Бойко Борисов за Бююк: Действано е на ръба на закона, но...

...ние сега трябва да поддържаме добри отношения с Турция
Обновена: 12 авг 2016 09:09 | 12 авг 2016 09:07,
303
Бойко Борисов за Бююк: Действано е на ръба на закона, но...
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов призна, че България е действала на ръба на закона при екстрадирането на турския бизнесмен Абдулах Бююк, смятан за финансист на "ФЕТО" – организацията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен.

"Вярвам в това, което са направили колегите от МВР, Бъчварова вчера ме уведоми за действията. Оттук нататък действително е неприятно като усещане, че се е действало на ръба на закона", посочи той пред Нова тв.

Борисов обясни, че е възложил на министъра на вътрешните работи да се направи проверка и ако има виновен, да бъде уволнен. Той обаче посочи, че по подобен начин България е върнала в Турция 25 хиляди души, при това само за една година.

Още по темата

"Всички те са върнати по идентичен начин - хора без документи, спираме ги и ги връщаме. Там е война. Същевременно всеки ден се събират по 100 или 200 мигранти, които хващаме. Всеки българин вижда какво става по улиците на градовете, защото въпреки оградата и работата на гранични войски, има голяма сухопътна зона. В един момент въпреки че ни съветваха да направим граници с Гърция, ние отказахме. Сега сме изправени в ситуация на криза между Турция и Европейския съюз. Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България. Не искам да кажа, че това е било движещото при решението за връщане. Но ние сега трябва да поддържаме добри отношения с Турция и да се предпазим от мигрантската вълна", настоя Борисов. В противен случай 500 000 мигранти можло да бъдат върнати у нас.

Премиерът отказа да потвърди, че бизнесменът Бююк е върнат в Турция, за да се предпазим от евентуални проблеми.

"Има наредби и закони. Не може на всеки домашен арестант да му сложим по 10 души полицаи. За това има арести и съдията има право да прецени колко време да го задържи. Полицията и ние сме постоянно под натиск и всеки ни коментира както си иска. Всичките тези хора преди казваха, че трябва да направим флотилия с Русия. Същите хора ме атакуваха, че не искам да се сбия с Русия. Добре, че поне в това успях да се наложа поне за сега", заяви Борисов.

"Просто сме страшно уязвими. При положение, че Европа вече е заградена навсякъде с огради, какво значи ще залеем Европа с бежанци. Тази заплаха на Турция значи, че ще бъде залята България. В Румъния не искат да ходят, не знам по какви причини, в Сърбия всичко е оградено", добави премиерът.

На въпрос как ще бъдат защитени правата на гражданите той отговори, че ще бъдат направени всички необходими проверки по случая с екстрадирания Бююк.

"Жизненоважната ми задача е да пазим границите. Поне докато съм тук. Ако иска някой друг да заповяда да се разбере с Ердоган и останалите. Те си мисят, че това е игричка, а не нещо, което е свързано с денонощни главоболия. Решението за екстрадацията е на институциите", отсече Борисов.

Премиерът бе попитан и докъде могат да бъдат правени компромиси под заплахите на Турция.

"Надявам се европейските колеги да отчетат факта, че България и Гърция са изправени пред страхотен проблем. Ако турските пилоти, които поискаха убежище в Гърция, бяха дошли у нас и имаха редовни документи, ние също нямаше да ги предадем", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
24
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
Продажните ни и корумпирани управляващи предадоха един човек, поискал от нас да го защитим. Как да ги нарека - идват ми само много, много нецензурни думи, но няма да ги напиша, защото ще бъдат изтрити. Но мога да напиша, че нито аз, нито някой от моето семейство ще гласува някога за ГЕРБ или за някоя партийка от Реформаторския блок. Продажници, не разбрахте ли, че никой не уважава слагачите, независимо на какво ниво са. Те само биват използвани, докато някой има полза!
178
1
 
13
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
А призоваващите по-долу за предсрочни избори е крайно време да разберат, че от 1944 г. до днес управниците у нас не се избират, а се назначават на власт от юдео-масонската върхушка, която управлява света. Неслучайно още навремето Марк Твен е казал, че "ако изборите решават нещо, отдавна щяха да са ги забранили"!!!Единственият изход е всенародно обединение и всенароден бунт срещу престъпната богоборческа върхушка във властта. С плюене по форумите и с бягане от страната няма да стане,трябват дела
177
1
 
