Ген. Радев: Ще бъда президент, който може да казва "не"

Йотова пък обеща на съпартийците си, че няма да ги предаде
122
Ген. Радев: Ще бъда президент, който може да казва "не"
Снимка: БТА, архив

Кандидатът за президент от БСП ген. Румен Радев гарантира, че ще бъда президент, който може да казва "не".

"Ще работя за национална сигурност, не само като защита от външно посегателство. Ще работя за достойна България, така че всеки българин да се чувства горд, че е такъв. Няма да подведа доверието ви. Поемам отговорността да бъда вашият боец в тази трудна борба“, каза ген. Радев по време на Националното съвещание на БСП.

Още по темата
Той бе категоричен, че кандидат-президентската битка ще бъде изключително трудна. "Затова, както аз, така и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще разчитаме на вас, на структурите по места", обърна се той към събралите се.

"Моята кандидатурата е ясен знак, че в България има една партия, която се развива и която поема и може да носи отговорност. Това е сигнал към всички български граждани. Не само към симпатизантите и членовете на БСП. Сигнал е, че всички хора, които искат промяна в статуквото, както и да се пробие политическият модел, трябва най-сетне да се обединят. Трябва да се работи с всички хора, които искат промяна, ново бъдеще за България, независимо от техните политически убеждения", категоричен бе той, цитиран от пресцентъра на БСП.

"В моята работа ми се е налагало да бъда стратег, да бъда дипломат, да формулирам и отстоявам, както и да налагам позицията на България на различни международни форуми. Налагало ми се е да бъда и мениджър и най-вече ми се е налагало да бъда лидер и да водя по силата на убеждението и личния пример", обясни кандидатът за президент, издигнат от БСП.

По думите му сега имаме криза на ценностите и криза в управлението. "И аз като всеки търся причините и отговорите. Причините са много, като първата е, че липсва ясна и дългосрочна визия за страната. Няма обективен и безпристрастен анализ", обясни той.

Според него се цели обезличаване на президентската институция и на президента, за да бъде той зависим. "Ние обаче ще бъдем коректив на случващото се“, каза още той.

"Благодаря ви за огромното доверие. Няма да ви предам“. Това заяви пред Националното съвещание на БСП кандидатът на БСП за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя се обърна към ген. Радев с думите "Няма как да не почувствате как трепти едно доверие към вас и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад вас. Пред себе си имате най-старата партия в България и почти в цяла Европа". 

Йотова подчерта, че България е без перспектива, в мизерия и бедност. "Можем ли да направим така, че страната ни да изглежда по друг начин, за да имаме бъдеще ние и децата ни?“, попита тя и подчерта, че президентът има важна роля, за да се промени това. Йотова добави, че в последните пет години един президент, който не е бил избран, а назначен за такъв, е обезсмислил институцията. Тя посочи, че е била свидетел на поведението на Плевнелиев и извън страната, където според нея е карал сънародниците ни само да се срамуват. "Обещавам ви, че когато спечелим изборите, няма да се срамувате от нас", категорична бе тя.

Тя бе категорична, че никога повече президентът на България не трябва да позволява страната ни да бъде унижавана, да допуска да има началници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, подготви се, защото и хората на изборите ще ти кажат "НЕ"!
44
5
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Цацаратурата ще действа бързо по въпроса за...конюшната.Ясно че коне там няма да намери,но дано намери...бързо поне едно...магаре,че Боко го закъса с кандидатурата на ГЕРП за...прецедент.
43
3
 
10
 
! Отговори
до 50 преди 7 години
Да. В България няма лява партия. Трябва да се създаде но няма от кого защото левите станаха десни а десните от прекалено приемане на "евроатлантически ценности" деградираха психически и станаха "обратни".
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, Ал Бънди, как си, що се правиш на генерал ;)
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, като пишете глупости, че БСП е лява партия......я ми избройте поне 3 леви позиции от платформата й или престанете да се излагате. Питам се...имате ли глави на раменете си....В България отдавна няма лява партия....освен БКП-то на покойния Владимир Спасов.
40
10
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
БСП ще си спечелят изборите за президент защотото те са силна лява партия Много вярвам ,че сте изберат този достоен кандидат президент на България Но българина първо трябва да по мисли като отива да гласува
39
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерале, кой си ти, че ще казваш "не"? Не знаеш ли, че който плаща музиката, той я поръчва! БСП ще те издигне и ти си мислиш, че ще си развявяш байрака както си знаеш.............Много се лъжеш....Ако станеш президент, веднага ще ти нахлузят намордника от БСП и ще си затвориш човката.
38
9
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Сега е момента Банкянският...зеленчук да бъде свален по...мирен път,без преврат.Всички лъгани и онеправдани българи,които сме...милиони,да се стечем пред урните и да покажем червен...картон на самозваната...калинка-държавник.Народе вземи делата си в свои ръце,време е за действие.
37
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без да съм фен на бсп,юще гласувам за Радев! Точка! Герберите като имат дълга резервна скамейка, защо още търсят по кюшетата президент. Защото вече никой не им вярва! Не че го крият, просто още не са се спрели на отчасти читав.
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген. Радев: Ще бъда президент, който може да казва "не"...........Ха-ха! И Първанката така казваше....Стана ли президент, веднага ще забраня новините на турски......Нали видяхте как ги забрани! БСП отдавна не е лява партия. 25години бях в редиците й. Напуснах я когато попитах Я.Стоилов кое е социалистическото в тази партия и той ме блокира във фейса..От тогава напуснах БСП. Сега ще заложа на Велизар Енчев.
35
9
 
12
 
! Отговори
УЖАС преди 7 години
Йотовица, Манолова, Яначко Стоилов, Станишката, Свинар Гергов, Ниновица, все отбор юнаци, повръщаме вече от тях. Провалиха Радев, жал ми е за него.
34
13
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Генерал на два самолета и президент на 20 баби...
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук пишат само герберски ***, които си мислят, че ще бъдат вечно на власт, уредени на нищо незначещи позиции, но взимащи заплати по 3000 лева. И умират от страх че ще загубят изборите и ще трябва да се конкурират с клошарите пред контейнерите за смет.
32
8
 
15
 
! Отговори
ахха преди 7 години
Президенската двойка на БСПето е със звучното име- Генералът и лоената топка...Тъжна история за червените ескадрони!
31
8
 
21
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Президентът щеше да се казва Радев. Сега обаче, с това вице, едва ли.
30
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата ще предложи за президент... Ердоган.
29
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърде много клепоухи герберчета са налазили форума днес! В празнични дни май плащат повечко? Да имаха поне кандидат, да се натискат. Сега надуват балона без причина, но като му сложат свирката на спихване ще бъде голяма веселба!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОбективенНе съм каскет, но реших да ти пиша и да питам колко ти е заплатата, която залагаш? Щото под 2000 не вървиш!
27
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да гласувам за президент, който да го викат за прости.тутка на международни събития и който влиза в ролята на сервитьор и развлекателен шут на вечерята на турския вицепремиер, гонейки българските журналисти, така че ГЕРБ ги задрасквам от списъка.
26
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип генералите традиционно идват на власт с преврат защото както ще разберете г-н Радев не могат да го сторят чрез избори.