Шествие в Харманли: Вън имигрантите от България!

Поискаха закриване на бежанските центрове и изгонване на мигрантите
Обновена: 4 сеп 2016 20:56 | 4 сеп 2016 17:10, Елка Василева
200

Снимка: БТА

Исканията на нашите три политически организации - ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" са за незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселване на техните обитатели, които не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, обратно в Турция, откъдето са дошли. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на шествие-митинг в Харманли.

Съществуването на тези центрове е заплаха за националната сигурност на българското общество. Въпрос на воля е това да се случи. Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави, добави евродепутатът.

Още по темата

Шествието от сградата на Културния дом в Харманли започна с огромен плакат "Вън имигрантите от България" и скандиране на лозунги: "На бой за народа твой" и "Пришълците вън".

Към първоначално събралите се около 150 души по пътя до най-големия регистрационно-приемателен център за настаняване на търсещи хуманитарна закрила в страната ни се присъединиха около 500 жители на града.

Протестът, в чиято организация първа застана местната организация на ВМРО-БНД, бе провокиран от масовия конфликт в центъра на 28 август, когато 800 афганистанци и иракчани се сбиха в лагера, а полицейски автомобил бе повреден при сблъсъците.

Над 100 редови полицаи и специализирани сили на МВР охраняваха днешната проява.

"Ще бъдем непреклонни в настояването си регистрационно-приемателният център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на града ни и общественият ред", каза в декларация до Общинския съвет в града лидерът на местната организация на ВМРО Николай Георгиев.

"Да кажем "не" на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение", предупреди депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

"Тези хора не са майки с деца, а брадати мъжаги. Те никога няма да се впишат нито в нашето, нито в европейските общества", добави Ангел Джамбазки. Той предупреди, че протестите и общественият натиск ще продължат до приемането на исканията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: шествиеХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
32
 
! Отговори
люлин 3 преди 7 години
София си е черна отвсекъде - хали+женски пазар се казва вече малкио багдад. Модерно предградие стана отдавна ромско предградие, овча купел целио район около нбу бял човек не може да се види, да не говорим за района около лъвов мост...
38
27
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Този организиран свински панаир разрешен ли е от общината?
37
0
 
10
 
! Отговори
Пфу-отврат преди 7 години
До АTAKICTПисах ти минус само заради гнойната шльокавица на която пишеш.
36
1
 
33
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Г-н Борисов, нали в България сме "Демокрация", а демокрацията е народовластие! Диктатура от народа за народа..или каквато там дефиниция и дават толераците. Ако наистина е така нека направим един всенароден референдум ЗА или ПРОТИВ приемането в България на позиращи за "сирийски бежанци" кучета на исляма, дошли да изнасилват, колят и взривяват християни! ГАРАНТИРАМ ВИ, че нито един нормален етнически българин няма да гласува ЗА! А Вашите решения са СРЕЩУ волята на народа, в тази насока! Помислете!
35
2
 
14
 
! Отговори
Пиши на БЪЛГАРСКИ преди 7 години
До АтакистИ най-вече съд за представителите на образователната система, която не те е научила, че има буквичката "Ч", а не цифрата 4. Иначе съм съгласен с теб, но моляте пиши на кирилица и използвай букви. В противен случай те припознавам , като неграмотен самозванец, който иска да измести сегашните неграмотници и да заеме тяхното място.
34
21
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Много расизъм много нещо. И това само агент Иван Каракачанката да стане Президент. Ако знаех, че са раздавали кебапчета и бира и аз бих отишъл.
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиквата вече е свалил гащите и се е навел. Така се разбра от срещата му с оня мустакат *** Ердоган. Той вече му го е вкарал. Само че България не е на Боко Тиквата, а на българския народ. Затова да правиме граждански отряди и да ликвидираме още тука мюслитата от лагерите, та следващите отдалече да ни заобикалят. Браво Динко. Като тебе трябват още.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До KOMТой да не е Болен да ги подлъгва с парче пица.
31
28
 
7
 
! Отговори
KOM преди 7 години
Ангел Джамбазки е дал по кебапче и бира на присъстващите.
30
1
 
23
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Всичко що е османлия независимо ястреб или плъх, ще се отстреля по националпатриотичен път, и главите на курбан.... Подарък за анадолската гмеж
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ястреб ОсманлиятаЗнайко е жена. Не смей да критикуваш българките, турчино.
28
50
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм турски гражданин и според мен рамазан трябва да е официален български празник.
27
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хамад се казвам.Ще празнувам рамазан байрам в къщата на съседите.Те не искат много но малко бой и ще се съгласят.И момчетата от лагера ще поканя.
26
5
 
38
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБРАЗУВА НОД---НАЦ. ОСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ И ДА ПОИСКА ОСТАВКАТА НА СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО . ПРЕЗИДЕНТА И ТЕХНИЯ МОМЕНТАЛЕН АРЕСТ И СЬД ЗА ПЛА4ЕВНОТО СЬСТОЯНИЕ НА НАЦ. СИГУРНОСТ НАНЕСЕНИ ЩЕТИ НА ИКОНОМИ4ЕСКАТА И БАНКОВА СИСТЕМА ----НЕКА ГОРЕПОСО4ЕНИТЕ ПАРТИИ ДА ГО НАПРАВЯТ НАРОДА ТОВА ИСКА ДО ГУША МУ Е ДОШЛО ОТ ЕВРОАТЛАНТИЗЬМ
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Selqni "chicho skruch magdak" destabilizira bliskiq istog Plachete no ne na mqsto
24
14
 
3
 
! Отговори
Olduk преди 7 години
Tez vidiaha kochovete za bayriama i im se vazbudi apetita...:-)
23
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ясребе ,за опитите в милата ти татковина ,за разплода с мъже се знае от векове,не се напъвай и не се взимай много , скоро ще е
22
6
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До з н а й к оПо това време съм много зает с бизнеса си! Трябва да чистя тоалетните, мия чиниите, копкам тютюна и изчистя обора! :-)) Подочух, че си бил левскар, това вярно ли е?
21
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ястребе ........
20
0
 
54
 
! Отговори
Едно ченге преди 7 години
Ако не ги спрем днес на границата, утре ще трябва да се бием с тях пред домовете си. В тяхната култура и мироглед е да са завоеватели, а на нас гледат като на лесна плячка, нещо за което до известна степен са прави. В тяхната култура жената, децата и имота на победения принадлежат на победителя. Не бива да ги подценяваме, голяма част от тия дето идват са истински воини, което за жалост не може да каже за мнозинството от нас. Вие кога стреляхте за последен път?