Нищо ново: Нов играч може да помете всички на вота

Политическо инженерство ще даде на левите президентството
16 май 2016 11:37,
104
Нищо ново: Нов играч може да помете всички на вота
Снимка: архив Булфото

Нов играч може да помете всички останали на изборите, прогнозира пред Bulgaria ON AIR политологът Калоян Методиев. И според Татяна Буруджиева това не е изключено, тъй като българите непрекъснато се доверяват на нови играчи.

"И вляво, и вдясно избирателите бяха дълги години разочаровани. Президентските избори ще се решат от хората, които принципно гласуват и това ще бъде наказанието и вляво, и вдясно, ако наистина се появи нов играч", каза Буруджиева.

Още по темата

Според нея българите непрекъснато се мятат в крайности. "Ние не гласуваме рационално и все смятаме, че някой ще дойде и с магическа пръчка ще оправи нещата", допълни политоложката.

Според нея няма да има предсрочни избори преди президентските избори наесен.

"В ход е политическото инженерство. Онова, което ще се разиграе в следващите три месеца е промяна на властта в президентството, взимане на президентвото от левите и ново коалиционно управление с ГЕРБ още преди Нова година", смята Буруджиева.

"Или хегемонът ГЕРБ ще бъде срутен, или левицата ще изплува. Или пък ще имаме трети вариант - нов човек, нов играч, който да помете всичко това", смята Калоян Методиев. 

Според него ако Георги Първанов опита да се кандидатира за президент отново, то това ще тръгне с външна атака срещу него.

"Единственият им шанс е кандидатура на Ивайло Калфин. Те друга фигура нямат", категоричен бе Методиев по отношение на кандидата на левицата.

Татяна Буруджиева обаче не е съгласна с това твърдение: "Конституционният текст казва два последователни мандата и толкоз. Тоест не може да има трети последователен".

"Смятам, че Първанов има абсолютно право да се яви, категорично не е вярно, че кандидатурата е Калфин", посочи Буруджиева. По думите й БСП е показало колко може да гласува за Калфин и колко би гласувало за него. Според нея не е вярно и това, че левицата нямат други фигури.

"Това политическо инженерство, което се надява точно БСП да донесе определени гласове, с една цел да събори правителството, не може целта на една партия е да срути нещо. Крайно време е да чуем какво ще прави БСП. Самият факт, че е разделена, говори, че партията има да извърви най-малкото път".

На въпрос какво се случва с ГЕРБ и натрупаните проблеми покрай изборното законодателство с патриотите, Калоян Методиев каза, че се развива една атака по линия на това, че патриотите крепят управлението заедно с ДОСТ, което ще е много голям удар и ще ги притисне много сериозно.

"Новото е, че от началото на годината разбрахме, че тази партия води вътрешнопартиен живот. Бойко Борисов през няколко дни е в парламента, за да успокоява парламентарната група. За първи път тази партия има вътреши проблеми", посочи Методиев.

"Там нещата вече не са стабилни, единни, както бяха досега. Според мен това се случва, защото случилото се в БСП също влияе по някакъв начин на тия процеси", каза той.

На въпрос каква е възможната кандидатура на ГЕРБ зе президент, Методиев бе категоричен, че листата им е много къса.

"Според мен Борисов е този, който ще определи кандидата", заяви Буруджиева. - "Възможно е всичко при това положение. До последния момент ще се цакат от всички страни и не защото се страхуват, че ще се окаля единият или другият кандидат, а защото двата основни играча в момента - левицата и десницата - имат много малко време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
8
 
! Отговори
МУНЧО преди 7 години
До БЪЛГАРИН ОТ СМОЛЯНТочно така! Вечна слава на Великия Вожд, Слънцето на нацията, Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов!
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ са национални предатели и заслужават да са на народен съд за нанесените щети и поразииите на България и народа ....до 9 коляно на дръвника и конфискация на имуществото и финансите от Офшорните и сметки в полза на държавата и народа.....Никога повече ГЕРБ които продадоха-подариха всичко каквото е Българско......
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41Явно и ти си от матрияла , който Тиквата с евтиния си пиар ви заблуждава. Само да те информираm, че вноската на БГ като член на Евросъюза е по голяма от усвоените еврофондове. Тия, които гласувате за хунтата Гроб, ще закопаете окончателно БГ .
41
12
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ СМОЛЯН преди 7 години
Цял свят---СЕ СТРЕМИ , КЪМ ЕВРОПА И САЩ!ЕДИНСТВЕНИТЕ СВЕСТНИ ПАРТИИ ---СА ГЕРБ И ДОСТ!!ДРУГОТО Е.......руско-болшевишки СЛУГИНАЖ!!СЛАВА НА ЕС , НАТО И САЩ!!!!!!!
40
7
 
