Да се запише: Няма да ставаме плацдарм срещу Русия!

Така България щяла да стане стабилизиращ фактор
178
Да се запише: Няма да ставаме плацдарм срещу Русия!
Снимки: архив Булфото

Територията, въздушното пространство и териториалните води на България няма да бъдат използвани като плацдарм за враждебни действия или въоръжени акции срещу Русия.

Още по темата

Това да бъде записано в декларация, която да бъде приета от парламента, настоява независимият депутат Велизар Енчев, който е с леви убеждения.

От наша територия да не се допуска и атака срещу руски самолети, кораби и други обекти, намиращи се извън българските сухоземни, въздушни и морски граници, иска още той.

В предлаганата от него декларация е записано, че това ще е ангажимент от наша страна, докато Русия не предприеме или не обяви, че предприема такива действия срещу България.

Според Енчев тази декларация ще даде възможност България да се утвърди като важен стабилизиращ и миротворчески фактор в случай на повишаване на международното напрежение, особено Черноморския регион и Балканите.

Той смята също, че по този начин договорът договорът ни с НАТО няма да бъде накърнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
7
 
! Отговори
ЕВРО ПРО в РУМЪНИЯ преди 7 години
Цел номер 1 за НЕОТРАЗИМИТЕ ОТР ИСКАНДЕР. САЩ потриват доволно ръце, слагайки пак други за цел на руските ракети. Но има и за тях - ХИПЕРЗВУКОВИТЕ МАНЕВРИРАЩИ нови ядрени бойни глави за междуконтиненталните ракети са НЕУЛОВИМИ и за сегашните и бъдещите антиракети на САЩ. ГАРАНТИРАН АПОКАЛИПИС и за САЩ
48
0
 
7
 
! Отговори
балама преди 7 години
Пък Швейцария като е неутрална, ама много й е зле.Предвид историческите ни връзки с Русия, парламентът да иска особен статут за България, ратифициран и от двете страни.
47
3
 
5
 
! Отговори
НАПОЛЕОН, ХИТЛЕР преди 7 години
все "освободители" на РУСИЯ. А как свършиха... Тия от Капитолията гледат само филми от Холивуд, дето спасяват света храбрите американци, обаче не четат ИСТИНСКАТА история
46
6
 
6
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
До ЩирлицДПС е руски инструмент и само кухи хралупи като теб другарю не го разбраха.А НАТОвската агресия към Сърбия много правилно я подкрепихме.Все пак Сърбия е отколешен враг български извършил невъобразим геноцид в Западните покрайнини и Македония.Сръбе на връбе!
45
4
 
7
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 7 години
вече назад с 12 млр заради един самолет. Ако посмее да гръмне още веднъж, току виж загубил БОСФОРА
44
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че няма да ставаме плацдарм срещу Русия.Ние не сме необходими на НАТО и САЩ за да смажат Русия за няколко седмици.
43
2
 
7
 
! Отговори
ЛЕНИН, ПУТИН преди 7 години
бре, че опорни точки са им спуснали от КОЗЯК. Все не могат да надникнат в главата на ПУТИН и всеки път ги прави смешни. Не съм му фен на 100%, ама съм 100% СРЕЩУ ОКУПАТОРИТЕ от САЩ. А това е добре за БЪЛГАРИЯ.
42
4
 
10
 
! Отговори
АМЕРИКОФИЛИТЕ преди 7 години
много им се иска тия от КОЗЯК да са ни освободили от ТУРСКО РОБСТВО, ама тогава каубоите са били ангажирани да избиват индианците
41
1
 
7
 
! Отговори
ЗА, ЗА 100 пъти ЗА преди 7 години
това, кото предлага ЕНЧЕВ
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тичай да освобождаваш Русия и да я анексираш. Вземи със себе си и себеподобните си. Един съвет - атакувайте откъм Сибир! Там ви е шанса.
39
3
 
3
 
! Отговори
Аноним. освободителю преди 7 години
дето искаш БЪЛГАРИЯ да "освобождава" РУСИЯ. Ако не можеш сам да си извадиш ръката от контакта да звъним на 112
38
4
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
И натовската агресия срещу Сърбия нямаше да подкрепяме,нали?И ДПС беше антиконституционна партия,докато не викнаха Желю на инструктаж зад океана,и така до пълното поемане на фелациото.
37
1
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Не искам да звучи като критика, но снимката е без фокус.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравявам всички, гласували за Велизар Енчев!
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на народния трибун Велизар Енчев!
34
8
 
6
 
! Отговори
ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ преди 7 години
е бивш кадрови офицер от Външното разузнаване на НРБ. Когато имаше такова. С принос срещу великосръбските апетити за Македония. Умен мъж и отличен журналист
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Девизът "винаги с Германия, никога против Русия " ни донесе 45години комунизъм, подарък от руснаците. Които унищожи интелигенцията 17000 убити висшисти, през 1945г- това е цялата интелигенция , на власт дойдоха утайката на обществото, унищожи се трудолюбието, предприемачеството, православието. Стимулира си доносничевството, кражбите, лъжите, лицемерието. А семейство на този на който принадлежи девиза бе изгонено позорно от България.
32
3
 
7
 
! Отговори
НЕНЧЕВ НЕПОРЯД преди 7 години
а соросчето МИТОВ да чисти розите....
31
6
 
16
 
! Отговори
Гласувам за Енчев! преди 7 години
Искам ли да нападам Русия - не! Искам ли да нападам НАТО - не! Искам ли да нападам друга държава - не!Подобна позиция не е нито русофилска, нито натофилска, а на всеки нормален българин!
30
0
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
Не приписвайте на други хора нещата, които сам правите и обичате.