Загубихме член на нашето семейство!

Кристалина Георгиева: До 2020 г. няма нужда да се тревожим за парите на ЕС
Обновена: 26 юни 2016 14:15 | 26 юни 2016 11:40, Красимир Ангелов
150
Загубихме член на нашето семейство!
Снимка: Reuters

Загубихме член на нашето семейство и трябва да си дадем сметка защо това се случи, обяви зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева в интервю за предаването "Тази неделя" по bTV.

Още по темата
Георгиева обаче поясни, че смята, че българите във Великобритания няма от какво да се притесняват, защото до излизането на страната от съюза има минимум 2 години. "До 2020 г. не виждам причини да се тревожим за бюджета на ЕС", посочи тя.

"Докато Великобритания е член на ЕС, а това ще рече, докато не приключат преговорите по излизането на Великобритания, тя се ползва от всички права и изпълнява всички ангажименти по бюджета", посочи Георгиева. Тя посочи, че Великобритания може да избира между това да използва предимствата на вътрешния пазар в Евросъюза, за което ще трябва да плаща, или да стане трета страна за пазара, което ще отнемем доста години преговори.

По думите на зам.-председателят на ЕК причините за тези резултати от референдума са много. "Част от тях са, че предимствата от членството са за по-младите хора, за хората в градове, докато по-възрастните, тези в по-отдалечените райони на страната като че ли не са ги почувствали толкова силно", коментира Георгиева.

Според нея разочарованието на хората идва и от многото кризи през последните 7-8 години, а има и вина на политиците, които не са успели на достъпен език да обяснят нуждата от съюза пред външните заплахи – конфликти, климатични изменения и др.

Плановете на Европейската комисия са да организира изпълнението на този член, който определя излизането на една държава от ЕС, каза Георгиева. Тя напомни, че Великобритания е първата държава, която ще напусне съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще кажеш како,за прокарания в мътни времена лобистки закон-ходене в нои и нап-само с адвокат.Защо поставяте хората под запрещение,тиквеници!
59
1
 
12
 
! Отговори
ЕС е AПК преди 7 години
Aпвaне,пийвaне курвaлък
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реформирайте сеТъ.паченце реформативничко, май нямаш идея в каква кондиция бе приета Великобритания в ЕИО през 1973? Чувало ли си с едничката си мозъчна клетчица за британската криза от 60-те и 70-те години на 20 век? Чувало ли си какво се случи, след като тотално великата и пълзяща Британия успя да изврънка от лидерите на ЕИО статута на борсов център + други някои благинки? Не?Е, нормално е да си въобразяваш колко велика е Великобритания, при това положение ;)
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А притчата за блудния син всички сме я чували, така че спокойно. Те още от сега започнаха да събират подписи за нов референдум, та мах до 1-2 години нещата ще се върнат към нормалното. Просто им трябва малко време да останат сами да се справят с пакитата и другите пришълци.
56
0
 
9
 
! Отговори
Нaчaлото нa крaя преди 7 години
нa туморното обрaзовaние ЕС,a Стaлинкa е търтей бюрокрaт !Евaлa нa бритaнците,зa остaвaне сa глaсувaли мюсюлмaните,гейовете,трaвеститите...
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейските институции в Брюксел да се разпуснат и да се търси нова форма на управление на ЕС. Иначе идва краят на ЕС. Да се превърне в икомически съюз както беше в началото и както е в момента Евразийския съюз - движение на хора и капитали - да, но държавите си запазват суверенитета по отношение на законодателството и политиката си.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя си ти Сталинке?
53
0
 
8
 
! Отговори
Бакеро преди 7 години
Всичко е бизнес бейби, после ще отворят банките на руснаците да правят бизнес с азия. От това най много ги е стах краварите. Сега английските банки пак първи се осъзнаха откъде духа ветеро.
52
2
 
9
 
! Отговори
чукча преди 7 години
От много време ЕС не са приемали( колонизирали) нови страни и това също се оказа пагубно за съюза.Последно бяхме ние и ни обезкървиха,източиха и унищожиха за има няма десет години.
51
1
 
18
 
! Отговори
реформирайте се преди 7 години
Не сме загубили член, вие го изгонихте с нелепата си политика. В Гърция одобрението за ес е едва 27%, във Франция под 40%. А бежанската политика не се одобрява дори в Германия. Мислете как да задържите овцете, защото вече търсят пролука извън кошарата.
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък си мисля че никой не иска бежанци и затова една по една всички държави ще се махнат от ЕС
49
0
 
18
 
! Отговори
Призрак преди 7 години
Започва да се събужда народа в европа, след като зомбираните англичани го показаха, ама колко им трябваше.. дори не се замислиха когато мехмет беше най многобройното име на новородените момчета в страната. Явно чашата е преляла и ще има още рев и сълзи по горните редове.
48
1
 
13
 
! Отговори
почеш мадомаев преди 7 години
още като избраха тая па4а за еврокомисар и разбрах,че англичаните ще се разкарат от E U ;)))
47
2
 
15
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Ама фитко ти като си загубила ЧЛЕН хората не съжаляват за твоята загуба ,а съжаляват че такива трътляци като теб некадърни решават съдбите им!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Омитайте се барабар с твойтеПлюнкеровци,Меркелици ,Тусковци и още хиляди *** които не могат на 2 магарета сламата да разделят а са се пльоснали светът да оправят!!!За вас един Сиктир Марш към затворите за утеха на народите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано по-скоро ей тая да я загубим.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31-----------------------------------------------------------Хахахахахааааааахххххххх - Великобритания била "лидерът" на този съюз?Къртиш, мицеле ;)
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31-----------------------------------------------------------Хахахахахааааааахххххххх - Великобритания била "лидерът" на този съюз?Къртиш, мицеле ;)
43
1
 
14
 
! Отговори
бг преди 7 години
Меркел и компания съсипаха Европа!Миграционната политика и турските визи уплашиха всички ни.Да се махат защото тези ще продължат да правят поразии.Няма да им търпим политиката насочена срещу европейския гражданин.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загубили сме член на семейството? Това е тъжно, само дето не мога да разбера защо трябва с години да държим трупа му във фризера, преди да го погребем...
41
1
 
18
 
! Отговори
Нямат легитимност преди 7 години
Англичаните като са видяли кои еврокомисари(Кристалина) ги управляват и избягаха без да се замислят.Кой е гласувал за тази госпожа?Всички знаем ,че това е назначение на ГЕРБ избрани с 10% от имащите право на глас!!!!!