В България няма проблем с бурките, категоричен е Карадайъ

"Законопроектът е опит за внушаване на омраза в нашата родина"
5 юни 2016 22:40,
91
В България няма проблем с бурките, категоричен е Карадайъ
Снимка: Архив Reuters

Никога в България не са се носили бурки и такъв проблем няма. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Добрич в отговор на въпрос за подготвения законопроект за забрана носенето на облекло, скриващо напълно или частично лицето на публични места.

Още по темата

Това е пореден опит за внушаване на омраза в нашата родина, каза Карадайъ, цитиран от БТА.

Председателят на ДПС допълни, че законодателството урежда обществени отношения съгласно Закона за нормативните актове и попита каква част от българските граждани носят бурки, за да се види какви отношения се уреждат със законопроекта.

"Частни случаи, няколко души, локализирани в един квартал, дават повод на политически организации пак да внушават омраза в обществото", заяви Карадайъ.

Председателят на ДПС препоръча да се види и статистиката на ООН, като посочи съседна Турция, където по думите му по-малко от половин процент от жените носят бурки, а в България могат да бъдат преброени.

"Има единични случаи и то отсега. Какви обществени отношения уреждаме? Уреждаме въжделенията на едни хора, които единственото нещо, което обичат, е да мразят, каза председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 7 години
Не разбрахте ли още че бурките са типично Ромски проблем , нямат нищо общо нито с мюслуманите нито с християните в България , по време на Османско дори е нямало бурки в България , не е нищо освен Ромско криминално деяние
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По буркина логика, всеки терорист може да се скрие под женска бурка и да не бъде разпознат от полицията дори на места с най много камери. Какъв контрол могат да имат органите на реда с тази арабо мюсюлманска традиция пренесена в Европа и на балканите ?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се приеме закон - всички депутати да са с бурки. За да не ги разпознаваме.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се придържаме към правилотощом турците са против, значи трябва да се забранят!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
желаещите да носят бурки спокойно могат да си сложат по един костюм на Батман, и така няма да имат проблем със закона.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целият свят има проблем с бурките. И по-добре рано да ги забранят.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпника скрит зад бурка не се познава.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общините не забраняват бурките. Общините забраняват закриването на лицата. Не само мюсюлмани си закриват лицата. Фенове на футболни отбори при организирани нападения на квартали с етническо население също се забулват. Лица извършващи престъпления също си закриват лицата. Видно е кой използва тези текстове за политически дивиденти и внасяне на омраза.
31
2
 
20
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
500 години турско робство не ни затриха, *** 30 години евроинтеграция май ще ни...
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОРА, независимо какви: българи, турци, евреи и т.н. не се поддавайте на омразата, защото това ще бъде края. Тази омраза и фанатизъм се сади изкуствено в главите, с един интерес : от всяка една размирица се правят много пари. Дядо ми имаше добър приятел турчин с който си помагаха за всичко, за двамата беше важен човека. В същото време вярваха че има някаква сила, но не бяха фанатици. Турчина казваше ако децата или внуците му решат да станат християни т.к.живеят в християнска страна, тяхно решение, важното е да бъдат свястни хора. Тези възрастни хора са знаели повече за интеграция от някои пол
29
3
 
11
 
! Отговори
Bogumil преди 7 години
важното е да бъдат свястни хора. Тези възрастни хора са знаели повече за интеграция от някои политици и уж съвременни хора днес. Спрете омразата, спрете да се обиждате един друг.
28
8
 
7
 
! Отговори
Bogumil преди 7 години
ХОРА, независимо какви: българи, турци, евреи и т.н. не се поддавайте на омразата, защото това ще бъде края на всички ни и нашите деца. Тази омраза и фанатизъм се сади изкуствено в главите от различни групи с един интерес : от всяка една размирица се правят много пари. Помня дядо ми на село имаше добър приятел турчин с който си помагаха за всичко, уважаваха се и за двамата беше важен човека. В същото време вярваха че има някаква сила, но не бяха фанатици. Турчина казваше дори ако децата или внуците му решат да станат християни т.к.живеят в християнска страна, тяхно решение, важното е да бъдат
27
1
 
27
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Щом нямало бурки в Бг тогава забраната им не би трябвало да е проблем за никого, включително и за ибрикчи Карадайъ. Защо писка тогава?
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей Айдъ, ами ние ако сложим едни бурки и хванем едни тръбоци и ви пратим всички там от където сте дошли ,кво ша стане а.... !!! А...де марш на босфора първобитни.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма черни нинджи - няма проблем. Сталин си го е казал човека.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когата излезе офицялна информация в учебниците по История за Дасикане Рома-християни и Хорахане Рома-мюслумани тогава няма да има повече такива статии
23
3
 
12
 
! Отговори
неорентирани Ромки преди 7 години
5 неорентирани Ромки с неорентирана Религия от ромската махала в Пазарджик въобще нямат нищо общо с мюслуманите в България , ромите в Пазарджик са проблем на ДАНС и Полицията
22
0
 
25
 
! Отговори
До Мустафа Карадайъ преди 7 години
Не мразя турците, нито мюсюлманите, а наглите такива ! Не ме карай да те мразя !
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да кажа на черното бяло- не искам анадолостанци и кафява жмел тук, да си ходят с фереджетата и фесовете в анадола. Тук нямат място
20
5
 
2
 
! Отговори
Ами ,да... преди 7 години
Без бурките ------ДАЖЕ БЪЛГАРИНА И .....ЩЕ ПОУМНЕЕ,БЕ......??!!!МОЖЕ И У КОСМОСА ДА ФРЪКНЕ....!