Шествие в Харманли: Вън имигрантите от България!

Поискаха закриване на бежанските центрове и изгонване на мигрантите
Обновена: 4 сеп 2016 20:56 | 4 сеп 2016 17:10, Елка Василева
200

Снимка: БТА

Исканията на нашите три политически организации - ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" са за незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселване на техните обитатели, които не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, обратно в Турция, откъдето са дошли. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на шествие-митинг в Харманли.

Съществуването на тези центрове е заплаха за националната сигурност на българското общество. Въпрос на воля е това да се случи. Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави, добави евродепутатът.

Още по темата

Шествието от сградата на Културния дом в Харманли започна с огромен плакат "Вън имигрантите от България" и скандиране на лозунги: "На бой за народа твой" и "Пришълците вън".

Към първоначално събралите се около 150 души по пътя до най-големия регистрационно-приемателен център за настаняване на търсещи хуманитарна закрила в страната ни се присъединиха около 500 жители на града.

Протестът, в чиято организация първа застана местната организация на ВМРО-БНД, бе провокиран от масовия конфликт в центъра на 28 август, когато 800 афганистанци и иракчани се сбиха в лагера, а полицейски автомобил бе повреден при сблъсъците.

Над 100 редови полицаи и специализирани сили на МВР охраняваха днешната проява.

"Ще бъдем непреклонни в настояването си регистрационно-приемателният център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на града ни и общественият ред", каза в декларация до Общинския съвет в града лидерът на местната организация на ВМРО Николай Георгиев.

"Да кажем "не" на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение", предупреди депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

"Тези хора не са майки с деца, а брадати мъжаги. Те никога няма да се впишат нито в нашето, нито в европейските общества", добави Ангел Джамбазки. Той предупреди, че протестите и общественият натиск ще продължат до приемането на исканията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: шествиеХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...или български турчин...++++++Определение за български турчин - злобясал лаладжия, не направил нищо съществено през живота си, освен клюкосване, интриганстване и разтгягане на локумите.Нямащ нито един приятел, заминал от злоба в Турция и разбрал, че там не го броят и за куче, камоли да има приятели и започнал 24 часа в денонощието да си излива злобата по пропиления живот в български новинарски сайт, на български език.Празни мисли на един празен човек.
58
9
 
6
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
И ДПС си е проект на КГБ...Само като видиш кадрите на БКП са там..Та не ми казвай за кой да гласувам....!!!
57
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън имигрантите от България!========Подкрепям на 100%.Подкрепете и вие, стига сте празнословили под тази статия.
56
23
 
5
 
! Отговори
Исмаил до 70 преди 7 години
Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три част
55
11
 
7
 
! Отговори
прост народ преди 7 години
какъвто народа такива и коментарите ...
54
2
 
10
 
! Отговори
пито гули преди 7 години
До ГурбетИ ДПС-то ,бате ! ДПС -вън от България !
53
3
 
9
 
! Отговори
Ястребе.., преди 7 години
най-е..те жени са туркините ела по морските курорти и виж хем камариерки ,хем прости..утки
52
17
 
5
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Като гледам "спонтания" протест и колко добре са подредени(на снимката) ,доста време ще трябва да са репетирали под ръководството на агент Иван от КГБ...ами прилича на първомайска манифистация :))
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз на първо място се чудя защо изобщо позволяваха на кандидатите за убежище да напускат оградите на лагерите в които са въдворени?Още от самото начало трябваше да бъдат затворени вътре с охрана от жандармерия и гранична полиция и да пускат само такива, на които по съдебен ред им е разрешено убежище (тоест политически и хуманитарни бежанци, а не икономически или просто защото си нарамил дисагите и решил да бяга в Европа)!
50
0
 
5
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До яcтpeбaНе се eбaвaк с АТАКИСТА!!!Той е точен, въпреки че не изглежда така.ПП. М.о.д.е! *** eбaвaм. да си знаеш!!!
49
0
 
9
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Подкрепям !
48
2
 
13
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
До Исмаил-я, имало е *** тук??Ходете си в диарбекир!Тук е земя на бели хора!
47
13
 
4
 
! Отговори
Гурбет преди 7 години
Да добре! Но вмро и атака сьщо да се хванат за рьчичка с имигрантите и бежанците и да се махат продажниците от Бьлгария?
46
0
 
16
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
Вън от България !
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС съди България за расизъм и човешки права. Цацаров, МВР и съда ще трябва да ги арестуват.
44
4
 
5
 
! Отговори
Гурбет преди 7 години
до Акиат!С много голямо чуство явно и пьлен ждоб си го написал! Но ние които сме в чужбина за по добьр живот, как да се вьрнем в Бьлгария след като в нашата родина вьрлува безработица мизерия и тнт гарване?
43
0
 
8
 
! Отговори
до 58 от славянин преди 7 години
Сигурно имаш предвид, че да си роден мюсле е Божие наказание!? А то си е такова - отвсякъде те гонят вече!
42
17
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До з н а й к оМоите съболезнования! Да си роден българин е достатъчно наказание от само-себе си, отгоре на това и да си левскар ... Тежка ти е съдбата друже мой! Но ако погледнеш от другата страна, има хора, които са в несравнимо по-жалко положение и от тебе. Например човекът е роден българин, левскар, с лява резба и всичко това не е достатъчно - е и атакист! Господ да опази дори най-върлите ми врагове да изпаднат в такова положение! Амин!!
41
2
 
15
 
! Отговори
до 109 от славянин преди 7 години
Виждам че резнетата тук много ербап го раздават, но скоро народите (не властниците им) на Европа ще им запалят задниците и ще ги издавят в Босфора!
40
15
 
3
 
! Отговори
Айде, почна преди 7 години
предизборната кампания). Много интересно, ВМРО прави протести срещу "брадатите мъжаги", защото не са "майки с деца", а майките с деца (бежанските) никой не ги брои за нищо в държавата ни, няма единна система за проследяване на броя на майките и децата... Тази кампания ще е гадна...). Г-н Борисов, имам предложение - издигнете за кандидат-президент някой от "брадатите мъжаги"))). ***...