Депутатски емоции: Хулиган, простак и идиот…

Ерменков и Андреев на нож за проекта АЕЦ "Белене"
105
Депутатски емоции: Хулиган, простак и идиот…
Таско Ерменков от БСП. Снимка: Булфото, архив

Темата за АЕЦ "Белене" и поискания имунитет на бившия енергиен министър Делян Добрев скара народните представители Таско Ерменков от БСП и Методи Андреев от ГЕРБ, които така си изпуснаха нервите, че си размениха откровени обиди пред Нова тв.

Още по темата

"До мен стои един психически лабилен човек, който е невъзпитан и не си е пил лекарствата. Ей, простак такъв", обърна се Ерменков към колегата си от ГЕРБ.

"Кой е простак? А вие сте един човек, който е излъгал държавата. Вие сте гьонсурат", отвърна му Андреев.

"Вие сте хулиган, простак и идиот", нападна го пък депутатът от БСП.

Накрая Ерменков толкова се вбеси, че тръгна да напуска студиото, но се върна и продължи да спори с колегата си.

Дискусията между двамата толкова се разгорещи, че опонентите започнаха да си бъркат дори имената. Ерменков постоянно се обръщаше  към колегата си с "г-н Методиев", а той пък не спря да повтаря: "Арменков".

"Бях изненадан, че прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев. Не бива да се търси политически контекст в действията на прокуратурата. Делян Добрев е един честен и почтен човек по отношение на казуса "Белене". Той винаги е бил противник на този корупционен проект", настоя Андреев.

По думите му Добрев става министър на 21 март 2012 година, а на 28 март същата година по негово предложение Министерскиат съвет гласува решението за спиране на проекта.

"Това, което силно ме притеснява, е че ние продължаваме да говорим дали да има "Белене" или не трябва, а не защо са продължили плащанията", заяви от своя страна депутатът от БСП Таско Ерменков.

По думите му вината за спрения проект струва 212 млн. евро лихви, които трябва да плати държавата. Според него Съветът на директорите на БЕХ дава съгласие на НЕК, в което да се продължат плащания в намален обем към компанията "Уорли Парсънс".

Методи Андреев му отвърна, че криминалното е започването на проекта "Белене". "След решението на БЕХ, Добрев праща протоколно решение за спирането на проекта, това е в правомощията му, БЕХ е трябвало да се съобрази с това", аргументира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Факт е, че България губи от това, че спря строежа на АЕЦ Белене, вместо да работи и да печелим. Това, че щяла да работи на загуба е чиста измислица по тясно партийни причини и вреди на българските национални интереси.
62
2
 
4
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До 51 да имаше референдум на които народа които гласува каза да на аеца.Шибаното беше че главния смени въпроса и накара много хора да не гласуват на референдума а после него призна заради ниска активност.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остана ли човек в България, който да не е разбрал, че М. Андреев не е в ред? Май само самия М. Андреев не го е разбрал.
60
6
 
4
 
! Отговори
факт преди 7 години
АЕЦ Белене би трябвало да продава елекетричеството за 80 euro за 1 MWthТази година държавата изнася ел.енергия на цена 35 euro за 1MWthИ ПАК НЯМА КОЙ ДА ГО КУПИ
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си мислех, че отдавна е минало времето, когато се надвикваха по телевизиите, но се оказа, че Методи Андреев оше живее във времето от преди 26 години.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбираб ГЕРБ как го пускат тоя да се появява по телевизиите?!
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледаш Методи Андреев, виждаш ГЕРБ. Гледаш ГЕРБ виждаш Методи Андреев.Все клиенти на четвърти километър.
56
7
 
2
 
! Отговори
greenpeace преди 7 години
АЕЦ Белене е един обречен проект
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам тоя ч***гун той се директор е работил след 91 година което потвърждава правилото че няма работлив комунист.
54
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България няма пари да се справи с 1,2,3,4 блокове на АЕЦ Козлодуй и правителството проси пари за да извърши най-елементарни консервиращи процедури. В крайна сметка, електричеството от АЕЦ е изключително скъпо, а авариите ще загробят цялата ни бедна държава
53
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
С всяко появяване на Методи Андреев по телевизията подкрепата за ГЕРБ спада, както преди това спадаше подкрепата за Сините, когато той беше все още непребоядисан.
52
8
 
1
 
! Отговори
факт преди 7 години
АЕЦ Белене, ако днес работеше щеше да генерира по 400 млн.евра загуби годишно, защото центата на електроенергията е наполовина на тази която е прогнозирана
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 58 - за да дойдат инвеститори, трябва да си отидат руските слуги от политиката на България - БСП, ДПС, патриоти, атакисти, че даже и костовистите са все част от руските слуги. Заради тях сме на последно място в Европа!
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това предаване с Методи Андреев е подходящо за включването му в учебни пособия като нагледен пример как се държат психично болни хора.
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 42 - Фотоволтаиците дори в сегашното състояние СА ПО-ЕВТИНИ от атомната енергия. Разходите за демонтажа на една АЕЦ след 60 години експлоатация са колкото строежа на 3 АЕЦ-а. Разходите по отработеното гориво са астрономически. Пък и е опасно. За ваше сведение, ветрогенераторите в САЩ вече са без субсидии - те достигнаха пазарни цени. Базови мощности - хората правят резервоари дори в морето, които служат като помпено акумулиращи станции (Белгия например). АЕЦ е пълна глупост и отживелица.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре,няма да строим реактори,всички, ще гледаме агнета,картофи и тикви, ще бъдем ягодоберачи, сервитьори по морето и още 30 години гордо, ще се бием в гърдите, че сме държавата с най-ниски доходи в Европа, демек да дойдат инвеститорите(обаче те все не идват, това са алтернативите на Батце.
47
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"""Референдумът беше,,ЗА"развитието на ядрената енергетика в България, това, че нямаше достатъчна активност, не го прави недействителен, а само не задължителен."""Другарю, прочети законите, ако можеш
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американските тецове нямат нищо общо с Америка. Както и Дънди Прешъс е канадска само на хартия. Това пак са московски КГБ компании. Част от мъртвата хватка на руснаците, които чрез петата си колона душат България от 25 години насам (+45 години на болшивишки терор преди това).
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРеферендумът беше,,ЗА"развитието на ядрената енергетика в България, това, че нямаше достатъчна активност, не го прави недействителен, а само не задължителен.
44
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"""Еми сега народът ще плаща милиарди глоби на руснаците и ще купува скъп ток от американските ТЕЦоев."""Сергей, ти нали си прибра комисионните, какво ти пука