8
 
! Отговори
ф 22 преди 7 години
Вижте каква конституция са си направили БКП.Излиза,че Първанов може да се кандидатира и след като спечели два мандата сега и през 2021 ...Ще може да го направи и през 2031.Срам и позор е тази смешна конституция .Не нов играч ,американската армия трябва да ви измете всички барабар с Альошата.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калинката Генади сигурно е някаква КАЛИНКА на партийна хранилка,докато народа с единия си крак е в гроба заради глада и мизерията която докара мутренското-некомпетентното-корумпираното управление на Калинкитеееееее
38
5
 
7
 
! Отговори
akut преди 7 години
и баба ванга е казала че от първанов нищо не става
37
14
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ИЛИ ДОСТ!НИКОГА ЗА РУСКИ ИБРИЦИ И ОТКРОВЕННИ АЙДУЦИ!!!САМО НАТО И ЕС!!!!!!!ТАМ СА ПАРИТЕ , СВОБОДАТА И ИСТИНАТА!!!!!!!
36
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Против ГЕРБТи си гласувай за дявола, Аз ще си гласувам пак за ГЕРБ, защото поне строят нещо, а другите и това не правят
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Калинката Генади..Кой загроби бедния БГ народ с нови убийствени дългове в рамките на 15 месеца е само над 20 милиардааааа...Винету се хвали редовно че БГ е усвоила 90% от еврофондовете....и къде са отишли тия пари при условие че заплатите,пенсиите,детските,майчинствата са убийствени мизерни.......долу Геноцида на корумпираните КАЛИНКИИИИИИ и народен съд за тях
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не би новия играч да е Шишо Бакшишо/ Слави Трифонов/? Ако е този нека да представи мутрите стоящи зад него , произхода на парите им, съдебното им минало, от къде натрупа той своите милиони? Аман от подкупни социолози и политолози. Само чакат да дойдат избори и чакат оферти. Хайде прокуратурата да се захване с имотите но новите богаташи и техните офшорки. Като е народен любимец Дългия защо му е охрана? Нали ще дава само автографи и целувки? Или гузен негонен бяга.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Калинката Генади...ГЕРБ не е печелил,а купи на поразия изборите,цели изборни секции бяха подкупени от КАЛИНКИТЕЕЕ ,и по колко пари се раздаде на ръка на бедните в страната само и само да гласуват за КАЛИНКИТЕЕЕЕЕ....долу мутренското-некомпетентното-корумпираното управление на Калинкитеееее
32
1
 
5
 
! Отговори
въпросът преди 7 години
До Добро утроДобре, правилно, но после - кой, какъв, матриялът е ло-о-о-о-ш, огледай се около себе си - в трамвая - простотия, в магазина - по-голяма, на улицата - ужас, в Народното събрание - партийни фарисеи - лева ръка десен джоб, комшиите - крадат ти тока, 5 души живеят - за двама плащат, мърлят - не чистят, безчинстват - наглеят, правят се на ударени, общинарите - неграмотни, безотговорни корумпирани феодали... Та, проблемът не е да се махне някой, а кой да се сложи на негово място!
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се спре геноцида на крадливите,корумпираните,некомпетентните КАЛИНКИИИИИИИИИ от ГЕРБ ЕООД Комерс....агонията на народа продължава с пълна сила при Винету.....Кой превърна родината на Дякона Левски в един беден,мизерен,катун ...КАЛИНКИТЕЕЕЕЕ са най вредните в прехода на страната
30
13
 
7
 
! Отговори
Генади преди 7 години
Само да напомня на забравилите, че МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА вече имаше през 2009-та, когато ГЕРБ спечели всички мажоритарни мандати Мажоритарните избори ще помогнат на ГЕРБ да спечели още по-голямо мнозинство, понеже малките партии не разполагат с много известни личности
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНа лентореза края му е близо капиш .
28
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Българското племе е крадливо и ще се краде по много, щом няма пречки!
27
2
 
4
 
! Отговори
nikonik преди 7 години
Тази веднага да си скъса дипломата Татяна Буруджиева !!!Конституция на република България: Чл. 95.(1) Президентът и вицепрезидентът могат да бъдат преизбрани на същата длъжност само за още един мандат. Точка.
26
3
 
5
 
! Отговори
Кузман преди 7 години
Не знам кой ще идва на власт, но ако социалистите мислят да ме товарят с разни данъци за да плащат на техния матрял, не са познали. Духвам на момонта за чужбина. Дупката която ще се отвори на празното ми място може да се запълни с китайци или индийци. Му-ха-ха-ха
25
0
 
7
 
! Отговори
Яснооооо! преди 7 години
Те рептилите точно за това сън не ги фаща и искат задължително гласуване!Но според дебелите книги ако по малко от 25% участват в този фарс на псевдо ДС демокрация следва разпад на обществото и гражданска война за смяна на власта.Социологът Макс Вебер, застъпвайки теорията за насилието, дефинира понятието държава като човешка общност, която на определена територия претендира успешно да притежава монопола върху легитимното физическо насилие.