Депутатски емоции: Хулиган, простак и идиот…

Ерменков и Андреев на нож за проекта АЕЦ "Белене"
105
Депутатски емоции: Хулиган, простак и идиот…
Таско Ерменков от БСП. Снимка: Булфото, архив

Темата за АЕЦ "Белене" и поискания имунитет на бившия енергиен министър Делян Добрев скара народните представители Таско Ерменков от БСП и Методи Андреев от ГЕРБ, които така си изпуснаха нервите, че си размениха откровени обиди пред Нова тв.

Още по темата

"До мен стои един психически лабилен човек, който е невъзпитан и не си е пил лекарствата. Ей, простак такъв", обърна се Ерменков към колегата си от ГЕРБ.

"Кой е простак? А вие сте един човек, който е излъгал държавата. Вие сте гьонсурат", отвърна му Андреев.

"Вие сте хулиган, простак и идиот", нападна го пък депутатът от БСП.

Накрая Ерменков толкова се вбеси, че тръгна да напуска студиото, но се върна и продължи да спори с колегата си.

Дискусията между двамата толкова се разгорещи, че опонентите започнаха да си бъркат дори имената. Ерменков постоянно се обръщаше  към колегата си с "г-н Методиев", а той пък не спря да повтаря: "Арменков".

"Бях изненадан, че прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев. Не бива да се търси политически контекст в действията на прокуратурата. Делян Добрев е един честен и почтен човек по отношение на казуса "Белене". Той винаги е бил противник на този корупционен проект", настоя Андреев.

По думите му Добрев става министър на 21 март 2012 година, а на 28 март същата година по негово предложение Министерскиат съвет гласува решението за спиране на проекта.

"Това, което силно ме притеснява, е че ние продължаваме да говорим дали да има "Белене" или не трябва, а не защо са продължили плащанията", заяви от своя страна депутатът от БСП Таско Ерменков.

По думите му вината за спрения проект струва 212 млн. евро лихви, които трябва да плати държавата. Според него Съветът на директорите на БЕХ дава съгласие на НЕК, в което да се продължат плащания в намален обем към компанията "Уорли Парсънс".

Методи Андреев му отвърна, че криминалното е започването на проекта "Белене". "След решението на БЕХ, Добрев праща протоколно решение за спирането на проекта, това е в правомощията му, БЕХ е трябвало да се съобрази с това", аргументира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
1
 
! Отговори
кво стаа преди 7 години
Политици казвате, а. Депутати казвате, а. Ами те ви депутати, те ви политици! Хвани единия, удари другия! Дано да ви харесват и двамцата, щото вие си ги избирате! За съжаление Бай знаете кой ще се окаже прав: за мат,риалът иде реч. Само кретенозаври ли са останали по тия земи. Няма страшно арабелите ще оправят и земята и природата и нас!
22
5
 
8
 
! Отговори
СтаниМишев преди 7 години
До Анонимен 21През 2017 Белене трябваше вече да работи___________________________________________То и камунизъма трябваше да дойде ,ама....
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БумерангСамо да вметна, че човек с прилично образование, не може да изписва,,шт",поне в българския език, виж, ако си съветски възпитаник вече е друго.
20
9
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Гледах този на практика монолог на М. Андреев, който не спираше да приказва и когато трябваше да говори Ерменков. Според мен М. Андреев не е в ред, но това би трябвало да го кажат психиатрите. Истината е, че Ерменков можеше да каже интересни неща, но Андреев с виковете си не му позволи да говори. Учудвам се защо Ерменков не напусна студиото, а и не разбирам как човек би се съгласил да участва заедно с М. Андреев.
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквочите спряха строежа на Белене и хвърлиха 3,5 милиарда в кофатаПрез 2017 Белене трябваше вече да работи
18
4
 
10
 
! Отговори
тррт преди 7 години
Най- големите комунизи са болните герберастици.
17
10
 
14
 
! Отговори
Генади преди 7 години
Добре че беше ГЕРБ да спре строежа на АЕЦ Белене, инак комунизите можеха още 30 години да го строят и да лaпaт комисионни ,и след 30 години да се окаже че имаме построени два жабешки гьола, за които дължим 20 милиарда на руснаците
16
1
 
4
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Борба за кокала. Какво да ги правиш, нали са си...
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде по света една АЕЦ се строи от 2 до максимум 5 годиниУ нас обаче не е такаСтроежа на Белене е започнал през далечната 1979-та по времето на Тодор Живков и продължава вече 35 годиниТодор Живков го строи, Луканов го строи, Жан Виденов го строи, Царя Саксофонски го строи, Станишев го строи, Опустошарски го строи....накрая построиха един жабешки гьол и се оказа че имаме да плащаме на руснаците за нещо, което го няма
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАРЕСА МИ ШОУТО НА ТЕЗИ ДВАМАТА!ДЪРПАТ И СЕ ЛАЯТ КАТО КУЧЕТА ЗА КОКАЛА
13
7
 
14
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Тези двамата хубавци са завършили образованието си при "хубавия" соцализъм, когато образованието в България било "на високо ниво" както твърдят другарите цоцалистиНо като им слушам изказванията, явно нивото на соц образованието хич го нямало, по ми прилича на махленско образование от ромския катун
12
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ СПРЯ АЕЦ БЕЛЕНЕ ЗАРАДИ МАГИСТРАЛИТЕ - ТАМ СЕ КРАДЕ ПО- НАЕДРО И ПО- ЛЕСНО (ВСИЧКО ПОТЪВА ПОД АСФАЛТА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗМЕРИ.
11
12
 
19
 
! Отговори
ист преди 7 години
Таско не ме изненада. Падна под нивото на Бареков. Социалист - нормално състояние.
10
2
 
3
 
! Отговори
Бумеранг преди 7 години
Нали рекламирате образованието, бе. Че тия в парламента до един са с образование, а са гола вода, горките. Та така с вашто образование. То бииива, бииива, *** чак пак толко лабави в акъла. Профано - излагация с образование.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Белене да питат другаря Станишев, който го строи 20 години, *** комисионни, референдум прави, накрая построи един жабешки гьол и избяга в Брюксел, където си купи имоти с парите от комисионните
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега останахме без АЕЦ и ще плащаме лихви сигурно Путин е виновен че го изхвърлихме и от сделката за Южен Поток и за космическия заем за туй пък има магисрали.
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно се вижда, че гробаджиите са прости нямат аргументи нямат нищо само обиди от калинки друго не може и да се очаква .
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи тоя казва че АЕЦ-а е криминален и незаконен тъй или как. Защо тогава Добрев е плащал значи на Добрев вината му е двойна от ГРАБ сами си признават.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП в паника....................хахахаха
4
8
 
25
 
! Отговори
:) преди 7 години
И двамата са доста простовати, но гербера е уникално тъn! И двамата не бих ги назначил на позиция над склададжия. Даже и за това не стават, защото ще има постоянни липси.