10
 
! Отговори
До 219 преди 7 години
От Бойко Борисов искаме да бъде мъж,а не мижитурка,това искаме.
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 219Защо да няма къде? Директно при аллаха!
175
1
 
11
 
! Отговори
До 218 преди 7 години
Грешиш.Достатъчно е да се появи един почтен човек,да направи партия със също толкова почтени хора,да направят една добра програма за управление и да убедят хората да гласуват за тях,като в програмата има клауза ако не се справят,тези,които са ги избрали да могат да ги свалят от власт.Дали това е възможно да се случи,времето ще покаже.
174
18
 
5
 
! Отговори
фф преди 7 години
Какво искате от Бойко? Ако не се съобразява с Турция знаете ли какво ни очаква??? Какво искате от една малка *слива изгнила държава с никаква армия? България няма вече , комунистите се погрижиха след падането им от власт да срутят всичко до основи.
173
4
 
15
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Вярно е, че от 1944 г. до днес страната ни се управлява от *** и марионетки на юдео-масонската олигархична върхушка, но националните предатели от ГРОБ /Гамени за Разбойническо Ограбване на България/ се оказаха най-големите българофоби и престъпници от всички.Ако народът не се пробуди час по-скоро от летаргичния си сън, скоро ще паднем под ново вековно джихадистко робство. Ердоган си гледа интересите и си прави каквото си иска, окото няма да му мигне и ще ни залее с хиляди терористи.
172
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До този-тези,които се опитват да ни внушават,че не се фалшифицират избори:ФАЛШИФИЦИРАТ СЕ,И ОЩЕ КАК!
171
1
 
6
 
! Отговори
До 219 преди 7 години
.Според твоята логика трбва да екстрадираме всички живеещи в България,чиято религия е исляма.Тава няма как да се случи,нали?А къде да изгоним тези,които се радикализираха от ромските гета?Те са още по-опасни за националната ни сигурност,господине/жо/.
170
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Или е законно, или не е законно.Друг вариант няма и стига увъртания.Ако е незаконно, виновните под съд и да бъдат уволнени.ТОЧКА
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ми ядеш закона, Бойко.
168
2
 
21
 
! Отговори
До 214 преди 7 години
Всъщност нещата са много по-прости.Не е нужно някой да им дърпа конците.Достатъчно е да си купят членовете на избирателна комисия,после шефа на "Информационно обслужване"-топ лизача Михаил Константинов да довърши работата,а ако и това не помогне,някой като Цв.Цв.да открадне няколко чувала с бюлетини или много повече и някоя печатница на наши хора да избълва няколко стотин хиляди фалшиви бюлетини и резултата е готов.
167
1
 
7
 
! Отговори
! преди 7 години
Яша Бойко ага :)
166
1
 
8
 
! Отговори
heh :) преди 7 години
До КалашниковЗа да отидеш на предсрочни избори, някой трябва да ти ги организира "спонтанно". Някоя неправителствена организация захранвана с парички от вънка.. :) Така стават "предсрочните избори". Лапайте мухи и се не бойте!
165
1
 
14
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Давайте да ходим на предсрочни избори и да направим чистката от която адски се нуждаем,защото пространството ни вече толкова е замърсено,че трудно се диша.Като погледнеш какви хора са по високите етажо на властта,ти идва да вземеш калашника и да го насочиш или срещу тях или срещу себе си.
164
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и за кмет не беше готов, но го направиха.. За премиер пък да не говорим. Изобщо - когото решат да сложат тези, които дърпат конците на нашата нещастна държава - той ще е. И няма абсолютно никакво значение готов или не! А овците да гласуват! :) Демокрация е! :)
163
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До UnufriТия ги разправяй на шапката ми!Решението е взето от Борисов, под натиска на Анкара и Едоган и с погазване на българското и европейското законодателство!За хиляден път показахме, че сме една бананова анадолска провинция, а не суверенна държава!
162
2
 
9
 
! Отговори
До 210 преди 7 години
Извинявай,ама по-голяма глупост не очаквах да прочета.Дори няма да те коментирам.
161
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам тука трима от "умните и красивите" слагат минусчета,нали са в отпуска и не са заети с "важни държавни дела",но и така е добре,поне четат какво мислят хората за тях.
160
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко е много хитър, не го мислете вие него. Бойко сега нарочно прави на инат на Европа, за да има повод да им се опълчи и да отиде на страната на Русия и Турция. Това му е играта, хитър и умен е той ББ.