ВМРО ще връща казармата – 6 месеца, година...

Воеводите искат да се раздели службата на "наборна" и "професионална"
186
ВМРО ще връща казармата – 6 месеца, година...
ВМРО поиска връщане на казармата. Снимка: Булфото

ВМРО иска да се върне задължителната казарма, която отиде в историята в началото на 2008 година.

Депутатите на Красимир Каракачанов вече са готови с поправките в Закона за отбраната и Закона за резерва на въоръжените сили и ще ги предложат за съгласуване на партньорите си от НФСБ, съобщиха от пресцентъра на ВМРО. След това ще ги внесат за обсъждане в парламента.

В мотивите си воеводите посочват, че рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и адекватни действия на законодателната власт у нас.

Нормативното преминаване от принципа на наборна военна служба към механизма на професионална служба е било прибързано, без съобразяване с конкретната геополитическа и военно стратегическа обстановка в Югоизточна Европа,смятат от ВМРО.

Така че със законови поправки сега те искат да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе нали България е в Нато ... Нека приятелите от САЩ ще ни пазят бе.
18
4
 
29
 
! Отговори
МВРО преди 7 години
ВоЕводите да измислят как да изхранят народа, да намерят добре платена работа на младите хора, че да останат в държавата, вместо да се чудят как да се посират в евтин популизъм. Само преди няколко седмици МО казаха, че нямаме ресурсите да връщаме казармата, нито материалната база. Дрън-дрън - тема за простолюдието!
17
2
 
15
 
! Отговори
Влади преди 7 години
Комунизма умре ,така да ше ходя ама ако дават заплата мин.1000 лева ,ако пак не ,ше ми видат подметките ха ха ха !
16
6
 
5
 
! Отговори
Казарма преди 7 години
Държави в Европа с наборна армия:Дания,Норвегия,Финландия,Естония,Австрия,Гърция,Кипър,Белорусия.Обикновено за 6 месеца.Истинска казарма за която бленуват тук повечето : 18 месеца,без право на алтернативна служба има, в: Армения, Конго, Куба, Екваториална Гвинея, Египет, Гвинея, Израел(24 месеца за жени и 36 месеца за мъже), Казахстан, Киргизстан, Либия, Мозамбик, Северна Корея,Южна Корея, Сирия, Судан, Таджикистан, Тайланд, Туркменистан.
15
4
 
19
 
! Отговори
ined преди 7 години
Жените щом искат равноправие и те трябва да ходят в казарма. Както и гейовете.
14
2
 
11
 
! Отговори
Казарма преди 7 години
Държави без наборна военна служба: САЩ,Канада,Австралия,Нова Зеландия, В Европа:Ирландия,Великобритания,Франция,Испания,Португалия,Италия,Белгия,Холандия,Люксембург,Германия,Швеция,Полша,Чехия,Словакия,Унгария,Румъния,България,Сърбия,Черна гора,Македония, Босна и Херцеговина,Хърватска,Словения,Албания,Исландия.Литва,Латвия,Малта,Украйна.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако президентчето продължава да се дърви на когото не трябва, каквато и служба да измислят - пак ще е малко! А иначе, воеводите да си преброят електората и директно да го вкарват в казармата! Колкото - толкова! *Но не свойта душа, братя, а душата на народа!*
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УспехИ шофьори.Сега това е една от най-престижните и доходоносни професии.Както беше барман/сервитьорка през комунизма.
11
3
 
23
 
! Отговори
Успех преди 7 години
Жалка история...останаха ли умни хора в тази държава? Всички са или полицаи, или военни, или каквито и да е служители на държавна работа, нали се сещате, че сигурно до 10 години ще има повече пенсионери от работещи? Онези които не им се занимава с умтвеноизостанали ще са в чужбина и там ще си раждат децата, и ще ги отглеждат в нормална среда и обстановка, където системата наистина функционира, където имаш условия и мотивация да се раздаваш, и развиваш, защото знаеш, че има смисъл.
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората които са пропуснали казармата,като Волен,ще бъдат ли задължени да си изслужат времето? За един приятел питам.
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Допълнително хора ще духнат, не че сега са малко 1/3 са заминали.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВМРО ще връща казармата.От кога ВМРО са управляваща партия ?
7
2
 
41
 
! Отговори
троолгеносен преди 7 години
Елементарен ПР за селска кръчма. Щели да върнат казармата!! Ххахахахаа! Ей ся на! А да сравняваш България с Израел е повече от смешно.
6
40
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най накрая се сетиха, вкарвайте ги за по 2 години включително и жените. Народа иска връщане на казармата поне 90% подкрепят.
5
1
 
18
 
! Отговори
ahhhhhh преди 7 години
аз пък ще си върна партийния билет
4
2
 
16
 
! Отговори
gost преди 7 години
Те тия кви са квито и атака
3
13
 
30
 
! Отговори
Казарма или някакъв преди 7 години
вид военна подготовка, необходимо е, няма спор. Та макар и само за 6 месеца да е.Но не мога да се съглася с коментатор 1. Мисля, че едно конкретно малцинство спешно се нуждае от ТРИ години задължителна служба в Строителни войски.И друг път предлагах по форумите - за да не звучи расистки, нека тази ТРИгодишна служба да е задължителна за абсолютно всички здрави момчета,които са навършили 18 г., но не са завършили основно образование. Хем ще ги ограмотят, хем ще получат професия и трудови навици
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласен ако сайдера си изслужи 2 години скатани от военна служба и присъдата да се изтърпява в кеча!
1
4
 
42
 
! Отговори
д-р Търбухиян преди 7 години
Когато на държавата и потрябва нещо безплатно, тя се пише "родина". А когато на Каракачанов му се прииска нещо, той се пише патриот.