Да се запише: Няма да ставаме плацдарм срещу Русия!

Така България щяла да стане стабилизиращ фактор
178
Да се запише: Няма да ставаме плацдарм срещу Русия!
Снимки: архив Булфото

Територията, въздушното пространство и териториалните води на България няма да бъдат използвани като плацдарм за враждебни действия или въоръжени акции срещу Русия.

Още по темата

Това да бъде записано в декларация, която да бъде приета от парламента, настоява независимият депутат Велизар Енчев, който е с леви убеждения.

От наша територия да не се допуска и атака срещу руски самолети, кораби и други обекти, намиращи се извън българските сухоземни, въздушни и морски граници, иска още той.

В предлаганата от него декларация е записано, че това ще е ангажимент от наша страна, докато Русия не предприеме или не обяви, че предприема такива действия срещу България.

Според Енчев тази декларация ще даде възможност България да се утвърди като важен стабилизиращ и миротворчески фактор в случай на повишаване на международното напрежение, особено Черноморския регион и Балканите.

Той смята също, че по този начин договорът договорът ни с НАТО няма да бъде накърнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е неннормална история, тия винаги са били пияннски шапшали.
88
4
 
17
 
! Отговори
Житан преди 7 години
Който иска да си затрие войничетата да напада Русия...
87
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯИ ВИНАГИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ???
86
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра декларация е написал Енчев. След като не е записано в нея да си събуем гащите и да се надупим на руснаците всичко е ок. :)
85
17
 
5
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
До ЗА ЛАДИТЕ НЕ ЗНАМАми да знаеш.Ракетите им падат като круши.Сума спътници изгърмяха.Той за секретните руски оръжия ми говори.А и друго да знаеш.Война м/у НАТО и алкохолиците няма да има.Русия ще се разпадне без нито един изстел съшо както СССР.
84
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди век България е воювала с Русия, да не искате да кажете че нашите деди са били *** и предатели
83
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zoroВинаги съм ви се чудил на такива, като теб! Нима не схващаш, че в този си вид тази декларация е тотално безумие? Да попитам: ако го запишем в този вид, това ще означава ли, че може да сме плацдарм за атака срещу други? Не е ли достатъчно това просто да провеждаме мирна политика, която обаче не означава да си свалим гащите. И Швейцария е мирна държава, но си има армия.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пичуи, никой не се е и стягал да воюва с рашняците, щото войната е скъпо хоби. но, понеже сега се втълпи на набор 9х че рунсяците пак са от добрите, ще ги изчакаме да порастнат и на свой ред да попитат на свой ред "абе вие уж за дружба между народите, а се оказа че сте искали да ви овластиме отново, за да откраднете пенсиите, *** комунярска". и така , на всеки 10 години 1 път. е, и тая фаза има крайна точка.
81
3
 
12
 
! Отговори
РАЯ НЕ Е В САЩ преди 7 години
както си мислят сороските кадети. Обаче трябва да им се издуха мъглата от главите и тинята от душите
80
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Енчев е евтин руски предател на България!
79
8
 
3
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
Никой българин няма да тръгне да воюва с РусияЯ пък ти?Много ли си сигурен?
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние не искаме да воюваме с никой. Нека пиянска Русия стои далеч от нас, не сме им република.Америка е далеч, Русия и тя да стои далеч.Искаме си България, нищо повече.
77
7
 
3
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
Ограниченото си е ограничено. Ти защо мислиш, че рая е в САЩ? Свят широк и сега всеки може да ходи, където си поиска. Не е, като при соц-затвора.Е така де, така ама дефакто всички искат в САЩ даже милиони руснаци.Никой не ще Русия.хахахаха
76
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
статията е прекрасна илюстрация за това как един каскет рубли може да превърне крайно десен реваншист в русофил-левичар. очакваме с нетърпение изказванията на Енчев за образованието и здравеопазването
75
2
 
3
 
! Отговори
ЗА ЛАДИТЕ НЕ ЗНАМ преди 7 години
ама като гледам за "момчетата" на САЩ с *** и черните знамена в СИРИЯ само руско оръжие пращат. Вкл от БЪЛГАРИЯ купуват Що не им дадоха нещо по-така.... А САРМАТ е нова 100 тонна ракета с хиперзвукови бойни глави - 10 G. МАНЕВРИРАЩИ и не могат ги прехванат. А БАРГУЗИН е .... хайде да почетеш сам малко...
74
5
 
3
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
До АнонименДо СЕСЕСЕРКОИли с други тогава цял свят свят помагаше на Русия да победи, а сега целия свят е против Русия.Китай, Индия, Иран не са.Само така ти се струва.Китай ще си загубят най-големия търговски партньор, който изкупува огромна част от продукцията му.Индия вече го осочи на Русия за авиониката на ПАК ФА Т50.Иран сущо си гледа интересите и дори един път го осочи на Русия след като падна ембаргото за износ на петрол.Русия е пътник!Хахахаха
73
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПОсесеркоОграниченото си е ограничено. Ти защо мислиш, че рая е в САЩ? Свят широк и сега всеки може да ходи, където си поиска. Не е, като при соц-затвора.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България и в НАТО и във Варшавския договор си беше пушечно месо. Нищо не се е променило от 70 години до днес
71
2
 
8
 
! Отговори
zoro преди 7 години
Интересно ми е - какви са аргументите на тези, които са против декларацията? Ще рече, искате да сме плацдарм на война срещу Русия? Що ли си мисля, че тия "ястреби" даже в казарма не са ходили и при война първи ще напълнят гащите и ще офейкат, а плацдарма ще сме ние, а не те - няма българин, който да иска война, което ще рече че тия или не са българи или са най-гнуcните възможни предатели! И изобщо не става дума за русофилство тук, а за нашия собствен интерес - не руснаците, а ние ще ядем калая
70
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 90 преди 7 години
То и телевизорите им са невидими и неуловими. Чух, че са пуснали Smart Юность , Amoled , но още никой не го е виждал. В инструкцията пишело, че може да се използва и, като неуловима противотанкова мина.