ГЕРБ атакуват: БСП се разпада, затова шуми за "Белене"

Атанасова за соцписмото до Цачева: "Казаци пишат на султана"
10 авг 2016 20:22, Екип на Dnes.bg
64
ГЕРБ атакуват: БСП се разпада, затова шуми за "Белене"
Снимка: Черно море

ГЕРБ обвиниха БСП, че искат извънредно заседание на парламента, за да отклонят вниманието от скандалите в партията си.

"Партията се цепи така, както не е бивало в над 100-годишната й история", каза шефът на енергийната комисия в парламента Делян Добрев във Варна, цитиран от Информационна агенция "Черно море".

Според него червените винаги вадели темата “Белене“, когато искат да заглушат друга неудобна за тях тема. Добрев смята, че сега социалистите искали да заглушат скандалите около кандидатурата си за президент с приказките за втора АЕЦ.

Още по темата

"А "великият" лидер на БСП си позволи да прави заключение от името на премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин за това всъщност какво са искали да кажат и какво са казали", каза още Добрев.

Депутатът от ГЕРБ обвини социалистите, че са можели да поискат отмяна на мораториума за "Белене" преди ваканцията на парламента. Той припомни, че те са депозирали проект за решение за това на 13 юли, но не са инициирали приемането му на енергийна комисия.

"Не го направиха, а сега темата е спешна", каза Добрев. Той обясни, че социалистите можели да внесат искането си и в Министерски съвет или да депозират 48 подписа в парламента, за да свикат заседание, както е записано в правилника на Народното събрание.

Днес БСП обявиха, че са внесли писмо до шефката на парламента Цецка Цачева с искане за свикване на извънредно заседание. Цачева им отвърна чрез медиите, че няма основание да го направи.

"Жалко е парламентарист с голям опит, за какъвто считахме Корнелия Нинова и всички от ръководството на БСП – Лява България да се подпишат под псевдо проект за писмо до председателя на Парламента Цецка Цачева. Внесеното в деловодството на Народното събрание не е нищо повече от обръщение към нея", коментира във Варна и зам.-шефката на правната комисия Десислава Атанасова.

"Ако мога да направя препратка се досещам за "Казаци пишат на султана". И тук упражнението е същото", коментира още депутатката. Според нея няма смисъл парламентът да заседава по тема, изчерпала съдържанието си още през 2012 г., когато е имало решение.

Атанасова призова Корнелия Нинова да вземе БСП в ръце, да си издигнат кандидат президента, за да покаже "завиден резултат". "А ние от ГЕРБ ще обявим кандидата през септември и се надявам през ноември да имаме държавен глава, излъчен от нашата партия", обяви още тя.

Борис Проданов

Още новини от Варна четете в www.chernomore.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
ур ур преди 7 години
До *** кифлееДа не си чел в Афера смешката за Путин и Бойко,която завършва с думите-.ур за бб.
31
0
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
До арена армеецСпоред една карикатура на Комарницки, Цветанов няма да се занимава на тия избори с броене на бюлетини.Директно е опаковал кандидат президента в чувал и го носи на престола....
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дано всички да се разпаднете и парите които откраднахте по доктори и за свещи дадете!
29
0
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Глупости приказват Добрев и гербаджийката с него. Бойко е говорил за АЕЦ Белене напълно противоположни неща. Сега е в период на одобрение на проекта, а като минат изборите пак ще обърне тефтера. Писал съм и друг път - при толкова продажници между нашите политици няма как да се случи национален проект като АЕЦ. Иска му се да дойде някой да строи за своя сметка, а той само да отреже лентата (и да прибере комисионна). Ако се намери такъв, по-добре е да не идва. Ще му плащаме като на ТЕЦ Марица 1и 3
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом произведоха Цачева в султан, работата е отекла вече... Тези ГЕРБ са по- зле от БКП дори!
27
1
 
