Държавата ще си иска земята под царските конюшни

Бъчварова: БСП е преднамереност, некомпетентност и лъжи
Обновена: 9 сеп 2016 16:02 | 9 сеп 2016 15:44, Камелия Цветанова
38
Държавата ще си иска земята под царските конюшни
Снимка: Булфото, архив

Областният управител на София Веселин Пенев е продал само земята под царските конюшни в центъра на столицата, но не и самите сгради, които оставали собственост на министерството на земеделието, на културата и на вътрешните работи. Това обяви регионалната министърка Лиляна Павлова, цитирана от "24 часа".

Още по темата

Според нея собствеността на държавата върху сградите давала възможност да се претендира за сделката, като още не било решено дали ще се иска разваляне по съдебен път или държавата ще иска да си изкупи обратно земята.

Министерството на регионалното развитие и министерството на земеделието са дали отрицателни становища до областния управител за заплануваната сделка, но той я извършил въпреки тях, обясниха Павлова и Десислава Танева.

МВР не е давало становища, но от своя страна е поискал областният управител да му актува сградата, което той не направил, заяви вицепремиерката Румяна Бъчварова.

Премиерът Бойко Борисов очаквал Веселин Пенев да си подаде оставката, защото било възможно заменянето с друг представител на Реформаторския блок.

Бъчварова призна, че зам.-областния управител, който е от ГЕРБ, не е уведомил правителството за готвената скандална сделка.

"Да Ви честитя 9-ти септември и да благодарим на другарката Нинова, че ни припомни какво е БСП - преднамереност, некомпетентност и лъжи", отвърна Бъчварова на обвиненията на социалстите, че е страна по сделката и лъже, че не е искано нейното становище.

"През целия ден това е поведението на БСП и ние като политическа сила, която много държи на истината и на обективността, държим и на това да не оставяме в заблуда нито един човек", посочи тя.

Според нея СП се опитва да размахва като знаме казуса със сделката, за да може да си реши вътрешнопартийните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинете, но областният е назначен от Раданчо, и сега ще бъде изритан. Раданчо ще си бръкне в дутопе от яд.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай РистоПа нормално да са същите, нали са от едно котило! Лилето е партизанска унука, а пък радетелят за евроатлантически ценности Плювньо - комсомолски секретар. Цецка Цачева пък е била партиен секретар, а Наший Великий *** - комунист и охрана на баш Първия Комунист в страната.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две държави унищожават културното си наследство с такъв бяс - България и Ислямска държава!
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи могат да направят така че пациент да се налага да оставя пръстов отпечатък преди всеки преглед, а не могат да направят един кирлив сайт, където всяка държавна или общинска сделка в страната да е предварително публикувана поне две седмици по-рано и да не влиза в сила ако има жалба.
6
3
 
32
 
! Отговори
Свинетка преди 7 години
Много гадно и отвратилно нагло същество!Тия от Герб са толкова нагли и брутални некадърници , че вече няма накъде!Все съм мразил партии обаче тая на Герб направо я ненавиждам! Големи мутри , алчни , нахални , агресивни към хората , въобще диктаторски режим!
5
16
 
9
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Имам само един въпрос. Другарката Нинова що не беше толкова активна в разкриването на далавери, когато бесепето беше на власт?
4
0
 
22
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Същите долнопробни лъжци и крадци като БСП. Боко Тиквата се е заградил с мекушави ***. След като някой се е осpал другите гледат да заметат след него все едно нищо не е станало.
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП защо риват, нали по време на тяхното правителство с премиер Станишев, техния министър Асен Гагаузов е разрешил сделката! Също като ония лаф: Га ядоа кюфтета ни риваха, а сега риват!
2
1
 
26
 
! Отговори
Бай Ганьо на запад преди 7 години
Ще иска, но мандалото вече хлопало - така ще го изкарат
1
1
 
30
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Павловааа, алоооу! Аз може ли да купя замята под парламента? Сградата си ви я оставям. Само ми се струва, че ще стане като с тютюневите складове. Някой "клошар" ще си палне един огън и сградите видите ли изгорели.