Нищо ново: Нов играч може да помете всички на вота

Политическо инженерство ще даде на левите президентството
16 май 2016 11:37,
104
Нищо ново: Нов играч може да помете всички на вота
Снимка: архив Булфото

Нов играч може да помете всички останали на изборите, прогнозира пред Bulgaria ON AIR политологът Калоян Методиев. И според Татяна Буруджиева това не е изключено, тъй като българите непрекъснато се доверяват на нови играчи.

"И вляво, и вдясно избирателите бяха дълги години разочаровани. Президентските избори ще се решат от хората, които принципно гласуват и това ще бъде наказанието и вляво, и вдясно, ако наистина се появи нов играч", каза Буруджиева.

Още по темата

Според нея българите непрекъснато се мятат в крайности. "Ние не гласуваме рационално и все смятаме, че някой ще дойде и с магическа пръчка ще оправи нещата", допълни политоложката.

Според нея няма да има предсрочни избори преди президентските избори наесен.

"В ход е политическото инженерство. Онова, което ще се разиграе в следващите три месеца е промяна на властта в президентството, взимане на президентвото от левите и ново коалиционно управление с ГЕРБ още преди Нова година", смята Буруджиева.

"Или хегемонът ГЕРБ ще бъде срутен, или левицата ще изплува. Или пък ще имаме трети вариант - нов човек, нов играч, който да помете всичко това", смята Калоян Методиев. 

Според него ако Георги Първанов опита да се кандидатира за президент отново, то това ще тръгне с външна атака срещу него.

"Единственият им шанс е кандидатура на Ивайло Калфин. Те друга фигура нямат", категоричен бе Методиев по отношение на кандидата на левицата.

Татяна Буруджиева обаче не е съгласна с това твърдение: "Конституционният текст казва два последователни мандата и толкоз. Тоест не може да има трети последователен".

"Смятам, че Първанов има абсолютно право да се яви, категорично не е вярно, че кандидатурата е Калфин", посочи Буруджиева. По думите й БСП е показало колко може да гласува за Калфин и колко би гласувало за него. Според нея не е вярно и това, че левицата нямат други фигури.

"Това политическо инженерство, което се надява точно БСП да донесе определени гласове, с една цел да събори правителството, не може целта на една партия е да срути нещо. Крайно време е да чуем какво ще прави БСП. Самият факт, че е разделена, говори, че партията има да извърви най-малкото път".

На въпрос какво се случва с ГЕРБ и натрупаните проблеми покрай изборното законодателство с патриотите, Калоян Методиев каза, че се развива една атака по линия на това, че патриотите крепят управлението заедно с ДОСТ, което ще е много голям удар и ще ги притисне много сериозно.

"Новото е, че от началото на годината разбрахме, че тази партия води вътрешнопартиен живот. Бойко Борисов през няколко дни е в парламента, за да успокоява парламентарната група. За първи път тази партия има вътреши проблеми", посочи Методиев.

"Там нещата вече не са стабилни, единни, както бяха досега. Според мен това се случва, защото случилото се в БСП също влияе по някакъв начин на тия процеси", каза той.

На въпрос каква е възможната кандидатура на ГЕРБ зе президент, Методиев бе категоричен, че листата им е много къса.

"Според мен Борисов е този, който ще определи кандидата", заяви Буруджиева. - "Възможно е всичко при това положение. До последния момент ще се цакат от всички страни и не защото се страхуват, че ще се окаля единият или другият кандидат, а защото двата основни играча в момента - левицата и десницата - имат много малко време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
15
 
! Отговори
Против ГЕРБ преди 7 години
Аз съм решил да гласувам и за Дявола, за да падне ГЕРБ. Тези унищожиха България. Само кредитите, които взеха ще ги връщаме 100000 години.
23
1
 
10
 
! Отговори
24 преди 7 години
Наивник си ти. Апетитът идва с яденето. Я виж идола си Боко Мутрака - милиарди има, но все повече му се искат.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайАбе наивник, като дойдат нови хора мислиш, че няма да крадат ли? напротив, още повече ще крадат, защото са гладниТези старите поне вече са се наяли
21
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
Видяхте как подскочи Янаки стоилов /26г. депутат от които 10 и зам председател на парламунта/ срещу РЕФЕРЕНДУМА. Края на прехода се нарича МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ за парламент.
20
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен ми харесва управлението на ГЕРБ и Бойко, пак за тях ще гласувама вие си чакайте новия играч
19
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Нов играч са МАЖОРИТАРНИТЕ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА. Ако българите успеят да се преборят с партиино-олигархичната върхушка узорпирала властта последните 20г. и на референдума а и со малко кютек наложат такива избори -90% от парламента ще е с нови хора - може би по добри от тези.
18
1
 
