Толстой да си влиза свободно в България, Борисов му разрешава

Премиерът: Коментарът му е арогантен, но не е руска позиция!
146
Толстой да си влиза свободно в България, Борисов му разрешава
Архив: Булфото

Макар че руският депутат от партията на Владимир Путин "Единна Русия" Пьотър Толстой направи обидно за страната ни изказване, няма основание да му бъдат забранен достъпът до България.

Това обяснява премиерът Бойко Борисов в писмен отговор на въпрос на депутатите от РБ Петър Славов и Мартин Димитров и от ГЕРБ Методи Андреев.

Още по темата

На 18 септември в репортаж на БНТ в отговор на въпрос дали ще води положителна политика спрямо България Толстой заяви: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме". По-късно той разясни, че думите му били просто шега, след като вече предизвикаха широка реакция.

"Въпреки че направеното изявление е арогантно и не допринася за развитието на двустранните отношения между България и Русия, смятам, че то не съвпада с официалната руска позиция и заради това не е налице необходимост от официална реакция на българските институции по този повод", пише Борисов.

Той е категоричен, че българо-руските отношения имат сериозен дневен ред и не могат да бъдат повлияни от подобни изявления.

"Изявлението на Толстой не поставя в опасност сигурността и интересите на българската държава, не са налице и данни, че той действа против сигурността ни", продължава Борисов и допълва, че не са налице обстоятелства, заради които да му бъде забранен достъпът до България.

"Българското правителство се надява Русия, както и всяка друга външна за ЕС страна, да бъде предсказуем и надежден партньор, зачитащ принципите на върховенството на закона и териториална цялост да държавите. В диалога с руската страна българското правителство ще продължи, както и досега, да отстоява националния си интерес и да следва линия на поддържане и развитие на прагматични отношения, които не се влияят от емоции, а от реални интереси", уверява премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По немската ZDF даваха Док.филм как руснаци манипулативно разпростарняват Дезинформационни материли с помоща на фалшиви интернет сайтове , коментара е излишен
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13"Според Цецка Цачева Русия е световна столица със която тя ще си партнира а Брюксел е държава."--- Само да добявя: Ако Русия е столица, то тогава Москва е площад "Славейков: (по Ц.Ц.)А, ако Брюксел е държава (пак според Ц.Ц), то сигурно столица е Grote markt
45
2
 
4
 
! Отговори
dp преди 7 години
Ми ако почне да се занимава с всеки вреслив комплексиран на тема грандомания *** къде шше му излезе края.Да си ходи по улиците тук и да си вряска, кому пречи.
44
11
 
9
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Санстефанския предварителен мирен Договор 1878 е чисто Руска Пропаганда , в нито един Документ не пише за присъствие от Българската страна при подвисване на Договора , тоест Османска Империя продава с този Договор България на Русия абе Русия си ни откупи като стадо овце , няма никакво ''Освобождение'' а Търговия на овце
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката кърти мивки - типична Т***ЛПА!
42
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не се впрягайте толкова защото скоро руската *** няма да я има както го няма ссср
41
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВрабчеА после се обиждате като кажат, че русофилите сте най-големите национални предатели! Готови сте майка си и баща си да продадете, децата си да заробите, само и само руския интерес да е над всичко!
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига бе другари защо не си гледате старините ми се занимавате с глупости?
39
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринКакъв българин си бе! Русофилите не сте българи!!!!!
38
4
 
4
 
! Отговори
ех ,Бойче преди 7 години
Толстой ,ДПС,Муса ,Идил ,СА ,Сидеров - всички те могат свободно да рушат държавата ни .....стига Бойко да е на власт и да си печели мачовете.
37
0
 
12
 
! Отговори
БРЕЙЙЙЙЙ , БРЕ!? преди 7 години
Бокова - Кристалина ,.....семки занимавки за народа ***.А КАК ЖИВЕ Е НАРОДА , НЕ СЕ ПИТА , ...... НАЛИ ?ЕК на ЕС :''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА ,КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ,НА ВСИЧКИ НИВА'' ..../ из ВСИЧКИ доклади за България , досега/
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** отново потвърди, че няма топки.Мъж ли е?Не, кастрат е!
35
0
 
15
 
! Отговори
26г. наглост преди 7 години
Вече 26г., политическа наглост , НИТО МЕ ИНТЕРЕСУВА ЛЕВ , НИТО ТОЛСТОЙ , НИТО БОКОВА , НИТО К. ГЕОРГИЕВА .....ВЪПРОС ОТ 26Г . :---ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОТЪВА ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ЧАС ?---ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВЯТ РЕФОРМИ В ДЪРЖ. ИНСТИТУЦИИ , И НА ПЪРВО МЯСТО , В Бг-СЪД.СИСТЕМА ....?ЖАЛКО ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС , ИЗЧАКА МИ СЕ ЧАКАЛОТО ....
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той пьк се е скьсал да идва в Бьлгария ! Аз избягах от Бтлгария дето сьм бьлгарин офффффффф аман от кухи дини
33
5
 
23
 
! Отговори
А.С преди 7 години
Аз отдадох вилата си на черноморието безвъзмездно на руснаци. За провеждане на делови срещи с цел вземане правилни решения за бъдещето на България.
32
10
 
8
 
! Отговори
Нещастници преди 7 години
Масирана атака за замяна на критичното отношение към казаното от Толстой , коментара на Боко.Що така бе другари русофили?Нещо притеснени ми се виждате.
31
9
 
10
 
! Отговори
Долу Путин преди 7 години
ДОЛУ ДИКТАТОРА ***!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
30
12
 
25
 
! Отговори
Българин преди 7 години
България нямаше да я има без намесата на братска Русия през руско-турската освободителна война. Никога срещу Русия!
29
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
какво лошо ви каза човека,че го плюете тъка злобно,500,000 руски граждани имат недвижими имоти в българия,да не са ги взели със танковете си,след като някой продава държавата има и тъкива който купуват и изграждат курортни комплекси на устието на река Камчия в гр.варна,където има и функционират училища с преподаване на английски и руски езици,не знам дали изучават български.
28
15
 
12
 
! Отговори
Долу Путин преди 7 години
ДОЛУ ПУТИН И ЦЯЛАТА ПРЕСЪПНА КРЕМЪЛСКА ШАЙКА!