в диалог с всички. Вярваме, че АБВ има политически ресурс да приема адекватните политически решения в точното време. По такива можем да работим заедно", протегна ръка към АБВ Цонев.

Сред гостите на конференцията на АБВ са още шефът на столичната организация на БСП Калоян Паргов, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, Красимира Ковачка от БДЦ, Светлин Танчев от "Народен съюз", земеделецът Спас Панчев, Слави Бинев, Любен Дилов от "Гергьовден", Еленко Божков от БСДП и др.

Тъжно е, че след четвърт век, вместо да говорим за силна и просперираща държава, ние сме принудени да говорим за необходимостта от възраждане. Нека заедно намерим пътя, който може да изведе България към ново възраждане, призова лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. За него не трябвало да има ляво и дясно, затова се позова на Левски: Или си добър българин и работиш за Отечеството, или не си.

Президентските избори могат да родят реално политическия център, заяви и Румен Йончев от "Народен съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българинаАз пък не искам нито една турска партия! 200 депутата националисти ще оправят нещатаБулгар, те досега ДПС все са били около десетина процента, защо не можете да си оправите koчината, нали останалите депутати са "българи"?
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който поеме тази ръка - от нея умира ! Не го ли разбраха глупаците до сега ?!
13
5
 
7
 
! Отговори
българина преди 7 години
Аз пък не искам нито една турска партия! 200 депутата националисти ще оправят нещата
12
3
 
16
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Масква активизира отново тукашните си агенти и политически сили да обединят сили, като целта е ясна - дестабилизиране на страната.Очаквайте скоро големи сътресения в държавата, компроматна война и активизиране на всякаква *** от популисти и форумни лайн0мети.След сидеров и бареков ще видим и новите лица на задкулисието - слави трифонов и марешки в действие.Масква не може да толерира стабилноста в България.
11
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ортакльк с дпс никога повече те не знаят мярка преяждат с власт
10
4
 
13
 
! Отговори
Край преди 7 години
А да гласуваме на Референдума за МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА в два тура с намаляване броя на депутатите пък да видим тогава при следващи избори колко от тези муцунки ще са народни представители. ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА ПОЛИТИКАТА ОТ Данчо менти, Лъчо мозъканоци, Барековци, Сидеровци и пр. пътя е само един МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. На тех също им е ясно и ще се съпротивляват срещу това до кръв.
9
1
 
21
 
! Отговори
Данчо Ментата преди 7 години
Стари крадливи муцуни ненаяли се.Само се прегрупират за ново крадене.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На никой не му се испуска кокала.
7
4
 
6
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Валерка и Каракачанка! Благодаря ви за вярната служба, но айде вече няма нужда! СВОБОДНО! Чиба... Падаме!
6
1
 
9
 
! Отговори
Член А ми преди 7 години
Протяга ръка към.. айй да не казвам къде... Всичките са лешояди мятат колкала България а народа мускула само атрофира...
5
1
 
13
 
! Отговори
Китов преди 7 години
Кебабчета има ли, Данчо?
4
1
 
16
 
! Отговори
на боклука преди 7 години
Олигарски и ползватели на обрачи от фирми.
3
2
 
3
 
! Отговори
Pfingst преди 7 години
Vseki den desnica, desnica...desnicata otslabnala....Adi s levicata - monologa...
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееееех, събраха се!! Пак!!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любов ли бе да го опишеш?Любов ли бе да го разровиш?Разровиш ли го ще миришеи ще горчи като вазелин.