Внасянето на бежанци в селата - спекулация!

Иван Иванов отрече информацията, появила се в медиите
15 юни 2016 10:50,
25
Внасянето на бежанци в селата - спекулация!
Снимка: Архив Reuters

Зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов определи като спекулация информацията, появила се в медиите, че е предложил обезлюдени села да се заселват с бежанци.

Още по темата

"Спекулация е, защото подобни ангажименти просто няма как да се поемат. Ако подобен ангажимент или разговори в тази посока е имало, бъдете сигурни, че още с кацането на летището в София, колегите от тези опозиционни партии веднага щяха да повдигнат темата", коментира Иванов в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Това, което аз казах е, че Швеция има една умна политика по отношение на бежанците. Но Швеция е държава с много добре развити граждански и политически права. Швеция решава своя проблем с демографската криза, работейки много интензивно и интегрирайки бежанците по много добър начин. Но точно защото това е Швеция, а не България, този техен модел няма как да се приложи в България", поясни в ефир зам.-председателят на НС.

Професор Божидар Димитров още вчера каза, че би било национално престъпление срещу общностите ни в чужбина, ако случайно се стигне до там, че заселим мигранти в обезлюдените села, а не помислим за българите в диаспора. В жива връзка в ефир се включи и проф. Димитров, който продължи своята теза.

"Ние можем като Румъния и Унгария да се опрем на нашата огромна исторически формирала се диаспора от три милиона и половина българи във всички съседни държави, които по една хубава случайност са хора, не някакви примитивни аборигени, а идват от държави, където средното образование е задължително, а около 30% са висшисти", каза той.

На въпрос защо определя идеята като абсурдна той каза, че е престъпление да изоставиш историческата си диаспора и да пълниш България с хора от една друга цивилизационна група.

"Не можем да ги заселим в тези села, защото всеки квадратен сантиметър е собственост на някой, т.е. на частни собственици", категоричен е Димитров. "Тръгнахме по пътя на Италия и Франция за изграждането на така наречения втори дом в обезлюдените селски райони", допълни той.

"Професор Димитров развива теза, с която аз съм съгласен, но той стъпва на грешни факти", каза и Иван Иванов. Тези 500 хиляди българи, които са наша диаспора, всъщност са се припознали като българи. Той (Божидар Димитров б.р.) беше министър без портфейл, мисля, че отговаряше за бежанците. Какво направихме? Как ги върнахме?", запита Иванов.

"Аз говоря за онези 3 милиона и половина българи, които по исторически причини живеят в Украйна, Молдова, Румъния, Сърбия, Македония, Косово, Албания, Северна Гърция. Именно те желаят да дойдат в България", поясни проф. Димитров. Той заяви, че докато е бил министър през първата година 17 хил. души са получили българско гражданство, а през втората - 18 хил. В момента по 5 хил. души получават гражданство.

На въпрос дали е възможно да последваме шведския модел проф. Божидар Димитров отговори, че не можем, защото не сме толкова богати. "Дори и да го направим - какво ще правят тези хора в тези обезселени села?", запита той.

А Иван Иванов посочи, че дори и експериментално, това не е възможно. "Така или иначе демографската криза е изключително голям проблем в България и ние нямаме политика да я решаваме. Въпросът е какво правим с малките населени места и с обезлюдяването. Страховете са много големи, ние сме външна граница на ЕС. Оценката на шведската държава е много висока за това, че България се справя много добре с охраната на тази граница", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диверсификация на населението е задължителна поради дефекти произлизащи от кръвосмешение на прекалено генетично близки помежду си хора.Това е наука, генетика. Отричайте ако искате но бъдещето принадлежи на свят без раси и граници.
17
0
 
8
 
! Отговори
ЧИЧО ОТ СЕЛО преди 7 години
ДО ИВАНОВ И ВСИЧКИ КАТО НЕГО! ГОСПОДА , ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА СЕЛАТА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ЛОШОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ-НЯМА ПОМИНЪК, ЗАКРИВАТ СЕ БОЛНИЦИ, УЧИЛИЩА, СПИРА СЕ ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ! ВИЕ ОЧАКВАТЕ ПОКРАЙ МИГРАНТИТЕ ДА СЕ ДОБЕРЕТЕ ДО ЕДНИ ГОЛЕМИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ И ДА ГИ "УСВОИТЕ", А НЕ ВИ Е ГРИЖА ЗА БЪЛГАРИЯ!
16
0
 
4
 
! Отговори
ЧИЧО ОТ СЕЛО преди 7 години
ДО ИВАНОВ И ВСИЧКИ КАТО НЕГО! ГОСПОДА , ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА СЕЛАТА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ЛОШОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ-НЯМА ПОМИНЪК, ЗАКРИВАТ СЕ БОЛНИЦИ, УЧИЛИЩА, СПИРА СЕ ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ! ВИЕ ОЧАКВАТЕ ПОКРАЙ МИГРАНТИТЕ ДА СЕ ДОБЕРЕТЕ ДО ЕДНИ ГОЛЕМИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ И ДА ГИ "УСВОИТЕ", А НЕ ВИ Е ГРИЖА ЗА БЪЛГАРИЯ!
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Швеция е самоубиваща се страна. Само *** може да я ползва за пример за каквото и да било... освен ако не става дума за най-голям брой изнасилвания в Европа.
14
6
 
