Волен за президента: От Държавния департамент на САЩ ли е?

Лидерът на "Атака" разкритикува речта на президента пред ЕП
Обновена: 10 юни 2016 11:58 | 10 юни 2016 11:55,
224
Волен за президента: От Държавния департамент на САЩ ли е?
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров разкритикува остро речта на президента Росен Плевнелиев в Европейския парламент преди дни. В нея държавният глава обяви, че в Европа се води война - в Украйна и обвини Русия, че дестабилизира стария континент.  

Сидеров обвини Плевнелиев, че изказването му е било като на служител в американска фондация или на Държавния департамент на САЩ, но не и като на проевропейски президент, за какъвто се определя. Националистът припомни и че държавният глава е говорил на английски език, макар българският да е вече сред официалните езици в ЕС.  

"Това слагане пред англоговорящите според мен е заявка за бъдеща служба в някоя англоговоряща държава", каза Сидеров и попита: "Докога ще произвеждаме през президентския пост служители на американските фондации, служби, спецслужби и други лобистки организации?".

Още по темата

Сидеров разкритикува думите на Плевнелиев, че в Европа има война и че Крим е Украйна, а Украйна е в Европа. "Украйна не е съществувала като държава, когато Крим е бил в пределите на Русия", каза Сидеров.   Той обвини президента и че премълчава кой е разпалил войната в Украйна. "На него отговори зам.-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, тя призна публично, че там Щатите са налели пет милиарда долара", допълни Сидеров.  

Той обвини Плевнелиев и в език на омраза срещу Русия, който бил опасен, използван от един държавен глава и то срещу такава сериозна държава. "Но кой дестабилизира Евросъюза? Ами същата тази Нюланд, която каза публично "Fuck EU", "Майната й на Европа", напомни националистът.  

Сидеров разкритикува Плевнелиев и за това, че е дал подкрепа за спорното трансатлантическо споразумение. "За съжаление то е доста рядко обсъждано у нас, а носи опасност - държавите в ЕС ще бъдат заличени и цяла Европа ще клекне пред натиска на САЩ", каза Сидеров и допълни, че старият континент ще бъде залят от ГМО, а споразумението със САЩ ще има повече от власт от националните закони.  

"Цялото управление на Росен Плевнелиев беше поведение на човек, който си заработва служба в някоя американска институция", каза Сидеров и призова българите да внимават на тези избори кого ще изберат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига с тая реч бе, беше сбор от речи на чужди политици, които Роската прочете без да вдигне поглед от лисчето. Четеше си домашното като първокласник на изпит.
50
3
 
15
 
! Отговори
Атака, победа! преди 7 години
ВОЛЕН - ПРЕЗИДЕНТ!
49
15
 
7
 
! Отговори
В.Сидеров в. Демокра преди 7 години
ДА ОСВОБОДИМ АЛЬОША ОТ НАРЯДСъветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали.
48
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм от Атака, но в случая Волен е прав.САЩ наляха 5 млн.долара на Майдана и нещата не им се получиха.Това вече се признава в САЩ и не само. Конфронтацията с Русия, санкциите срещу нея - това са пълни глупости. Никой не печели - извинете - само САЩ печели.Те са тези, които имат интерес от разединена Европа и конфронтация между Европа/Германия в частност и Русия. Това е самата истина. В момента САЩ управляват Европа, а Мерел се подаде, което е фатално. Оставете го Плевньо казали му и той казал
47
7
 
18
 
! Отговори
бг преди 7 години
*** от ЕС защо не настояват САЩ да върнат Флорида на Испания?
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волен пробва да е "смирен", но не го отразиха подобаващо и сега реши пак да е "твърд". Скоро очаквайте да завземе детска градина. Ще арестува дете играещо с количка форд.
45
0
 
6
 
! Отговори
Възмутеният преди 7 години
Христос е защитил пропадналата преди бичуване жена с думите "Нека този от вас, който мисли, че няма грях, първи да хвърли камъка" по жената! И никой не е посмял да го стори! А някой от вас хулителите тук в сайта с ръка на сърцето каже, че в периода на социализма поне веднъж не се възползвал от някаква облага, да постави своите три имена /а не псевдоним/ и местоживеене и да изчака някакви отзиви от тези, които наистина го познават! На никой не му стиска, включително и аз, защото няма такъв човек!
44
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама този жив ли е бил? Не бях чувал за него цяла вечност. После чух, че трябвало да мете улиците, за дето вилня из университети.
43
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комплименти за Президента Плевнелиев !Не ламти за власт. Сам заяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в държава зомбирана от просъветска пропаганда. Освободен от необходимостта да се харесва на неграмотните плебеи, той постъпва като истински държавник и патриот, като чисто и откровено говори истини и задава переспективи, за онези българи, които все още не са изгубили разсъдъка си.А истината е, че за Русия ние сме просто жвака/дъвка/ - дъвчат и ни изплюват, без да поглеждат назад.
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Волен кога влезе в коалиция и подкрепи ДПС от Държавния Департамент на Турция ли е?
41
2
 
10
 
! Отговори
това е преди 7 години
Плюете по президента ама вия го избрахте нали,каквото ви каже овчара ГЕРБ и вия вярвате без да мислите,на ви сега идват избори мислете.......
40
3
 
9
 
! Отговори
ИРЛАДСКАТА ПАСТИРКА преди 7 години
все пак да не обиждаме животинката
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да се очаква от личност, която публично заяви, че в предишния си живот е бил ирландска пастирка.
38
2
 
17
 
! Отговори
П.МИЯР преди 7 години
а не Президент
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев няма да има втори мандат и това го знаят неговите началници. Сега просто го привикаха на интервю за новата работа. Никой лидер от ЕС не би си позволил да говори такива глypocти, само пуделчето на американското посолство е способно така жалко да джавка срещу Русия с пресипнал анлийски фалцет.
36
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волене в пробация си, мерси си думите
35
3
 
15
 
! Отговори
ззз преди 7 години
Не го понасям Болен и съм сигурен че всичко казано от него е популизъм, НО ЗАЩО ВСЯКА ЕДНА дума казана от него по-горе е 101% истина?Как може само този луд популист да снее да казва истината за "нашия" псевдо президент и псевдо човек!Не знам от кое повече да се срамувам: от това, че президент е една плю.нка и американска п.о.д.л.о.г.а и който и преди да каже "добър ден" се обръща да пита господарите си,ИЛИ от това, че само един Болен казва истината!
34
0
 
3
 
! Отговори
евро бля бля преди 7 години
Мечтая за момента, когато всички етноси ще бъдат натирени по държавите си и ще им тикнат в ръцете автомати. Направо се умилявам като си представя с какви сънародници живея, за тях не автомат, а ибрик.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хм, моралния стожена на нашето общество обели една дума
32
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100% е прав.