Радев пратен на комисията за конфликт на интереси. Заради жена си!

Назначил Десислава Генчева за PR, а имал ли е право?
445
Радев пратен на комисията за конфликт на интереси. Заради жена си!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Военният министър в оставка Николай Ненчев праща новоизбрания президент Румен Радев на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси. Това става след проверка на инспектората на военното министерство около назначаването на съпругата на Радев Десислава Генчева за PR на Военновъздушните сили.

В качеството си на шеф на ВВС Радев я е назначил на поста на 11 ноември 2014 г., обяснява Ненчев в писмен отговор на въпрос на депутатите от ГЕРБ Методи Андреев и от РБ Петър Славов.

Радев е подписал с Гечева допълнително споразумение към трудовия й договор,според който тя работи в отдел "Финанси", да изпълнява и функциите за връзки с обществеността като "старши експерт" срещу допълнително възнаграждение.

Съмненията за конфликт на интереси са от времето, когато съпрузите работели заедно във ВВС, се появиха още, след като беше обявена кандидатурата на Радев за държавен глава, но сега вече преписката от проверката на инспектората отива в комисията.

Иначе Ненчев обяснява, че Радев в качеството си на командир на ВВС не е бил длъжен да иска разрешение от МО да назначава цивилни служители, защото сам по себе си е бил работодател като оглавява ВВС, които пък са юридическо лице.

Освен това длъжностите на цивилните лица, наети към ВВС, не се заемат след конкурс.

Шефът на ВВС пък не дължал обяснение на министъра дали е в конфликт на интереси.
 
Инспекторатът на МО е започнал проверка на случая след подаден сигнал от директора на пресцентъра на военното министерство за системни нарушения от страна на командването на ВВС на административни актове, регламентиращи PR -а.
 
От проверката е направен извод, че дейността за връзки с обществеността на командването на ВВС не е осигурена щатно, а при организацията и осъществяването й са допуснати пропуски и нарушения, в това число и на актове на министъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
4
 
21
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Много боли когато излизаш от властта . Помията се излива след като не може да се задържи кокала !!! Голям пухал е този Ненчев .
300
5
 
24
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Вижте, Радев си е жертвал живота денонощно в продължение на години за да живеем спокойно, а Ненчев е един развратник и рушветчия, който си мисли, че може да спре течението на реката.)
299
3
 
22
 
! Отговори
до 355 SpaceX преди 7 години
Няма никакъв конфликт на интереси. Има напъни от безмозъчни същества за неговото дискредитиране но ще ядят дебелия.
298
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този въпрос се изясни, но Ненчев не може да преглътне провала. Когато въпросната г-жа е назначена не е била никаква, още по-малко съпруга на Радев.
297
5
 
21
 
! Отговори
до 359 SpaceX преди 7 години
Какъв кпнфликт на интереси като не са били женени. Ненчев , РБ, ДСБ тия са все празноглавци и като такива търсят под вол бозаещо теле или от вол мляко.
296
2
 
23
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Ненчев, ами твоите назначения на любовници на висши длъжности в МО?То не бяха фризьорки, то не бяха театрални актриси!!!!!Ами, ор...гии....те които си устройваше???????Ами, съмнителните договори и огромните комисионни???Ей, земемеделче, по-добре се скрий тихо под някое камъче, че затвора плаче за тебе!!!
295
1
 
2
 
! Отговори
до 348 SpaceX преди 7 години
Спейсх, никой не е писал , че е синтетична дрога. Може да е силно лекарство. Защо веднаги си мислиш за дрога, недей така хората може да си помислят нещо.
294
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев се опитва да тича преди вятърът но няма да го изпревари, като се смени правителството и ще лъснат измамите и кражбите във военното министерство. Той ще гние в затвора дълго.
293
1
 
3
 
! Отговори
до 341 SpaceX преди 7 години
Не се опитвайте да драскате, тази вечер не сте адекватен. Сигурно е от хапчетата....
292
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев не свещена крава.както никой в държавата. Бойко е изключение. Но първо го оставете да поработи и тогава го плюйте.
291
0
 
10
 
! Отговори
252 преди 7 години
И по добре от пожарникар
290
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо за Ненчев и неговите * в и техните назначения от него в МО ??
289
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 336Какъв мъж е тоя бе, след сумати години брак и две деца, зарезал жена си децата си и се юрнал по някаква фуста дето си е завъртяла два пъти *** в кабинета му, никакъв мъж не е, а най обикновен коцкар
288
1
 
15
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До кота това тъпо земеделче, ще ходи по София, а не си отиде на село да произвежда продукция.
287
1
 
0
 
! Отговори
Sokolec преди 7 години
Drugiat pat polata da e po-kasichka! :-)
286
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Увехналите гербери завиждат на Радев, че освен всичко друго е и МЪЖ!!! Така е. Някои вдигат самолета, други злобеят!
285
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На военен съд може да се яви друг той едва ли е предал националните интереси или да има прегрешения към бълг.армия .Що се отнася до връзките забравихте и тази между Б.Б и Цв.Бориславова там може на бълг.съд защото банките са обирджии на бълг .вложители Колко лихви сте получили за влоговете си и като извадите таксите за всяко нещо вкл и банково извлечение за което ми взеха 1лв никой нищо не поменава и вярвайте между големите пари развод няма а такава в-ка има между бившия премиер и цв.Бориславова
284
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
към 324Ти обичал ли си ? Не да ли си харесвал или си бил влюбен , а обичал ли си ?Има израз" луд от любов". Понякога е по-силно от човек.
283
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва незабавно да започне разследване защо Боко изплати 1.3 милиарда на американските централи. Освен, че плащаме тройна цена за тока, Боко им насипа и тези народни пари.
282
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската армия се състои от 26000 човека. Освен това има 10000 цивилни чанттаджии. Половината от тях са натъпкани в тази сграда (на министерството на отбраната). Огромно стадо безполезни хора с високи заплати.