Софиянски: В политиката ни няма дясно, всичко е ляво

"Членството в ЕС ни отдалечи от европейските държави"
Обновена: 10 юни 2016 11:26 | 10 юни 2016 10:50,
25
Софиянски: В политиката ни няма дясно, всичко е ляво
Снимка: bgonair.bg

"Политическите сили в България са безидейни - нямат платформа и яснота, а в управлението цари хаос. Когато нямаш ясна визия, не тръгваш на борба. Днешните политически сили не знаят какво правят. Членството ни в ЕС не ни приближи към европейските държави, а ни отдалечи. Обяснявам си го със слабо управление и посткомунизъм."

Още по темата

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR бившият премиер и кмет на София Стефан Софиянски.

Той е убеден, че на държавата е нужен завой надясно, а "в политическия пейзаж на България няма дясно, всичко е ляво". Според Софиянски трябва да се потърси мобилизация на хората, които преди са се борили, но сега не гласуват.

"Сега клякаме пред всеки брюкселски чиновник, за нас той е Господ. Управляват ни хора, които не са в естествената си среда. Те нямат визията да работят, не знаят за какво и как да се борят", каза още Стефан Софиянски.

Запитан дали мисли за завръщане в активната политика, бившият премиер отговори: "Няма да има нова партия, по-важното е да видим новата идеология. Работя върху икономическа платформа, която ще предложа на обществото и е хубаво това да стане преди президентските избори. Вътрешната и външната ни сигурност трябва да бъдат отговорност изцяло на президента. Социалната дейност трябва да остане задача на парламента."

Стефан Софиянски очаква борбата на предстоящите президентски избори да бъде жестока и посочи, че ако някой се страхува от компромати, е по-добре да не се кандидатира изобщо.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милионерски номера. Купи съда и се спаси от затвор. Подкрепя провалили се политици от всички бои. Сватът му пази гърба, а той пък взе пак да се обажда от страх да не дойде Видовден и пак да стане въпрос за съд, но този път истински. Много са му парите и трудно може да бъде катурнат и сложен там, където му е мястото, но знае ли човек. Бог забавя, но не забравя. Приятелите му- Любо Пъпката, Ицко Бисеров, Никито Барекадов и още доста отбор юнаци взимат пример от него и си гледат кефа. Грозно.
17
1
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Не трябваше навремето тройката лидери на С Д С Стефан Софиянски, Иван Костов и Петър Стоянов да се карат кой да води дружината. Голяма услуга направиха на комунистите, които използваха момента и докараха царя на власт, който ги върна пак във властта и демокрацията забуксува. Стефан Софиянски е лидер с голям потенциал и можеше да бъде много по - добър и полезен за България премиер от Симеон Борисов, Сергей Станишев и Б. Борисов.
16
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
A, това бил Софиямски бе..............Тъкмо сутринта четох за софийския крематориум дето имало опашка от катафалки от Гърция и дето от 100% държавно предприятие и супер печелившо е продадено на италианска фирма със 80% участие на общината само 20%..............и най-интересното това се случило по времетон Софиямски....................
15
0
 
4
 
! Отговори
Иван Лостов преди 7 години
Нов затворнически проект ще отива на усмихнатия крадец
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този С.С. не знам дали е ляв или десен , но знам , че е крадец от висока класа. Казвам го въпреки индулгенциите за невинност, които бъллгарските съдилища му дадоха.
13
0
 
5
 
! Отговори
Мими преди 7 години
Не, че го уважавам, но за лявото е прав, но ... в лошия смисъл - все пед$али ни управляват!
12
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
За "лявото" е прав. Нищо "дясно" в управлението няма. "Дясното" го има само по TV!
11
1
 
11
 
! Отговори
уйвидек преди 7 години
Ти па кой беше? Марш обратно в дупката, от която си изпълзял.
10
1
 
14
 
! Отговори
Ортака на Черепа преди 7 години
Да не се обажда!!! Колко го лъгаха нашия народ такива програмирани *** като този. Колко надежди.....
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето една хубава Българска поговорка . Въшката като се наяде излиза на челото . Софиянски да каже как стана милионер и съм готов за дясно .
8
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Гащите на Софиянски пред гарата бяха уникална гледка, някак е скучен "евро.ейския" облик на столицата..
7
1
 
13
 
! Отговори
Баба сватовница преди 7 години
Стефчоо, баби а тъй ли дума и сватя. Ти пита ли го за разрешение да ги плещиш кат на два джойнта? Алиса да не те е водила в страната на чудесата? Леле както си напълнял как мина през заешката дупка?
6
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпниците у нас дават мнения, проявяват загриженост и четат морал! Боже пази България!
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ти ли Бруте,...Не членството ни в ЕС ни отдалечи от Европа, а такива като теб--крадци.Нещо повече ...ЕДИНСТВЕНО ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС Е ДОНЯКЪДЕ СПИРАЧКА ЗА ВАШИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десни = командвани от САЩ и ЕСЛеви = командвани от РусияНещо неясно? Като чуете някой да ви плещи за "автентично дясно" моментално му фраснете тупаник по мутрата. Същото се отнася и за "лявото".
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В политиката ни няма дясно,всичко е ляво С други думи всички са ***.... ли. Това го знаехме отдавна, кажи нещо ново.
2
1
 
24
 
! Отговори
стига вече преди 7 години
Пак този политически труп и страхливец,той какво плаща ли си за да го показват!?
1
1
 
21
 
! Отговори
ТОЯ ОТ ЗАТВОРА преди 7 години
трябва да дава интервюта