Генералска мода на изборите за президент

Още един военен готов за "Дондуков" 2 - Съби Събев от РБ
59
Генералска мода на изборите за президент
Снимка: Булфото, архив

Генералската мода на предстоящите избори за президент не подмина и Реформаторския блок.

Номинираният от партията на министъра на отбраната Николай Ненчев БЗНС ген. Съби Събев, който приключи военната си кариера като военен представител на България в Главната квартира на НАТО, обяви, че е готов за президент.

Още по темата

Така че, ако окончателният избор на РБ се спре върху него, на 6 ноември, когато ще гласуваме за държавен глава, той ще се изправи срещу свой колега - фаворитът на БСП и АБВ генерал Румен Радев, който намекна, че е склонен да влезе в битката за "Дондуков" 2.

Съби Събев пък днес се отчете пред Изпълнителния съвет на Блока. Според него президентът трябва да работи за единението на нацията. А иначе той смята, че генералите са български граждани със своите права и не бива да се търси сензация в номинирането им за кандидати за президентския пост.

Някои казват, че това е може би поради липса на политическо лидерство в партиите, коментира ген. Събев.

Според него обаче е добър знак, че се търсят кандидати и сред "запасното войнство", тъй като там има сериозна експертиза и опит за заемане на висши държавни постове.

Събев, който също е пилот, като  ген.Радев, призна, че се е учудил от решението му да подаде оставка като шеф на ВВС, защото е имал добри изгледи за кариера.

"Има едно правило - капитанът последен напуска кораба. ВВС не са катастрофирали напълно, за да напуска той кораба. Тепърва започват сериозните усилия и инвестициите в модернизацията на ВВС", коментира още ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо военен ? Защото по послушни от това няма! Ще слушат другарят Станишев и другарката Нинова! Какво ще го дири инак президент един военен? Пилот- Военен- Генерал -> Президент ? Това е НЕЛЕПО !
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ? Генерали ? човека иска да е президент защото нямало читави самолети ? хора...имиграция! друго решение няма! Сладкодумните ни политици са изпекани лъжци, омаяли няколко наядени генералчета, защото вече няма кой друг да им вярва!Успех, бягайте и не се замисляйте!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сме затънали до шия в човешкото блато . Нуждаем се не от обединение , а от пресушаване на блатото , но както е казал Оноре дьо Балзак - От човешкото блато излизане няма .
24
5
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Според кандидата на РБ "ВВС не са катастрофирали напълно". Същото обаче може да се каже и за цялата ни армия, но ген. Събев не е казал досега и дума за това. Радев поне веднъж си подава оставката заради липсата на техника във ВВС.
23
1
 
8
 
! Отговори
:-D:-D:-D:-D преди 7 години
От 1600 400 професионални военнослужещи жени са бременни. Такива са последните гинекологични данни, постъпили в Генералния щаб на Българската армия. Новината направо шокирала висшите чинове. Те изразили опасенията си, че няма кой да запълни временно овакантените щатове, тъй като армията ни и без това изпитвала остър дефицит на кадри. На места това може да доведе до нарушения на бойната готовност на частите. Някои мислят само за с*кс, а службата остава на втори план!
22
0
 
10
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Спортисти,спортисти му е майката.....ей сега като се върнат.....пък може и Ицо Барцелоната таман майките на всички ще са доволни...
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А майори не може ли? Лили Иванова например.
20
0
 
15
 
! Отговори
Индианец преди 7 години
Много генерал малко редник
19
5
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Ама кой ще стане президент- Сталинка с демографските си идеи за обогатяване на България с камиларски гени?
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е така! Този генерал неутрализира другия, червения генерал и така ГЕРБ грабва победата.
17
0
 
4
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Сега остава и някоя генералша да цъфне като кандидат . То женски дружества и граждански движения колкото щете в БГ-тото. Не съм против , жена за президент *** пък чак генералша.
16
5
 
4
 
! Отговори
народа е казал преди 7 години
под шапка акъл не вирее !! виждаме как един човек с пагон какви ги дроби на кормилото на държавата а сега искаме и да дублираме калпавият избор !! военните нямат умения да обединяват или да изслушват чужди мнения . те действат а после мислят и не обичат да бъдат критикувани .
15
0
 
5
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Абе каква е тая мания , всички генерали , кандидат президенти. Аз по начало имам афинитет към фуражките. Ей и този , колега на Радев . Още не са го номинирали и започва с наставления и критика срещу колега. Чакайте малко бе хора. Чакайте поне БГ-тото да бъде заградено от всегде и да заприлича на казарма,че тогава да дадем властта на генералите. Сегашният Генерал още не е довършил оградите.
14
0
 
7
 
! Отговори
По внимателно ! преди 7 години
До тук генералите са само двама - Радев и Събев. Останалите са от редник до ефрейтор в запаса. Димо със сигурност е ефрейтор.
13
4
 
21
 
! Отговори
Генерал Румен Радев преди 7 години
Раменете на генерала носят величие. Това, което не трябва да носят е пожарникарски ***.
12
0
 
3
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
До ФактПрав си не се сетих за тоя *** .
11
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До смЕхA,генерал Тиква не е най-измисления генерал от цялата пасмина!Веднага се сещам за произведения от Антонина(Стоянова) генерал-Димо Гяуров!Каквито и услуги да и е правил,явно е останала доволна жената.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според него обаче е добър знак, че се търсят кандидати и сред "запасното войнство", тъй като там има сериозна експертиза и опит за заемане на висши държавни постове."Западно войнство? България е източна държава, чие е това "западно" войнство?
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Събев, който също е пилот, като ген.Радев, призна, че се е учудил от решението му да подаде оставка като шеф на ВВС, защото е имал добри изгледи за кариера."Той пак има добри изгледи за кариера, ама като президент, съдейки по това, че стресна Тиквата, а РБ тръгна да го копира.
8
1
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
С други думи ще си мерят генералите кой е по ,по ,най то сигурно за това Тиквон е в несвяст, че ако се кандидатира ще се окаже единствения измислен генерал в цялата кохорта.