Местан – кандидат-президент? Все по-възможно...

ДОСТ имат готовност да го издигнат, обяви Хюсеин Хафъзов
Обновена: 19 сеп 2016 11:47 | 19 сеп 2016 11:37,
34
Местан – кандидат-президент? Все по-възможно...
Снимка: архив Булфото

ДОСТ има готовност да издигне лидера си Лютви Местан за президент. Това обяви депутатът от партията Хюсеин Хафъзов. 

"Имаме самочувствието, че председателят на партията би бил достоен президент на България", каза той пред Нова тв.

ДОСТ са провели заседание на Националния си съвет през уикенда, по време на което са обсъдили няколко кандидати. Местан все още не е издигнат официално, но има готовност за това, уточни Хафъзов.

Още по темата

Той обясни, че в партията не приемат статистиката, според която Местан е сред неодобряваните политици. Тя е манипулативна, настоя депутатът.

"Анализирахме тази статистика, която не я приемаме", заяви Хафъзов. - "Г-н Местан отговаря на тези ценности, които биха обединили българската нация".

Според Хафъзов е важно президентът да има демократичен профил, какъвто Лютви Местан имал, както и да е евроатлантически настроен, на което лидерът на ДОСТ също отговарял.

"Една голяма част от традиционния избирател на ДПС този път ще предпочете партия ДОСТ", смята той.

Преди дни стана ясно, че и лидерът на ДПС Ахмед Доган може да бъде кандидат за държавен глава. Новината съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Днес Хафъзов коментира тази заявка като страх от ДОСТ.

"Ако подходят по този начин, това показва само едно – че страхът от ДОСТ е много голям и се опитват да покажат сила и мощ, което няма да се случи", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не му стиска на Местан да се кандидатира, защото Доган няма да пропусне да излезе на директен турски двубой и да го размаже веднъж завинаги. Местан е шушумига и ще избягва директните мазни борби, докато шефовете му от Анкара не измислят как да отстранят фактора Доган. Местан - евроатлантик, да бе да. По-скоро е тенекиен ибрик от истанбулска обществена тоалетна.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе гаджалин, оня кюпек дето вчера в Истанбул свалил момиче на земята и го ритал в главата, защото било с къси панталони ТОВА ЛИ НАРИЧАШ ДЕМОКРАЦИЯ? А е ясно, че Йозал не е бил турчин, също както Ататюрк и Ердоган не са турци по етнос. Вие турците ставате само за тежък физически труд и убийства и за нищо друго.
25
1
 
3
 
! Отговори
Караибрям от Атака преди 7 години
Ха, Местан ага няма никакви шансове срещу общата ни кандидатура с воеводите. КаракОчанката е непобедим!!!
24
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Някое магаре ще е с по-голям шанс. Поне са симпатични......
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще се изправиш пред паметника на ЛЕВСКИ ? или на 3-ти март ?Защо до сега не поднесе венец или едно цвете ???
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан чака Доган да се кандитатира и да си премерят *** *** / кой ще има по голям....еректорат?????2
21
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Dinosaurus,ганьооооо,не могат да ги издигнат в Турция,защото са български граждани,както тука в България,не може да се кандидатира чужд гражданин,ясен ли съм ганчоооооооо,покойния Йозал беше кюрд,на светлинни години си от демократичната политика.
20
9
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
Ало, пламенните защитници на равни права! Ами че и ДПС и ДОСТ са ЕТНИЧЕСКИ партии! Защо виете, че точно Местан и Доган биха били ощетени на етническа основа, ако българите не сме съгласни с кандидатуриъе им за президент? Издигат ги откровено противоконституционни партии, регистрацията на ДОСТ едва се просули през КС, а чии "права и свободи" движи ДПС? Що не се кандидатират като независими? Що не издигнат в Турция кюрд за кандидат-президент, те са 1/3 от населението? А по-кротко с правата !!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички истински българи, истински патреоти, истински трудови хора требе да се надигнем масуво и да гласуваме за другаря Каракачан Иван за президент!Да се надигнем!Масуво!Ура!
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво си ги мисли, а замисля ли се, че няма кой да го избере?
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това, че всячески се опитва да раздели страната този не заслужава и въздуха който диша, не да става президент.
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое предпочитате?Лютви Местан да бъде Ибрахим Ругова или Хашим Тачи за България? Има и такава вероятност.Тези които не могат и не се допускат до определени инстанций и постове могат да си направят своя Родина където могат да ствата Президенти,Премиер министри,Кноституционни съдий, генерали..Могат, и времето не е толкова далече.Никой в тази ера не може и няма да позволи потъпкването и ограничаването на правата си. Щом е грпажданин изпълняващ задълженията към Родината си има правото бъде Президент
15
9
 