4
 
! Отговори
ме преди 7 години
Между другото, в Индия, сурогатното майчинство е индустрия за МИЛИАРДИ. Ако законово се подсигури всяка такава процедура да бъде сигурна и обложена с данъци, това ще създаде работа на огромен брой бедни българки (от всякакъв цвят), ще вкара пари от чужбина (защото най-близката дестинация е Украйна, а там все пак има война), и в крайна сметка тези пари ще се влеят в икономиката и ще вдигнат стандарта на всички ни. И българките също ще могат да се размножат генетично. И нацията няма да умре до 20г
13
0
 
11
 
! Отговори
Чул те Господ преди 7 години
До меТова пиша по форумите и говоря на всички предизборни събрания, на които имам време да присъствам.Допълвам и нещо друго: Трябва да вземем пример от Унгария и по-точно от онези кметове там,които делят населението на две категории - градивни и неградивни граждани.Към втората категория отношението е по-твърдо и се взимат мерки, за да ги накарат да работят, ако се наложи, това става и принудително.А у нас е обратното - чудят се как да обгрижват неградивните и да поощряват размножаването им
12
0
 
7
 
! Отговори
ме преди 7 години
Както и да се осигурят много повече пари за инвитро и да се мине закона за сурогатното майчинство. Много жени искат да имат деца отчаяно, да родят и отгледат българчета, просто не могат, заради стрес, скапано здравеопазване и Чернобил. Някои дори имигрират, за да могат да родят или осиновят деца. Българската държава трябва да вземе отношение по въпроса. Не може за жени в детеродна възраст да няма профилактика при гинеколог, да няма сериозни грижи за женското здраве и финансови стимули за раждане
11
0
 
14
 
! Отговори
ме преди 7 години
Съгласна съм с коментиращите, това изказване Е национално предателство и тъй като е казано от длъжностно лице на официален форум, прокуратурата е ДЛЪЖНА да се самосезира.Демографският проблем в България е огромен и начинът да се реши не е като се заселят 1 млн. афганистанци. Защото след 5 години, държавата ще се нарича Афганистан. И всички ще гледаме мак и ще ходим с бурки. Успешната политика трябва да стимулира хора с над средно образование да имат повече от 2, даже 3 деца.
10
7
 
1
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Обезлюдените села трябва да се заселят с умерени ислямисти от Сирия,Ирак и Авганистан
9
0
 
13
 
! Отговори
българина преди 7 години
Малоумно ко, Швеция изобщо не е развита в сравнение с Швейцария или Люксембург! Там правата по малко ли са, но не заселват с животни от третия свят а умни емигранти от източна и западна Европа. нека да докараме нашите емигранти не чуждите. Дори заеми да се теглят да се докарат българи в България. Предател долен лъжец
8
0
 
13
 
! Отговори
ШведскатаСоц.Система преди 7 години
1. Шведската социална система е пред срив именно заради похватите, чрез които се опитва да интегрира пришълците /а те не щат/.2. Демографската криза е изключително голям проблем в България, защото се вършат фатални грешки:а/ Дават се пари, ако подрастващи момичета решат да не учат, цял живот да не работят, да се размножават безконтролно и да нехаят за възпитанието и образованието на децата си.б/ Прави се всичко възможно за да се затрудни животът на градивната част от населението.
7
0
 
13
 
! Отговори
5 преди 7 години
КАК ЩЕ ВНАСЯТ ТЕРОРИСТИ БЕ ЛУДИ ЛИ СА..МЪРЗЕЛИВИ И ЗАРАЗЕНИ ...МАЙ ВСИЧКИ ВСЯВАТ СТРАХ ,КАТО ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ ДА СИ БИЯТ КАМШИКА И КЪДЕТО ИМ ВИДЯТ ОЧИТЕ.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя безмозъчник защо се меси в работите на Швеция утре шведите пак ще ни се намесят и ще ни отрежат за Шенген .
5
0
 
22
 
! Отговори
Нормалност преди 7 години
СЪД за НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!
4
0
 
23
 
! Отговори
Гена преди 7 години
Този Иван Иванов, за да се ПОДМАЖЕ на Шведите искаше да заселва България с ***Сега, за да ПОТУШИ реакцията в страната, обърна плочата! ЩО ЗА ЧОВЕК И ЩО ЗА ПОЛИТИК МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДОБЕН ПЛАЗМОДИЙ! Това е национален предател и човек, който не е достоен за квестор в парламента, камо ли да, бъде ПРЕДСЕДАТЕЛ на същия. Срам за България! Гнуся се! Не знам защо търпим подобни хора да ни управляват! Реформаторския блок, доказа, че всъщност е НАГАЖДАЧЕСКИ БЛОК! Лижем з... всякакви! ПОЗОР!
3
0
 
24
 
! Отговори
Манго 1000000000 преди 7 години
Пробват почвата с тея приказки. То така се почва. Пускат се слухчета, после дай да видим и лека полека, отива коня в ряката. Я да видим кой тогава национален предател пусна тоя слух и незавабно уволнение и сезиране на прокутратурата, а?
2
0
 
26
 
! Отговори
33 сребърника преди 7 години
Долен предател. Такива трябва да бъдат съдени за държавна измяна. За пари и дори за потупване по рамото са готови да продадат и майките си. Гнус ме е от този ***. Господ ще го накаже сурово за това, което върши. Сигурен съм.
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това беше поредната дъвка пусната от про руските бандити за да се смени темата Митьо очите,няма как да заселиш селата с хора които после ще мрът от глад там