8
 
! Отговори
666 преди 7 години
До НАЛИ ВИДЯХТЕ,ВЕЧЕ?А бе смешка и правнуците ти ще плащат милиардите които взе твойта Тиква !!! Гроб видими резултати !
17
1
 
5
 
! Отговори
мазол отляво преди 7 години
Защо наричат политиците играчи,като са най обикновени крадци
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Левицата ще изплува, га изплуват удваниците от ТитаникНадявай се Калино
15
5
 
5
 
! Отговори
Чао, Чао ! преди 7 години
Боко се стяга да става прецедент, добре знае, че каквито и машинации да прави, на парламентарните избори ще яде брутален бой. Научил е народната мъдрост: "По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небесата"... пише я във Винету.
14
5
 
5
 
! Отговори
Pimp C преди 7 години
"Или хегемонът ГЕРБ ще бъде срутен, или левицата ще изплува. Или пък ще имаме трети вариант - нов човек, нов играч, който да помете всичко това", смята Калоян Методиев. "Определено Калоян е лява *** ,защото нито едно от трите няма да случи ,нищо че му се иска.
13
0
 
9
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
И какво сега?Чакаме поредния нов месия да дойде на бял кон и да ни оправиЖан Виденов беше нов -така хубаво ни оправи, че още ни държи влага,Хората не харесаха оправянето на Жан и го изгониха с камъниДойде новия Костов - той добре ни оправяше, но и него не харесахаТогава дойде новия Цар от Мадрид- той обеща да ни оправи за 800 дни, обаче оправи само себе си с 800 имотаПосле дойде новия Станишев - бая оправяне падна с него та пушек се вдигаше...обаче и него го изгонихаПродължаваме да чакаме
12
10
 
10
 
! Отговори
wde преди 7 години
ИСТИНАТА е една: червените негодници-БСП, АБВ, ДПС, яТака- отиват на бунището на историята!!!! Там е тяхното място-на ***, България 25 години не може да се възстанови и да заеме полагащото и се място на лидер в Източна Европа заради тези червени предатели и служители на чужди интереси. Особено на Шутя и ЕрДоган-сега е най-добрия шанс, който има българското общество-да ги изгоним от властта и далаверите с тотално игнориране на избори!!!
11
20
 
15
 
! Отговори
НАЛИ ВИДЯХТЕ,ВЕЧЕ? преди 7 години
СЛЕЗЕ ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА И....:--СПРЯХА ВИ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ...--ОБРАХА ВИ БАНКИТЕ И ПАРИТЕ В ТЯХ....--БЕЗРАБОТИЦАТА СКОЧИ ДО НЕБЕТО...--ДЕЦАТА ВИ ИЗБЯГАХА В ЧУЖБИНА ...ПАК ЛИ ИСКАТЕ , СЪЩАТА ПИЕСКА...??!МНОГО ЛИ ПАРИ ИМАТЕ В БАНКИТЕ----- ЗА ОБИРАНЕ ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ...??!
10
1
 
2
 
! Отговори
помак преди 7 години
Все се надяваме и все чакаме,а то пусто му все не се случва!
9
4
 
10
 
! Отговори
ист преди 7 години
Първанката и Сидер ага са кандидат президентската двойка на лявата коалиция.
8
17
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Стани да седнаМного им се иска на някои хора да седнат на стола на ГЕРБ, ама ще е трудно, защото народа харесва ГЕРБ и Бойко
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига вече с тая глупава мантра:"...все смятаме, че някой ще дойде и с магическа пръчка ще оправи нещата". Такива внушения ни правят 25 години, за да прехвърлят вината от самонареклите се политически избраници, почти винаги недостойни, алчни кариеристи, върху суверена на властта. Веднъж избрани те напълно го игнорират от общественото управление, работят само за собствена изгода и неимоверно и обогатяване. Оградили са се с добре заплащани привърженици и властват без оглед нуждите на хората.
6
2
 
7
 
! Отговори
ААА преди 7 години
Гладни кокошки просо сънуват :)
5
4
 
6
 
! Отговори
МОСАД преди 7 години
Слави да внимава, да не му се случи трудова злополука.