Мозер иска единна дясна кандидатура за президент

"Обединени земеделци" искат единна листа за депутати
23 юни 2016 17:37,
18
Мозер иска единна дясна кандидатура за президент
Снимка: архив Булфото

Почетният председател на "Обединени земеделци" Анастасия Мозер призова десницата да се обедини около една кандидатура за президент. Партията й ще застане зад такава номинация на десен претендент.

"Това трябва да е президент демократ, който да продължи по пътя на евроинтеграцията и да изповядва евроатлантическите ценности", казаха пред журналисти в Пловдив Анастасия Димитрова-Мозер и Петя Ставрева, цитирани от БТА.

"Росен Плевнелиев беше един доблестен български президент, който не се страхува да си каже мнението и да застане на позиция, която е в полза на демокрацията и евроинтеграцията на България", каза Мозер. Тя изрази съжаление, че той няма да се кандидатира за втори мандат.

От партията подкрепиха ветото на президента върху част от промените в изборното законодателство, свързани с вота на българските граждани в чужбина. По отношение на въвеждането на задължителното гласуване от "Обединени земеделци" смятат, че българските граждани трябва да кажат мнението си на референдум.

Според Петя Ставрева е изключително важно да бъде създадена независима професионална и деполитизирана изборна администрация.

От партията предлагат на широко обществено обсъждане да бъде поставено и въвеждането на единна национална листа за народните представители и един изборен район за цялата страна, както е при изборите за Европейски парламент.

"Обединени земеделци" настояват промените в изборното законодателство да се правят с дългосрочна перспектива и от списъците да бъдат изчистени "мъртвите души".

На състоялото се днес в Пловдив заседание на постоянното присъствие на "Обединени земеделци" бе взето решение за насрочване на Четвърти редовен конгрес на партията - на 12 ноември в Пазарджик, на който ще бъде избрано ново ръководство на организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Пфу.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А баба Наста от къде възкръсна?За сведение на хората баща и Г.М.Димитров,когато става напечено оставя Никола Петков да се оправя сам и бяга в САЩ.Н.Петков го убиват , Г.М.Димитров става герой и борец срещу комунизма.
11
1
 
2
 
! Отговори
Материалът... преди 7 години
...си заслужава тези които го управляват.А тази "дърта кикимора" и "изкопаемо" е една от малкото личности свързани с истински демократическото управление на България. Още преди комунизма да излее червената си отрова върху нашите деди и баби, родители и предшественици.Материалът и в бъдеще ще бъде управляван от Винету, това е безспорно.Да ви е честито... Беееее! Мууууу!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия на снимката дали са виждали в живота си бел?
9
2
 
11
 
! Отговори
Марш при Момата преди 7 години
И аз мисля така.Време и е за Преизподнята.Толкова злини ни причини и още иска.
8
2
 
20
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Абе тая дърта кикимора къде се кри толкова години?
7
4
 
11
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Дано издигнат достоен десен кандидат от професионалистите майстори на чашката с отлична алкохолна подготовка в НКД "Св. Лучников". В този клуб има голям брой изтъкнати професионалисти пианисти ученици и последователи на великия Лучников.
6
1
 
14
 
! Отговори
S преди 7 години
Кокал лесно се не дава...
5
2
 
21
 
! Отговори
*** преди 7 години
Глас от отвъдното.
4
0
 
13
 
! Отговори
хильо и макензен преди 7 години
Хи хи хи колко смешно.Ако се спазва традицията ще имаме пореден президент свързан с БКП и комунистическите служби т.е президент на НСО
3
2
 
28
 
! Отговори
до 1 Политик преди 7 години
И тая е вампирясяла като другаря и Сорос...
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тя, деменцията, не прощава!
1
1
 
24
 
! Отговори
Политик преди 7 години
Тази жива ли е?! Що не си гледа старините ами се занимава с неща които не са нейна работа от над четвърт век?!