Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада

Оказва се, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени
20 окт 2016 15:07, Елка Василева
208
Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепата на България за сключването на търговското споразумение ЕС-Канада  (СЕТА) при отпадането на канадските визи за българските граждани.

Той коментира темата в Маастрихт (Холандия), където пристигна за заседанието на държавните и правителствените ръководители от Европейската народна партия.

Още по темата

"Позицията ни по търговското споразумение ЕС-Канада е много ясна - България и Румъния на няколко пъти биват несправедливо ощетявани, както в случая с Шенген. Всички - Европейската комисия, Европейският парламент, казват, че България и Румъния са готови за Шенген, но не ни приемат. Този проблем в случая се пренася върху безвизовото пътуване на българските и румънските граждани за Канада", поясни премиерът.

"Единственото, което съм поставил в разговора с министър-председателя на Канада (Джъстин Трюдо - бел.ред.) е, че искаме през 2017 г. да има безвизово пътуване на българските граждани за Канада. Самото споразумение е такова, че дава възможност за бизнеса, за икономиката, за интегриране на огромни пазари от Канада до Европа, а изведнъж се оказва, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени, което не е в интерес не само на България и на Румъния, а на целия ЕС, нарушава се принцип. Нека приемат това наше решение и разбира се, че ние ще ги подкрепим", добави Борисов.

По повод това, че днешната среща бе свикана в Маастрихт, той посочи, че България за съжаление е сред малкото страни в Европа, които спазват Маастрихтските критерии за бюджетен дефицит под три процента и за външен дълг под 60 на сто от БВП.

"Ако си дадем дума, че ще се спазват Маастрихтските критерии, Европа няма да има никакъв проблем. Това го гарантирам, ще бъде финансово и икономически стабилна, и дисциплинирана", коментира министър-председателят. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли има на Кандското знаме, че го крият с кленов лист? Сега вече е ясно-там е ББ, напоследък известен с име за криене.
130
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 158Не бе, стой да ти обясним! Вместо да си хвърлят отпадъците там, нищо че имат огромна ненаселена територия, но си я пазят чиста, ще ни ги докарват тука. Ти да не мислиш, че ще плувнеш във висококачествени стоки, а? Ще стане като с производството на Китай - купиш-хвърлиш, купиш-хвърлиш и така докато запълним празната (преди внсоичко от ум) територия България. Хората искат печалба, мой човек, важното е, че умеят да я правят за сметка на глyпаци, водени от продажници.
129
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чиста диктатураЗащото народът е стадо, защото е малограмотен, защото няма критерии за живот и права, защото е свикнал друг да му върши работата, дори тя да е вредна за него, той не иска да се потруди за да я осмисли. По-будните избягаха. България сега се състои от 2 500 000 охкащи старци, 1 500 000 вечно интегриращи се неинтегрирани със златни зъби и обеци, и от няколко стотин хиляди 50/50 дроганти до 25 тодищшна възраст. Печално
128
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До Българина (138)За съжаление колкото и да им обясняваш на евроатлантическите трoлове, няма да им влезе в чугунените ***. Ти им обясняваш, че в цялата схема ние сме последна дупка на кавала, на дъното на хранителната пирамида, те скачат и се кефят, че са победили Путин пък ако ще и лодката ни да е пробита. А на Путин му е през... на кого клякаме и на кого дуxаме. Просто Русия не играе в схемата с хранителната пирамида, където някой е отгоре и смуче всички долу. Затова и е лоша.
127
0
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Майко мила и тиквата почна да разбира от финанси и икономика и го ГАРАНТИРА (последните 2 изречения) и ние ставаме от ден на ден все "по-добре".
126
0
 
14
 
! Отговори
без хонорари преди 7 години
Днес няма да има хонорари от американското посолство. Коментарите на клакьорите им са инфантилни и примитивни!
125
0
 
16
 
! Отговори
ех,"умове" преди 7 години
Тоест, ще си продаваме здравето и свободата, за да ни залеят *** на Канада? И покрай СЕТА да се промъкне от нашите управници тайничко и подло унищожителното за за българската генетика (не само и не толкова човешката) ТТИП. Не напразно странния с умствените си възможноснти Крайчо подписвача го изстрелват на ракета РБ.
124
0
 
