Загубихме член на нашето семейство!

Кристалина Георгиева: До 2020 г. няма нужда да се тревожим за парите на ЕС
Обновена: 26 юни 2016 14:15 | 26 юни 2016 11:40, Красимир Ангелов
150
Загубихме член на нашето семейство!
Снимка: Reuters

Загубихме член на нашето семейство и трябва да си дадем сметка защо това се случи, обяви зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева в интервю за предаването "Тази неделя" по bTV.

Още по темата
Георгиева обаче поясни, че смята, че българите във Великобритания няма от какво да се притесняват, защото до излизането на страната от съюза има минимум 2 години. "До 2020 г. не виждам причини да се тревожим за бюджета на ЕС", посочи тя.

"Докато Великобритания е член на ЕС, а това ще рече, докато не приключат преговорите по излизането на Великобритания, тя се ползва от всички права и изпълнява всички ангажименти по бюджета", посочи Георгиева. Тя посочи, че Великобритания може да избира между това да използва предимствата на вътрешния пазар в Евросъюза, за което ще трябва да плаща, или да стане трета страна за пазара, което ще отнемем доста години преговори.

По думите на зам.-председателят на ЕК причините за тези резултати от референдума са много. "Част от тях са, че предимствата от членството са за по-младите хора, за хората в градове, докато по-възрастните, тези в по-отдалечените райони на страната като че ли не са ги почувствали толкова силно", коментира Георгиева.

Според нея разочарованието на хората идва и от многото кризи през последните 7-8 години, а има и вина на политиците, които не са успели на достъпен език да обяснят нуждата от съюза пред външните заплахи – конфликти, климатични изменения и др.

Плановете на Европейската комисия са да организира изпълнението на този член, който определя излизането на една държава от ЕС, каза Георгиева. Тя напомни, че Великобритания е първата държава, която ще напусне съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
13
 
! Отговори
Философ преди 7 години
Всичко което има начало, има и край. Седнете да си поплачем малко днеска, че утре пак работа ни чака, а тая лелка така си взима парите, дори баз да мърда.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки съюз в един момент се разпада. СССР също се разпадна. Ако Меркел, комсомолска секретарка от ГДР поведе Германия, комсомолската секретарка Кристалина от разпадналия се соц лагер влезна в европейското управление няма начен да не се разпадне и ЕС
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ох бабето ,като те видя и разбирам че още ще има мераклии да напуснат ЕС ... докато останеш сама на кораба... но на теб не ти пука нали имаш имоти в САЩ
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо председателя на европейския съюз също не си подаде оставката?Мисля,че така е достойно,все пак под неговото ръководство ЕС се разлюля от мигратска вълна и Великобритания напусна.Той не носи ли вина че неговите разспасани чиновници нервят нормалните държави?
36
0
 
15
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ох,горката,за собствения си джоб се затръшкала....!
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се готви Финландия.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самото натрисане на седалището на този измислен съюз в Брюксел казва всичко.Белгия е изкуствено създадена от англичаните държава позиционирана ТОЧНО срещу Лондон да не би на Наполеон Бонапарт да му скимне да стовари някой десант в английската столица.
33
0
 
3
 
! Отговори
ДО 35 преди 7 години
Мисля че твоя коментар е Глупав .Или ти си такъв .Все пак тези които пишат са Живи Хора .Не мислиш ли че ти си повреден .
32
1
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До iКато не ти харесват тукашните мнения, тичай във форума на дефендъра и норман ганц, там злото е победено, Галактическият съюз е построил комунизъмъ!
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Англия или без Англия, за нас след 2020 ще бъде мор. И това не е тайна.
30
13
 
1
 
! Отговори
i преди 7 години
Много мнения - браво! В този "форум" събрани от умни, по-умни.....! Чета и цъкам, цъкам и чета...навсякъде разпилян мозък....та си мисля, да се посъберат още умове, та да вземат управлението на България в "свои ръце", та да видят те - брюкселци....!Аз предлагам този " форум", да организира петиция, за излизане от Земя и създаване на създаване на Лунен съюз на великите нашенски умове!!!
29
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ЕС се разпада, а къде ще отидете вие лидери! Кристалина, Сергей, Илияна, Николайчо! В България сте компрометирани!
28
1
 
8
 
! Отговори
eudeputat преди 7 години
Докато драскате по форумчето, аз ще решавам бъдещето на вас и всички европейци срещу 20000 евро месечно.
27
0
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Вашето семейство, Сталинке...., дано не разчита на моето! Пашли по далше!
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания беше лидера в сянка на този съюз.Германия реално е окупирана и без право на свое мнение.Остана Барселона без Меси...
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврократчетата се правят, че могат да се оправят и без ВБ, но ужасът в очите им е ясен. Скоро ще си загубят службичките
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
загубихте милиарди лапачка !!!
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто е-щом втори ден от Брюксел реват на умряло значи до сега Обединеното Кралство повече е внасяло отколкото да има изгода от Евросъюза.Замина им златната кокошка.А скоро Боко пак ще ходи да проси заеми :)))
22
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Някой пита ли обикновените граждани на ЕС, искат ли мигранти!Леля Меркел ги покани без да ни пита! Не може 2-3-*** лидери да решават бъдещето на Европа! Сега да не се тръшкат, а да мислят за работещите хора в ЕС, а не за пришълците желаещи само социални помощи!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямало нужда да се тревожим като първо последствие се увеличава и вноската. Ми като почнат да напускат вноската ще расте и до кога?