ВМРО ще връща казармата – 6 месеца, година...

Воеводите искат да се раздели службата на "наборна" и "професионална"
186
ВМРО ще връща казармата – 6 месеца, година...
ВМРО поиска връщане на казармата. Снимка: Булфото

ВМРО иска да се върне задължителната казарма, която отиде в историята в началото на 2008 година.

Депутатите на Красимир Каракачанов вече са готови с поправките в Закона за отбраната и Закона за резерва на въоръжените сили и ще ги предложат за съгласуване на партньорите си от НФСБ, съобщиха от пресцентъра на ВМРО. След това ще ги внесат за обсъждане в парламента.

В мотивите си воеводите посочват, че рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и адекватни действия на законодателната власт у нас.

Нормативното преминаване от принципа на наборна военна служба към механизма на професионална служба е било прибързано, без съобразяване с конкретната геополитическа и военно стратегическа обстановка в Югоизточна Европа,смятат от ВМРО.

Така че със законови поправки сега те искат да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знае ли някой кои от пишман войводите са ходили войници?
38
1
 
20
 
! Отговори
LoL преди 7 години
Тоя ахмак да го товари Бочко на единствената фрегата и да заминава да воюва с Русия, Турция, Македония, САЩ или накъдето сабя покаже. На тия същите патриотчета дечицата казарма карали ли са? А в България учили ли са след 7ми клас? Тия тюфлеци само една война ни липсва да ни докарат, срязаха и продадоха армията за скрап, сега за война се сетили...
37
1
 
20
 
! Отговори
ала бала преди 7 години
Каракачанката има женско и не го касае,затова прави помен с чужда пита да го.-....
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съставките, а скатавките.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А примера къде е? Аз лично като видя съставките Джамбазки, Волен и Каракачанов като новобранки тогава може да си помисля дали са прави.
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВМРО, кви бее тиа ?.
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв воевода е този Русенски мокър влах?
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви воеводи,забрана за тази партия
31
2
 
10
 
! Отговори
toshe преди 7 години
Я да си гледат работата. Когато отида в казарма ще се похваля...
30
2
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
ВМРО искат много неща които няма как да станат семеен с кредит кой ще работи и ще плаща сметки 6 месеца трябва след като завърши средното си образование да се влиза в казарма както и който следва висше след като е завършил да влезе сега на 27 години войник ще ставаме НЯМА ТАКАВА Държава
29
4
 
33
 
! Отговори
селяни преди 7 години
Много са ми смешни червените б*клуци как си мислят , че с казармата ще се подобри нещо. Казармата ни е най най най най - малкия проблем. Държавата ни е в бездънна яма и върви все по-надолу - всичко това заради комунистическите кърлежи които просмукаха държавата и ни заровиха бъдещето. Прогнила държава с уникално пр*ст народ и нито 1 читав политик.
28
6
 
12
 
! Отговори
Стар войник преди 7 години
До 39 Точно така.Пълен неудачник съм.Върховното постижение в живота ми е ,че съм бил войник.Често говоря за това,защото няма за какво друго.Гордея се с това,защото няма с какво друго.Ама искам сегашните лекенца-компютърни специалсичета,докторчета,инженерчета,дето взимат 10 пъти колкото мен да влязаят там и да страдат.Това ще ми донесе много радост
27
5
 
17
 
! Отговори
Швейк преди 7 години
Щом искате и тия млади ,които са останали ,да се изнесат към ябаната-дерзайте !
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Воеводите искат да се раздели службата на "наборна" и "професионална"Аз пък искам да съм милиардер. И да живея в имението на Хю Хефнър с неговите мацки от Плей Бой. Ама ... няма. Та на "воеводите" ще им кажа че някой желания нямат вризка с реалността.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34 Има е почитатели на Ленин и мъжът му Апфелбаум/Зиновиев/
24
5
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
Казвал съм го и в предишни коментари - идеята не е лоша но изпълнението сигурно ще е. В училище не е нужна военна подготовка а подготовка за оцеляване, както и увеличаване часовете по физическа подготовка.Добре е всеки да мине подобна подготовка а специфично военна само който желае и според спецификата може да покрие определени физически изисквания - при хибридна война от някои хакер няма да се изискват сериозните физически усилия както от някои пехотинец или моряк.Темата не е за форума.
23
2
 
23
 
! Отговори
Слави преди 7 години
Добре де като ме извикат кой ще ми плаща наема ?
22
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, така трябва.Защото вече почти всички млади са поклонници на Кончита-Вурст.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върнете само Строителни войски! Безстопанствените шведи и потурнаци така ще се научат поне малко на някакъв ред и дисциплина и ще овладеят занаят. Рязко ще спадне и битовата престъпност!
20
6
 
15
 
! Отговори
Стар войник преди 7 години
Аз бях в казармата 18 месеца.За това време стрелях само 2 пъти. Останалото време-тъпеене.Ама искам да се върне казармата-10 години да бъде.Мен ме тормозиха старите войници,а сегашните млади се отърваха.Няма само аз да страдам я.