Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива

"Всяка година над 90 млн. отиват само за градския транспорт от държавата"
Обновена: 4 юни 2016 17:24 | 4 юни 2016 14:16, Анисия Иванова
179
Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София.

"Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

Премиерът дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили. Министър-председателят направи това на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София:

"Рекорд за “Гинес“, със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на „Гинес“. Не знам как може да го организира някой", коментира той.

В социалната мрежа Facebook той написа: "Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани.Това написа министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил  след като подкрепи почитателите на марка коли в България, които правят опитат да поставят световен рекорд на „Гинес" за най-дълъг парад от автомобили.

Опитът за поставяне на рекорд се извърши на новооткритата Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София.

"Затова днес посетих наскоро откритата Северна скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона. Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората”, пише още премиерът.

Колоната с коли потегли около 11.30 часа. Целта на организаторите е да се съберат минимум 1000 автомобила "Форд", които да изминат 3.2 км в колона.

Настоящото най-добро постижение е събрало 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 година. Според организаторите още в началото на седмицата в София са се записали 1500 почитатели на форд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г?PБ маркетинг - дигаш билета, картите се изкупуват. Хем пари в касичката, хем безплатно возене за индоелектората. Наказан е отново редовият платец и данъкоплатец.
38
16
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Само с Борисов напред към светли бъднини,на пук на всички ,които не могат да си разиграват кончето,както при ДПС-БСП на власт.
37
2
 
6
 
! Отговори
з преди 7 години
Ами защо ги давате тези дотации? Нали са частни дружества? Дотирайте и такситата.така хората ще пътуват евтино и конфортно
36
3
 
25
 
! Отговори
Комисар Иванов преди 7 години
Даа , за Борисов справедливостта е това което на него не му бърка в джоба , а бърка в джоба само на народа!Така е в страната на Мутрата - свиквайте!
35
4
 
17
 
! Отговори
ркб преди 7 години
метай оставка и бегай, че иначе нема да отървеш зандана.с герп е приключено.
34
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искат или не БКП-БСП вече за нищо не стават и никой не ги брои за живи . Борисов и ГЕРБ имат още поне 10 години на власт . Тогава наистина България ще бъде супер държава без комунизЪм или социализЪм .
33
2
 
7
 
! Отговори
Александър преди 7 години
Готина S-класа, ..0011 РР, предполагам 2ра ръка е купена ?
32
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ Е ГОЛЯМ В ПИАРА. УСМИХВА СЕ НА ВСИЧКИ ,ПРЕГРЪЩА ГИ И ПОСЛЕ ЧАКА ДА СЕ ОБЪРНАТ И ДА ИМ ЗАБИЕ НОЖА ! ТАКЪВ ЛИЦЕМЕР.. ЗАБРАВИ КАК С МАЗАНА ФИЛИЯ С МАС СЕ ЖИВЕЕ.......
31
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бойко! Мачкай комуни3ите!
30
1
 
15
 
! Отговори
ХА преди 7 години
НЕ ЕВЯРРНО ! ЗА ВАС БИЛЕТЧЕТО Е ЕВТИНО ТРЯБВА ДА Е ДЕСЕТ ПЪТИ ПО СКЪПО . ЗА МИЛИОНЕРИ БИЛЕТЧЕТО ТРЯБВА ДА Е МНОГО ПО-СКЪПО А ЗА НАРОДА И ПРЕДИШНОТО БЕШЕ СКЪПО ,ЗАЩОТО ВИЕ СЕ ОЛЯХТЕ. НЕНАСИТНИ АКУЛИ !
29
3
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До Анонимен 26 - Приятел, много си неумен!Точно при тези дето ги плюеш имаше и обществени тоалетни и чешмички на много места в градовете и селата. Сега навсякъде чешмите са ликвидирани и до тях е инсталирана по една "Лафка" например или други от този сорт, само и само да ти продават... А тоалетните ако случайно работят са от сорта - пикнеш-левче.Ако нямаш нещо смислено за казване, по-добре мълчи!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vojde saschto ti ne se vidi6 i debelite ti ministerki na gratskia transport fandaka saschto 1. 60 sa vas e o nula boiko koga schte napravij 509 eur pensiite kato garzite
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дачия вече са френски.
26
3
 
13
 
! Отговори
мaнгал преди 7 години
Шефе, ти си голем г.3!
25
5
 
23
 
! Отговори
От т.нар провинция преди 7 години
Бико тиквата е прав!като тиква на плет! От комунист само лъжи ,той също! Абе,вижте и номера на служебната му кола ,която не е форд а мерцедес! Какво ,Ви говори Кгб мишката Боко е всичкото лъжа...мразел комунистите ,а е същият манипулатор и крадец като тях! Няма ли Дачии за тия ***!???
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До червена ку-ку пенсия 23Е, ти си от тогавашните. Затова си такъв хубав и не можеш да се отървеш от кандидати.
23
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе друго си беше при социопатите, една тоалетна не изградиха.
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов, поискай да ти дадат себестойността на услугите в градския транспорт!!! Някъде под 10 ст. са на 1 километър. А сега сметни, колко ще струва едно билетче, най-често за по 3-4 км. И колко е печалбата за алчните транспортни шефове, вече всички - гербове. Смятай, смятай, нали си доткор на науките. То и ние трябва да смятаме, какво може да ни случиш, де, ама на човек му писва от промиване на мозъка, пъко "изока" някой ден.
21
12
 
8
 
! Отговори
червена ку-ку пенсия преди 7 години
Вчера един ми поиска долу от входната врата 20000 лв. и аз от балкона му хвърлих. Ама тоя се оказа крадец и ми ги открадна.
20
13
 
8
 
! Отговори
червена ку-ку пенсия преди 7 години
Едно време какви гейове имаше, това сега гейове ли са. Едно време всичко беше по-хубаво...