9 септември – черна дата в историята ни

Който каже противното, е мошеник, смята Евгений Бакърджиев
9 сеп 2016 10:44,
142
9 септември – черна дата в историята ни
Снимка: bgonair.bg

Тази година се навършват 72 години от нощта на 8 срещу 9 септември 1944 г., когато в България идва на власт социалистическият строй.

Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да представи своя прочит на този период от историята и последствията от него, които усещаме и днес.

"Не бяха направени почтени и искрени изводи за това какво е било през тези 45 години тоталитарен режим. Продължава в България да има силно разделение - на "фили" и на "фоби", коментира Бакърджиев.

"Една от големите причини това да е така и днес, е датата 9 септември. Всъщност съвсем еднозначно - черна дата в българската история. Когато някой каже, че 9 септември е светла дата в българската история, той трябва или да е безсъвестен, или да е откровен мошеник", разказа още бившият вицепремиер на страната.

Що се отнася до днешната политическа обстановка, Бакърджиев беше категоричен, че нито една от партиите в момента няма интерес от предсрочни парламентарни избори.

"Ако някой реши да прави предсрочни избори, това ще бъде ГЕРБ и Бойко Борисов. Той може да ги поиска, ако прецени, че политическата ситуация налага един по-дългосрочен следващ период".

По думите му предстоящите президентски избори няма да променят политическия ход в страната.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този екстремент отново изплува...
87
3
 
13
 
! Отговори
ПИТАЩ СЕ преди 7 години
ТИ СИ ЧЕРНА ТОЧКА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И НЕ СЛУЧАЙНО СИ ИЗОЛИРАН ДОРИ И ОТ СВОИТЕ ДРУГАРИКАТО РАЗРУШИ МАВЗОЛЕЯ /ВМЕСТО ДА ПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ НЕГО КАТО МУЗЕЙ/, ПО-МЛАД И ПО-ХУБАВ ЛИ СТАНА? ИЛИ САМО ПО-БОГАТ?
86
2
 
3
 
! Отговори
стоил преди 7 години
До БожилБожиле, не се прави на божа кравичка , къде го чете това че целия народ се борил .....и.т.н, дядо ти да не е бил агент на Гешев кажи си нема лошо ???!!!
85
8
 
6
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
9/9/1944г. Слага края на описаната от мен картинка! Цъкайте колкото искате минуси знам че истината боли!За тва и е черна дата на Евгения! Защото на тая дата робът е птестанал да бъдр роб!Гордост за нас трябва да е тая дата понеже в цялата човешка история има само едно подобно събитие Падането на френската бастилия! Днес нац.празник на република Франция! И да знаете че там никой не плаче за царя!!!
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато такива като този са съдници ........много лошо мирише, откъде го изровихте тоя неуспешник , аааааа може от под срутения мавзолей????!!!!!
83
5
 
2
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
... грошове колкото да не умрат от глад! Цехове и чифлици щото фабрики до преди 9ти не е имало!Имало е и такива 10% дето живеят на гърба на другите много добре по-градовете! Предимно чиновници на царя, монархо-фашистки военни офицери,придворни тарикати въртящи бизнес с едри чифлици, лихварски банки и бърдаци! Това е била боржоазна класа! Тази дето някой десни активисти наричат цвят и елит на нацията! Така както те се определят за някакъв полит. елит днес!
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Геньо, по-големи мошеници, *** и унищожители от всички *** след преврата на 10.11.89г. във ваше лице не е имало. Ограбихте труда на милионите българи построили България с бригадирския си труд, докато такива като теб се криеха с извинителни бележки да не ходят на бригада. Хайде скрийте си главите и гадните сурати, че ние които строихме България още помним!
81
2
 
1
 
! Отговори
това добре преди 7 години
до 104...просто е трябвало да обесим царя и България да бъде република за каквато се е борил и умрял Апостола !! то си е било предателство след освобождението да станем монархия...сякаш не сме могли сами да се управляваме . просто на тази дата се смени една лоша система с една също толкова лоша
80
6
 
2
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Картинката в царство България е била много по-лоша от в днешна!Народа е бил натикан 90% по селата и е живял в крайна бедност! Лекарите и училището са били лукс! Деца са умирали от глад и болести като туберколоза,*** и тения! Когато е тръгнел бирника за царските данъци до него е вървял стражар с камшик и е бичувал публично този дето неможе да се издължи на монархо-фашиста! Хората са спели в сламата и не са знаели какво е бяла покривка! На работниците в малкото чифлици и цехове са плащали ...
79
1
 
