Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада

Оказва се, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени
20 окт 2016 15:07, Елка Василева
208
Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепата на България за сключването на търговското споразумение ЕС-Канада  (СЕТА) при отпадането на канадските визи за българските граждани.

Той коментира темата в Маастрихт (Холандия), където пристигна за заседанието на държавните и правителствените ръководители от Европейската народна партия.

Още по темата

"Позицията ни по търговското споразумение ЕС-Канада е много ясна - България и Румъния на няколко пъти биват несправедливо ощетявани, както в случая с Шенген. Всички - Европейската комисия, Европейският парламент, казват, че България и Румъния са готови за Шенген, но не ни приемат. Този проблем в случая се пренася върху безвизовото пътуване на българските и румънските граждани за Канада", поясни премиерът.

"Единственото, което съм поставил в разговора с министър-председателя на Канада (Джъстин Трюдо - бел.ред.) е, че искаме през 2017 г. да има безвизово пътуване на българските граждани за Канада. Самото споразумение е такова, че дава възможност за бизнеса, за икономиката, за интегриране на огромни пазари от Канада до Европа, а изведнъж се оказва, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени, което не е в интерес не само на България и на Румъния, а на целия ЕС, нарушава се принцип. Нека приемат това наше решение и разбира се, че ние ще ги подкрепим", добави Борисов.

По повод това, че днешната среща бе свикана в Маастрихт, той посочи, че България за съжаление е сред малкото страни в Европа, които спазват Маастрихтските критерии за бюджетен дефицит под три процента и за външен дълг под 60 на сто от БВП.

"Ако си дадем дума, че ще се спазват Маастрихтските критерии, Европа няма да има никакъв проблем. Това го гарантирам, ще бъде финансово и икономически стабилна, и дисциплинирана", коментира министър-председателят. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
26
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Правете си сметка колко струва суверенитета на България!!!! Отказваме се от него, за да може някакъв лузър да имигрира в Канада! Ай да Тиква, ай да сукин син!!!!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При толкова простотия-концентрат, може ли да изнасяме за Канада, САЩ и т.н., че да поизпростеят и те, а нашите кратуни поне малко да намалеят? Да им дадат визи и да се махат преди да са подписали каквото и да е!!! Но, преди това - ОСТАВКА!
69
4
 
16
 
! Отговори
troll преди 7 години
този тотално е лишен от мозък!maloumna mutra.
68
2
 
31
 
! Отговори
Читател преди 7 години
Изпращаме умните българи в Канада, а същевременно започваме да внасяме техни храни, които ще сринат българските производители...много добра сделка!
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вън! кон за кокошка!
66
0
 
7
 
! Отговори
''обещание преди 7 години
На хартия ?А на практика ?
65
2
 
37
 
! Отговори
отново стигаме до: преди 7 години
Всички управници в Бг , работят за чужди държави .
64
1
 
34
 
! Отговори
.... преди 7 години
Кривака ще продаде здравето, бъдещето и малкото останало земеделие на българина за едни кирливи визи. ПРОДАЖНИЦИ !!!
63
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вреле не кипели! А за българското злато няма визи!
62
0
 
19
 
! Отговори
нали? преди 7 години
Е да де , нали има една поговорка :''ОБЕЩАВАНЕТО НЕ Е КАТО ДАВАНЕТО ".Какво имам в предвид :---''Уш'' сме ''пълноправни'' членове на ЕС , ама ''уЖ'',...плащаме таксите и данъците .---''уШ'' сме в Шенген ,....ама ''уШ'' ???---''уШ'' сме в НАТО , ама само сме членове за да плащаме и там ТАКСИ !?---Явно и сега ще сме ,...''УЖ'' !?''Обещало кучето на *** една фурна с хляб , за да я оправи , НООО като я оправило казало , .... то няма и за мен хляб "
61
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще го потупат по рамото, ще обещаят че ще видят, той ще се подпише и накрая - ни кон ни кокошка!!! Лошото е, че това споразумение едва сега започва (евентуално), но не се знае дали, кога и как ще завърши. За разлика от мандата на Винету!!!
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е лесно да си ***
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сащ и Канада и Мексико ще се превърнат във една огромна държава със обща валута АМЕРИКО,от кога Аарън Русо им разкри тайните
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕТА - РАДОСТ ЗА ПРАСЕТА
57
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доживяхме години къде за три стръка люти чушки отгледани в саксия на терасата ще се лежи в затвора
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХИЛЪРИ ОТИВА ПРИ ТРОЦКИ И ЛЕНИН В МУЗЕЯ НА НЕКАДЪРНИТЕ ПРОЕКТИ
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 71Тиквата май си ти. Ако мислиш че ядел по качествена храна от канадците значи си пълен ол.иго.френ.
54
0
 
35
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 години
Тре'ат ми магистрали! Българи не ми тре'ат! Който иска да работи- ето давам ви визи за Канада, 'одете там да работите! Тука не ми тре'ате! Магнолиите мо'а да си ги поливам и сам! Ще ми висите тука като сополи некакви! Марш в Канада и да ви нема докато не реша да ставам президент!
53
2
 
34
 
! Отговори
Тиквата е преди 7 години
Национален предател !
52
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКомунистите реват защото изчезват начело с Хилъри