Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада

Оказва се, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени
20 окт 2016 15:07, Елка Василева
208
Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепата на България за сключването на търговското споразумение ЕС-Канада  (СЕТА) при отпадането на канадските визи за българските граждани.

Той коментира темата в Маастрихт (Холандия), където пристигна за заседанието на държавните и правителствените ръководители от Европейската народна партия.

Още по темата

"Позицията ни по търговското споразумение ЕС-Канада е много ясна - България и Румъния на няколко пъти биват несправедливо ощетявани, както в случая с Шенген. Всички - Европейската комисия, Европейският парламент, казват, че България и Румъния са готови за Шенген, но не ни приемат. Този проблем в случая се пренася върху безвизовото пътуване на българските и румънските граждани за Канада", поясни премиерът.

"Единственото, което съм поставил в разговора с министър-председателя на Канада (Джъстин Трюдо - бел.ред.) е, че искаме през 2017 г. да има безвизово пътуване на българските граждани за Канада. Самото споразумение е такова, че дава възможност за бизнеса, за икономиката, за интегриране на огромни пазари от Канада до Европа, а изведнъж се оказва, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени, което не е в интерес не само на България и на Румъния, а на целия ЕС, нарушава се принцип. Нека приемат това наше решение и разбира се, че ние ще ги подкрепим", добави Борисов.

По повод това, че днешната среща бе свикана в Маастрихт, той посочи, че България за съжаление е сред малкото страни в Европа, които спазват Маастрихтските критерии за бюджетен дефицит под три процента и за външен дълг под 60 на сто от БВП.

"Ако си дадем дума, че ще се спазват Маастрихтските критерии, Европа няма да има никакъв проблем. Това го гарантирам, ще бъде финансово и икономически стабилна, и дисциплинирана", коментира министър-председателят. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
А какво е това "СЕТА" ? Само говорене и спекулации и нищо конкретно.
10
0
 
25
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тиквоний 1 Банкянски пак върви след събитията!Канада вече не е онова привлекателно място,което беше преди 20-25 години!"Ех,Канада!"("Ще продам и последната си риза за билет до Монреал и виза") не е актуална песен.Не си струва да загубим прекалено много,за едни мижави визи!Впрочем и със САЩ и ТТИП е същото....Новата сигурна дестинация е Австралия-далеч от проблемите и войната в Северното полукълбо!Трудно е,но постижимо!
9
3
 
5
 
! Отговори
Циник до зяпнал преди 7 години
Прос...прос...*** на - 2 пъти м.п.А стинките вече не си ги знае :-)
8
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плачкат ли плачкат червените фъфляци.
7
1
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Боко ще ни...подмамва с визи за Канада.Този си мисли че сме 1992 година и народът е...луднал да ходи във...вечните ледени полета.Това още веднъж показва,че не е за премиер,а е за пиар на физкултурно...дружество;заменя кон за...кокошка.
6
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала бат Бойко, голям.
5
2
 
44
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
Какъв бизнес с Канада те тресе, бе Тикво проста????Абе безхаберник, имаш един рейс икономически съветници, питай някой от тях колко ни обемът на търговията с Канада и колко са канадските инвестиции в БГ.То бива да си *** , ама толкова и на всичкото отгоре да си премиер , си е направо престъпление!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
XAXAXA
3
2
 
34
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Колко хора пътува за Канада ве БХ. Извади статистиката!
2
2
 
53
 
! Отговори
Интелектуалеца Баце преди 7 години
Добре бе, Бай Х..., нали това е икономическо споразумение? Някакъв нализ нямаш ли? Допитване до народа? Визите касаят 0,000000001% от населението, а ГМО и икономиката всички?
1
2
 
47
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Ясно е, че ще подкрепите, нали в Канада са капиталите на САЩ и реално така ще ни набутате Трансатлантическото споразумение. Между другото къде е публикувано споразумението с Канада да го прочета?