7
 
! Отговори
Националист до рефер преди 7 години
ОПА СТИГА ДЕМАГОГИЯ НА РЕФЕРЕНДУМА СЕ ЯВИХА НАД 20% ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. ОТ ТЯХ 80% БЯХА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ. НИЕ НЕ ГИ ЯДЕМ ТИЯ ТВОЙТЕ
26
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже господи защо ни даваш толкова елементарни и неуки хора като бесепарите. На последните избори изгубиха катастрофално всичките си кметове на градовете , а сега ще печелят Президентски избори . От къде ще дойдат избирателите другари от БСП , сигурно от Северна Корея. Така и не разбрахте , че 90 % от народа ви мрази искрено и не желае да ви вижда в никакво управление . Сега пък и с Нинова видна СДС-арка .
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На избори участват само 30% от народа, от които за ГЕРБ гласуват !5%. Но на Борисов това не му пречи. Прави си правителства и не му дреме.
24
2
 
20
 
! Отговори
ВСИЧКО ЩО НЕ Е ГЕРБ преди 7 години
е ПО-ДОБРЕ от тия ПРЕСТЪПНИЦИ
23
3
 
20
 
! Отговори
арена армеец преди 7 години
Няма значение как гласуваш.Важно е кой брои бюлетините.
22
18
 
2
 
! Отговори
референдум преди 7 години
Добре бе.Нали имаше референдум и само около 20 процента гласуваха за Белене.Защо ги правим тогава тия референдуми ,след като волята на НАРОДА никой не я бръсне за слива.НАРОДЪТ КАЗА НЕЕЕЕЕЕЕ.
21
0
 
18
 
! Отговори
сланинко преди 7 години
Там ни е проблемът че учени и способни хора са никой,а добре познати безпросветни нахалници са някой.Да ви имам критериите.
20
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АнонименАМА ТИ КЬДЕ СПИШ---ВЯРНО Е
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десито-юрист/ колко е юрист тя си знае,пък и ние видяхме-искаше да не се издават документи на тия които не си плащали здр.осигуровки /Делянчо-някакъв ПУЦ вчужбина беше завършил-министър на енергетиката.Имаше един,който пък бизнес със закуски правил-инж.от МЕИ Габрово,тоя пък шеф на АЕЦ-аИзлиза че в БГ-то всеки работи туй дето не му е работата,маа му стара!
18
1
 
11
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Анонимен 55 КОЕТО ПОКАЗВА ---ИЗБОРИТЕ НЯМА ДА РЕШАТ ПРОВЛЕМА----ВЛАСТ СРЕЩУ НАРОДА ПИША ВЛАСТ ЗАЩОТО ТЯ НЕ Е ИЗБРАНА ПО ЗАКОНЕН ПЬТ А Е ДОШЛА С ПРЕВРАТ И ДОСЕГАШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СА НЕЗАКОННИ
17
2
 
13
 
! Отговори
само питам преди 7 години
До БСП за смях 15Боеко да не е разжалван като генерал???
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не мога да разбера!?1 Вярно ли е,че ББ е разговарял с Путин за възобновяване на Южен поток?2 Вярно ли е,че ББ в лицето на министърката е уговарял пристигане на експерти за Белене от Русия?3 Вярно ли е,че Путин иска железобетонни гаранции за да разговаря въобще за енергийни проекти?4 Някой май ни мисли или въобще не е спирал да ни мисли за папагали,кой е тоя убавец? Политиците,медиите или някой друг?Май ще стане сами да си гласуват за изборите!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
До СТРАНДЖАТАВинаги има...първи път,срамно няма.
14
1
 
8
 
! Отговори
gost преди 7 години
Тия са им криви като на левски съдиите масали а управия какъвто футбола такава и политиката
13
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен"Ах как ще реват герберастите на есен ,ама само какъв шок и леден душ ги очаква"...Знаем, знаем... - това го слушаме за дванайсти път...