Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!

Ако не вземат мерки, няма да получат помощ, закани се премиерът
Обновена: 24 сеп 2016 19:45 | 24 сеп 2016 19:45,
214
Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!
Снимка: Архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани, че Македония повече няма да получи помощ от България, ако не се вземат мерки срещу вандалския акт на 59-годишния Миленко Неделковски, който се похвали във Facebook, че е счупил паметната плоча за загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.

Още по темата

"Ако от македонската страна не вземат мерки за стореното на Каймакчалан, тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, пише "Фокус".

Припомняме, че Неделковски написа в социалната мрежа на 22 септември, че "незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”. На снимките се вижда и как разбива плочата с чук.

Премиерът съобщи, че македонският премиер е обещал и трябва да има вече реакция от тяхна страна.

"Поставих въпроса, ако не вземат мерки за това да чупят с чукове български паметници, ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат, защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония. Изпратихме и пожарна, и води, и храни и всички македонци бяха доволни, че България им помогна. В сряда Министерския съвет гласува 300 000 лева помощ за Македония и това ли заслужава българинът?”, запита риторично премиерът.

"Ние се отнасяхме братски към тях и да излезе този да троши плочи. Това подпомага ли на нашата дружба, подпомага ли интеграцията на Македония в ЕС? Ние утре трябва да гласуваме за тях. При това настроение в България и правилната реакция от всички българи по въпроса, как ще стане? Той ми обеща, че трябва да го направят. Македонският народ ни е мил”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
15
 
! Отговори
РККА преди 7 години
след 45 год сръбска пропаганда и промиване на мозък ей го резултата,доколкото разбрах този е некъв журналист ли що ли.......АБЕ САЙТА ТУК НЕКЪВ СИ СМЕНЯ ПОСТОЯННО ЧУТУРАТА ОТ НЕКВА ВАША РЕКЛАМА И СИ ГУБЯ МИСЪЛТА...МАНЕТЕ ГИ ТЕЗИ ГНУСНИ РЕКЛАМИ ПП.ВАСИЛЕВ ПАК ОТКРИ ВРЪЗКА С РУСИЯ......АМА ТОЙ СИ Е ЗАГУБИЛ МИСЪЛТА ПРЕДИ МНОГО ВРЕМЕ...
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да спрем да подпомагаме съброфилите в Югозападна България !
28
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само този паметник е унищожен,много са.Всяка година поставяме паметна плоча на Мара Бунева в Скопие и още същата нощ я чупят.Има много просто решение - просто ги предупреждаваме, че 1 календарна година след като е унищожен български паметник,България ще гласува отрицателно по всички въпроси касаещи приемането на Македония в ЕС.Ще е голям сеир, правителството им вместо да се подсмихва ехидно, да е принудено да постави постоянна охрана пред паметниците ни,като ролеви пример за поданиците.
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо министерски съвет гласува 300хилки помощ за макетата?
26
21
 
18
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Никой не обича БГ никъде по света...!!
25
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само който е бил в Македония знае за каква убита селска "държава" става дума. Вълнясали чобани-комплексари.
24
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да беше праснал с този чук някой наш политик управленец по голямата дебела глава, сега щяхме да го хвалим и славим.
23
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ВМРО в България беше верно на традициите си, този Неделковски вече щеше да е с една глава по-нисък. Срамота е да се кичат с това име и да използват само дивидентите от легендарната абревиатура без да носят духът й.
22
15
 
18
 
! Отговори
anons преди 7 години
Eх ,че хейтърчета пенсионирани. Толкова ли ви е логиката и честта, ке и макетата да ви се присмиват. Толкова ли не разбрахте ,че всички родината си обичат, само вие *** , дето млади бунтовници кръвта си изгубиха през турските дни, само и само такива като вас да пишат *** за България и премиера й. Ами ще ви се подиграват, като наричате г-н Борисов Тиквар , Пожарникар или Левскар. Но кво, в България 7 млн. министри има, нали така, ***?
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ВМРО в България беше верно на традициите си, този Неделковски вече щеше да е с една глава по-нисък. Срамота е да се кичат с това име и да използват само дивидентите от легендарната абревиатура без да носят духа й.
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе ко им се молиш Бойкич ? Я напрао *** и ги набий сичките , колко са , една махала
19
4
 
19
 
! Отговори
Мавзолей преди 7 години
Валерий Бакърджиев! Спешно - натам!Командировка с мисия, че станахме за срам.Мешка с динамит, кабели, фитилда му го набием на македонският рептил.Да ровне малка дупка, да турне взривътстатуите скопски да се разхвърчат....
18
3
 
46
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
На времето като се отделиха от Югославия,наш Желю им подари 50 танка оборудвани,с боеприпаси и боеспособни за армиятя им.Първи ние ги...признахме като отделна държава,но отсреща никаква...благодарност.Тези от...добро не рабират,трябва да им сложим вето и поне още 10 години да не помислят за влизане в ЕС.Не се знае до тогава какво ще стане и дали няма да се...рападнат под албанския натиск.
17
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката Бойко гледа като пощенски гълъб, кога е изтървал над Унгария писмото на Ердоган до Бабата.
16
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като троши да троши, това му е целта -да влоши отношенията ни и затова му е било платено. Няма по лошо от подкупния журналист. Една к-ва е на по-високо ниво.
15
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички ни се подиграват! Па има нещо положително с тоя Недоделковски. Който не знаеше и той разбра, че сме били достойни преди 100 години, а сега сме станали за срам и резил. Под ръководството на Тиквар!
14
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня разруши само малко цимент, а тоя съсипа Белене и Южен поток.
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБеновска пита.
12
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички ни се подиграват. САЩ са забранили достъп на българи в страната въпреки че сме член на ЕС а имат договор за свободно придвижване с ЕС ( а ние ги пускаме свободно), руски депутати ни взимат за мезе, че ще ни изкупят, от Брюксел ни плюят открито в лицето и ни заповядват да затваряме атомни централи и да спираме енергийни проекти, турската армия ще ни пази, македонците и те за пореден път се изгавриха - да живее демокрацията.
11
3
 
23
 
! Отговори
айси преди 7 години
Прав е !Въпреки че реакция има,но не тази, за която говори премиераС тия не може да се говори.Не знам какво барат....