БСП към Бъчварова: Оставка до седмица!

Поредният призив за оставка от страна на столетницата
45
БСП към Бъчварова: Оставка до седмица!
Снимка: БТА

Откакто Корнелия Нинова застана начело на БСП призивите към управляващите за оставки не спират.

В четвъртък от левицата не направиха изключение и Красимир Янков призова МВР шефът Румяна Бъчварова да си тръгне до седмица, за да спре провалът в системата.

Според него проблемите с битовата, но и с организираната престъпност, се засилват и единственият изход от ситуацията на оставката на цялото ръководство на МВР.

"Преди дни Румяна Бъчварова направи фундаментална констатация, че битовата престъпност отразява всички икономически и социални проблеми в обществото и ако приемем, че това е първото осмисляне на ГЕРБ на истинската функция на МВР като система за сигурност, от действията и бездействията, на което има последствия за всички области в живота на хората, възниква въпросът какви са щетите от цялото управление на ГЕРБ“, коментира Янков.

Той допълни, че в малките населени места, където безработицата е почти 100%, престъпността има огромни размери, което стана и причина да бъде пратена жандармерия по селата.

"Две години по-късно Бъчварова откри, че е нужна организация, която да осигури използването на всички ресурси на МВР, а последната идея е местните комисии по сигурността да отговарят за реда, което обаче е прехвърляне на отговорност“, разкритикува социалистът.

Според него МВР се е провалило и в борбата с бандитите и това се доказва от стрелбата в Слънчев бряг, която носи всички белези на акция на организираната престъпност без значение какъв е поводът.

Той отсече, че това се отразява на туристическия сезон.

"Липсата на вътрешна информация, постъпваща от обезпечени източни на МВР за намерения и действия, планирани от криминалния контингент е очевидна, както и липсата на бърза реакция на МВР в такива случаи, а Бъчварова установи, че ключовият участник Митьо Очите е честен бизнесмен и това две години, след като е излежал присъдата си“, нападна още Янков.

Според него строгият пропускателен режим в Слънчев бряг е чиста полицейщина спрямо почиващите в курорта.

Отделно МВР се провалило и при контрола на границата с Турция, защото залавянето на мигранти във вътрешността на страната доказвало, че има канали за преминаване, а пък довършването на оградата на браздата с Турция се бавило и оскъпявало.

Янков повтори и старата теза на БСП, че новият закон за МВР ще доведе до масово напускане на полицаи и силовото министерство няма да може да работи поради недоокомплектоване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Нинова, то само с призиви не става! Хората вече не вярват на компрометирани личности и въобще не обръщат внимание на техните отчайващи напъни(призиви).
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко каза, Ко каза..................
10
3
 
3
 
! Отговори
Do 2 преди 7 години
Pri tiah prestapnostta beshe masov bg sport, ama v statistikite i mediite nemashe prestapnost. Nacionalizacia, paleji na mandri, fabriki, gari, obori, pozivi, parashutisti, podvodnichari, otkriti listove za granicata, granichari, vatreshni voiski, armia, zastavi, kazarmi, agitacia, kiotek...chakash na dalga opashka za dom, kola, banani, portokali...
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да попитам:БКП/БСП колко пъти беше на власт след 10 ноември? И какво направиха по време на техните мандати? И какво направиха когато бяха в коалиция с управляващите? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО - О. Даже две ОО ... Червените престъпници, които превърнаха държавата, без извинение в WC, да не кажа ***, сега са с най-големите претенции ... Срам нямат, няма и да имат ... А с тази "звезда" начело - ***, слагат НОВО начало ... Хи хи хи ... Търпи народе възродени, търпи ...
8
4
 
11
 
! Отговори
Радо преди 7 години
Така де ! Корнелия Нинова е права ! Парите ги вземат други.., обществени поръчки, комисионни,.. Защо други да пълнят джобовете а не хората на БСП...? Комуниктите потропват нервно с крака и чакат отново да грабнат кокала ! Тя щафетата вече 25 години се предава от крадец на крадец- такава е системата. Идват на власт, вземат заеми, правят обществени поръчки, междувремено крадат повече отколкото мага защото други те на ред и те чакат да дойдат на власт и да крадат
7
3
 
9
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
И без бесепе да се обаждат като черна станция знаем че Р. Бъчв. не става за тази работа и трябва да си ходи. Това беше ясно още при назначаването и.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не Бъчварова,а цялата седемдесехилядна банда корумпирани крадливи рушветчийстващи копои, трябва да се разтури незабавно. И без това нищо не вършат. Няма престъпление без участието на бивш,настоящ или бъдещ милиционер.
5
4
 
8
 
! Отговори
БиеСиПе преди 7 години
Ние много пъти сме давали пример кака се подавт оставки. Първо след като изгониха Виденов с камъни, а после когато цяла европа каза че Румбата Петков трябва да си подаде оставката след заигравките с дупнишките братя. И изобщо питайте другаря Сергей и Орехаря как се подават оставки.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оградата е над 1300лв на метър, в стил бойкови пътища. За тия пари може да се сложи жива верига от хора на минимална заплата, за половин година ще стигнат
3
0
 
18
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Ясно е, че БСП са много силнив позициите си, когато не са на власт, но тук са прави.Бъчварова е абсолютен провал. Става само да бърше челцето на Митьо.Но така правеха и всички предишни министри, все пак с голяма част от престъпните пари в България се прави политика....
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кои бяха БСП?
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не е пред, а в нова национална катастрофа. Отговорни са всички управлявали и подкрепящи ги партии след 10 ноември, най-злокобната дата в историята ни. Единственото решение е нов Народен съд, иначе България загива! Събуждай се народе!