21
 
! Отговори
чиста диктатура преди 7 години
Това си е чиста диктатура на корумпираните и декадентни бюрократи в Брюксел! Защо няма обществено обсъждане на СЕТА? Защо някакви съмнителни типове от ЕС се срещат в тъмни стаички с лобиисти от съмнителни канадски картели и се "разбират"? Защо темите на преговорите бяха обявени за секретни и дори депутати нямаха достъп до тях? Защо решенията и за България се вземат в Чужбина, в Брюксел, а не в София? Защото някой плаща на политиците ли?
123
0
 
17
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
До АнонименА ми то политиците не са го чели. Цяла ЕС скочи, цял сайт има вече над 30 милиона са се подписали онлаин против. Продажните ЕС политици клекнаха и измислиха това с Канада за да вкарат основното ТТП по терлици без много много шум. А на българите Канадски и Щатски визи не им трябват. Необходими са на някои местни мафиоти. По скоро реципрочност, визи за САЩ и Канада и толкова. Корпорациите искат комунизъм да няма държави, да не плащат данъци. Всички граждани в ЕС са наясно и не искат.
122
1
 
7
 
! Отговори
dora преди 7 години
kon za kokoshka!!!!!!!!
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБас ловя, че никой от плюещите *** не е чел СЕТА. До 138, ако поне малко имаш идея как стоят нещата и сега всеки може да си регистрира фирма навсякъде в белия свят (за Русия и Сев. Корея не знам).Ми що 3 милиона българи мият kенефи и мизерстват по белия свят вместо да регистират фирми навсякъде по белия свят и да правят бизнес. А Северна Корея има още много боб да изяде евроатлантическа България докато я стигне и като икономика и като стандарт на живот.
120
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек с тъмно минало управлява една пропаднала държава.Затова сме на това дереже.
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 147Ти търгаш ли си???
118
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бас ловя, че никой от плюещите *** не е чел СЕТА. До 138, ако поне малко имаш идея как стоят нещата и сега всеки може да си регистрира фирма навсякъде в белия свят (за Русия и Сев. Корея не знам). А всичките апокалиптични предсказания, че видиш ли канадските фирми по цял ден ще се занимават да съдят България са пълна глупост. В САЩ и Канада има стотици примери как държавата съди "алчните корпорации" за милиарди, като сгазят лука. Ама това няма как да го знаеш от инструкциите за тролене
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който на младини е бил комунист за облагите, на старини е най-малкото мерзавец, а някои - и българоубийци. Пак заради личните облаги!
116
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВМЕСТО ДА ВЪЗРОДИМ НАШЕТО ПРОИЗВОДСТО, ИКОНОМИКАТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ТАКА ДА СЕ СЪЗДАДАТ РАБОТНИ МЕСТА ЗА ВСИЧКИ, ТЕ ЩЕ ВНАСЯТ ГМО И МЕСО С ХОРМОНИ ОТ КАНАДА И ОТ МАЙНА СИ РАЙНА!!!!!СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ! САМО КОРПОРАЦИИТЕ ИМАТ ИНТЕРЕС ОТ СЕТА, НАС ЩЕ НИ ТРОВЯТ СЩЕ ПОВЕЧЕ ОТСЕГА!!!
115
0
 
14
 
! Отговори
анти преди 7 години
РОДООТСТЪПНИК!
114
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕТА и ТТПИ са здрав кол в задния двор на руските интереси и нас. Затова реват ***.
113
0
 
27
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Каза ли си го ***... Първи ефект до 3 г 300000 души диаспора в Канада. Втори ефект, всички американски компании регистрират фирми в Канада, както е и сега и внасят в ес каквото си искат както си искат. Ттпи не им тряяяяя.... Трети ефект, дефакто в ес ще важи канадското търговско законодателство и до 10г всички големи фирми в ес ще са американска собственост, както се случи след същото споразумение между Канада и САЩ. Печели само Германия като експортна държава. Останалите на дръвника
112
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фОффф ми са махаш с тоя пишман патриотизъм! Света не свършва до държавната граница!