Да се запише: Няма да ставаме плацдарм срещу Русия!

Така България щяла да стане стабилизиращ фактор
178
Да се запише: Няма да ставаме плацдарм срещу Русия!
Снимки: архив Булфото

Територията, въздушното пространство и териториалните води на България няма да бъдат използвани като плацдарм за враждебни действия или въоръжени акции срещу Русия.

Още по темата

Това да бъде записано в декларация, която да бъде приета от парламента, настоява независимият депутат Велизар Енчев, който е с леви убеждения.

От наша територия да не се допуска и атака срещу руски самолети, кораби и други обекти, намиращи се извън българските сухоземни, въздушни и морски граници, иска още той.

В предлаганата от него декларация е записано, че това ще е ангажимент от наша страна, докато Русия не предприеме или не обяви, че предприема такива действия срещу България.

Според Енчев тази декларация ще даде възможност България да се утвърди като важен стабилизиращ и миротворчески фактор в случай на повишаване на международното напрежение, особено Черноморския регион и Балканите.

Той смята също, че по този начин договорът договорът ни с НАТО няма да бъде накърнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
37
 
9
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Спрете да разпространявате зловредна руска хибридна дезинформация целяща откъсването на България от неиното семеиство в полза на рашиския режим !!!
8
12
 
45
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Дано дупетатите четат тук и се съобразяват с мнението на народа а не с шепа проамерикански продажници.
7
24
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Когато рубла те удари... - как ехото отвръща...
6
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детски работи...
5
43
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Рубладжийчето Велизар Енчев нали чу, че Путин е размахвал пръст на Борисов... - разбира се, че ще вземем контра мерки...
4
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека -полека и ние взехме да се ориентираме в сложната световна политика.
3
7
 
46
 
! Отговори
Подкрепям, преди 7 години
нa мен не ми се умирa !
2
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хора подкрепят Велизар Енчев, но както се казва никога не се дава правото на тези които са прави.България в момента няма никакви приоритети за бъдещето и постоянно се оправдава с промените в световен план.Не трябвало да имаме добро образование, че сме подготвяли кадри за чужбина.Ами направете условия да остават хората в България.Съсипахте абсолютно всичко с назначаването на послушни бездарници на ключови позиции.И сега за тоя реактор или плащайте глобата или го прибирайте, че лихвите текат
1
9
 
43
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
Путин го каза тоагава - виуе сами сте си избрали да сте на страната на США и сами си разположихте оръжия които ни застрашават така че какво очаквате - като стрелят по нас и ние ще стреляме по вас автоматично!аз съм ЗА такава декларация - да бъде приета и да не ни застрашават братушките по никакъв повод!