6
 
! Отговори
КОЛЕЖКАТА преди 7 години
"Когато някой каже, че 9 септември е светла дата в българската история,той трябва или да е безсъвестен, или да е откровен мошеник"ГЕНЧО, Я ТИ ПО-ДОБРЕ КАЖИ ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД: КАКВО РАБОТЕШЕ, ПОСЛЕ КОЛКО ФИРМИ НАПРАВИ И КАКЪВ Е ПРЕДМЕТА ИМ ДЕЙСТВИЕ...ЗАЩО ТОЧНО НА ТВОИТЕ ФИРМИ ВЪЗЛОЖИХА ВЗРИВНИТЕ РАБОТИ НА МЕТРОТО, ЗАЩО И СЕГА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ВЗИМАШ ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОХОДОНОСНИТЕ ОБЕКТИ... ГЕНЧО, АКО ТИ ИМАШ КЪСА ПАМЕТ И ЗАБРАВЯШ ТОВА, КОИТО НЕ ТИ ИЗНАСЯ-ИМА ХОРА, КОИТО ДОБРЕ ПОМНЯТ КОЙ СИ И КАКЪВ СИ
78
2
 
2
 
! Отговори
е добре де преди 7 години
до 99 защо трябваше фашизма да го заменим с комунизма...не можеше ли с това което е в дания,белгия,холандия,германия...никой не спори , че фашизма е вреден...почти колкото комунизма
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tова наистина е черна дата , но с 10 ноември 1989г и всичко това което се случи след това - направо бледнее !
76
1
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 7 години
До Цветан КараилиевДобре, че някой нещо е направил, та да има какво такива като Вас да бутат.
75
2
 
2
 
! Отговори
амии преди 7 години
до 93 квотите са само за селскостопанската продукция и то ао искаш да ползваш субсидиите...ако можеш без субсидии произвеждаш колкото си искаш !! за производството няма никакви квоти !! ес НЕ решава кой от кого да купува...всеки търси по-изгодни условия ..
74
2
 
2
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Що триеш днесе коментара ми за тортата! Не ти хареса ли!? С кво е нарушил правилата във форума!?
73
5
 
1
 
! Отговори
АРИСТОФАН МАРИНОВ преди 7 години
ДО 89--МНОГО БЪРКАШ..ГЪРЦИЯ НИЩО НЕ Е ДАВАЛА НА БАИ ТИ ТОДАР..А ОБРАТНОТО--ВИЕ ПЛАЩАХТЕ МИЛЛИОНИ ДОЛЛАРИ НА ЕЛЛАДА ЧААК ДО 1964 ГОД.. + ЖИВА СТОКА-ШИЛЕТА И ДРУГИ ЖИВОТНИ, + И ВЪГЛИЩА....А ДНЕС , СКОРО ПАК МОЖЕ ДА ПЛАЩАТЕ РЕПАРАЦИИ ЗА ЕЛЛАДА. АКО ЦИПРАС ВИ ОСЪДО В ХАГА, ЗАРАДИ УБИИСТВАТА НА ГЪРЦИ - КЪМ 100 000 ГЪРЦИ СТЕ УБИЛИ ЗА 3 ГОДИНИ И 10 МЕСЕЦА, ОТ АПРИЛ 41 Г. ДОО НОЕМВРИ 1944 Г.
72
4
 
11
 
! Отговори
до 72-ри преди 7 години
Комунизъм никога никъде не е имало. За каква пазарна икономика приказваш, като ЕК ти спуска квоти и решава вместо теб от кого да купуваш и от кого не.
71
4
 
11
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Ако не беше 9ти повечето от вас нямаше да ги има или щяха да са с турски имена! Ако не е влеязла червената армия! Да знаете че Аскера долу е бил готов да окупира Бг и е имал зелена светлина от Англия в качеството им на съюзник в ВСВ!Да не говорим какъв фашистки клозет е бил царство Бг преди паметната дата!
70
8
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
До Анонимен Разрушаването на идиотската сграда,наречена мавзолей,беше много добро решение.Няма да е никак зле да се помисли в същия дух и за паметника на окупационната съв.армия
69
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Ясно е, че датата на която пада фашисткия режим в България, не може да бъде лоша дата.