18
 
! Отговори
тръмп преди 7 години
дост да се изсели от българия,че ще ни докарат косово
14
2
 
17
 
! Отговори
OMG WTF преди 7 години
ХахахахахахахахахахахахахахВсе повече се убеждавам, че българските политици живеят в някаква си тяхна паралелна реалност...
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нинова;Зощо бе Нинова, защо не може да е Президент? Кое е печката за да бъде Президент? Гражданин на РБ, плаща си данъците, народен представител в Българския парламент, не е лишен от граждански права. Защо да не може да е Президент? Не си ли даваш сметката,че нарушаваш основния закон на Република България и така рушиш нейните устои? Мислиш ли, че тези които носят подобни на Местан имена вечно ще искат ТИ ДА РЕШАВАШ КОЙ ЩЕ БЪДЕ И ИЗБИРАШ ПРЕЗИДЕНТ? Не смятяш ли ,че това е опасно ЗА БЪЛГАРИЯ
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен2; И като се вдигнете какво ще стане, други ще ви накарат да слезете. Кой си ти? Всеки гражданин на Р.България, който не е лишен от това право по закон може да се кандидатира и спечели съответните избори.Ти кой си?Вдингне се де. Народ , който изпраща жените, дъщерите, снахите си 4на гурбет" по витрините на Копанхаген,Брюксел и други западни градове е лишен от достойнство. Първо защитете достойнството си, върнете жените си в семейното гнездо и легло и после си пъчете гърдите.СВОДНИЦИ.
11
7
 
12
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
Допълвам първия си коментар,че Конституцията на Р.България не НЕ ОГРАНИЧАВА нито един свой гражданин по етническа, верска, расова или други съображения и пренадлежност.Държавата е безчувствена институция, еднакво близка или отдалечена за всеки свой гражданин.Трябва да се посочат други причини и поводи за това,че Л.Местан не е достоен за Президент на Р.България.Етническата му пренадлежност НЕ Е И НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ,причина за това. Ако е така, жална ни е майката. И НЕКА ДАНС ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА.
10
16
 
17
 
! Отговори
Караджамбазки преди 7 години
Защо да не се кандидатира - български гражданин е, говори граматически и стилово на-правилният литературен български от всички в народното събрание, хич не е глупав, има доста добри идеи.Какво като е с турско име?Те и нашите така наречени патриоти и политици са повечето с турски фамилии - кой Кара..., кой Коджа...кой Набант...
9
9
 
13
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
Много прости, плитки,необосновани,зли, нагли, вредни и опасни коментари се пишат тук. Ако България беше една уредена и правова държава с фунциониращи интитуций до сега много лунпени щяха да са на "топло" в пандизите. Не съм превърженик или фен на Л.Местан.Но трябва да подчертая,че и той и тези които носят"нетрадиционни български" имена имат пълното право да се кандидатират, даже и спечелят Президенстски и други избори , като достойно управляват Р.България в съответствие на Конституция и закони.
8
6
 
15
 
! Отговори
НЗ преди 7 години
Супер :-) Вече Митьо Пищова няма да е единствения *** на президентските избори :-)