Радев пратен на комисията за конфликт на интереси. Заради жена си!

Назначил Десислава Генчева за PR, а имал ли е право?
445
Радев пратен на комисията за конфликт на интереси. Заради жена си!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Военният министър в оставка Николай Ненчев праща новоизбрания президент Румен Радев на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси. Това става след проверка на инспектората на военното министерство около назначаването на съпругата на Радев Десислава Генчева за PR на Военновъздушните сили.

В качеството си на шеф на ВВС Радев я е назначил на поста на 11 ноември 2014 г., обяснява Ненчев в писмен отговор на въпрос на депутатите от ГЕРБ Методи Андреев и от РБ Петър Славов.

Радев е подписал с Гечева допълнително споразумение към трудовия й договор,според който тя работи в отдел "Финанси", да изпълнява и функциите за връзки с обществеността като "старши експерт" срещу допълнително възнаграждение.

Съмненията за конфликт на интереси са от времето, когато съпрузите работели заедно във ВВС, се появиха още, след като беше обявена кандидатурата на Радев за държавен глава, но сега вече преписката от проверката на инспектората отива в комисията.

Иначе Ненчев обяснява, че Радев в качеството си на командир на ВВС не е бил длъжен да иска разрешение от МО да назначава цивилни служители, защото сам по себе си е бил работодател като оглавява ВВС, които пък са юридическо лице.

Освен това длъжностите на цивилните лица, наети към ВВС, не се заемат след конкурс.

Шефът на ВВС пък не дължал обяснение на министъра дали е в конфликт на интереси.
 
Инспекторатът на МО е започнал проверка на случая след подаден сигнал от директора на пресцентъра на военното министерство за системни нарушения от страна на командването на ВВС на административни актове, регламентиращи PR -а.
 
От проверката е направен извод, че дейността за връзки с обществеността на командването на ВВС не е осигурена щатно, а при организацията и осъществяването й са допуснати пропуски и нарушения, в това число и на актове на министъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Керванът е вече далече, а лаещите кучета още не са разбрали и лаят ли лаят
280
2
 
21
 
! Отговори
до 324 преди 7 години
Ако той има ясни позиции по националните въпроси и ги отстоява, вярвайте не ме интересува с кого е. Въпросът е да е българофил и да поставя България преди всичко - пред ЕС, Русия,САЩ, т.е да е родолюбец.
279
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа, жена го командва пенсионерчено, въпроса е коя? Нинова, Йотова или любовницата, извинете вече втората съпруга???? Или направо Р.Овч., за да няма разминаване от заповед до изпълнение. Ще се види.
278
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проскубващият се бивш вече министър никога повече няма да бъде такъв. Методи Андреев тоже. Тук е заровено кучето, злобата гризе тези господа и те се измъчват, че Радев е президент, а пък те се връщат в дупката от която са изпълзели. Но казано е:РОДЕНИЯТ ДА ПЪЛЗИ НЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИ.
277
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 323Нали :))) да не дава господ да отиде в Москва, че там в Кремъл какви наточени матрьошки има ............ за една вувузела ще ни уреди газ по тройни цени като нищо
276
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувахме за личноста Радев, а не за съпруга Радев.-------------Сериозно ли вервате, че човек, който не може да устои на една фуста, при положение, че не е квартален магазинер, а генерал от ВВС, има достатъчно морал да ръководи държава? Вие се лъжете по уменията му да управлява самолет, но това е нещо, на което всеки нормален човек може да се научи.
275
7
 
12
 
! Отговори
до 319 преди 7 години
Защо слагате праг на чувствата. Любовта няма възраст. В случая той вече е пенсионер, явно го е обмислил. По-важни са очакванията от него , като президент.
274
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей как пък един не се намери в тая кочинка да е като хората? Все са от вретено нагоре! И тоя прехваленият е без семейство. За.бал жена си и децата си и тръгнал по уру.пии! Затова от 90-та година не съм гласувал за помии няма и да гласувам. А вие продължавайте да гласувате! Да не забравите ! ЕЙ!
273
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Филип Златанов си има наследник и ще провери случая. С тефтер ли ще организира проверката или с органайзер? Радев каза че вече е имало такава проверка, която не е открила проблем, а ние сме правова държава и не е нормално два пъти да се извършва проверка за едно нещо.
272
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PR е най важната работа! Как без PR би влязъл в политиката. Ако разчита на Пресцентъра на МО, няма да чуе похвала, дори сто лупинга да извърти около присадената глава на Ненчев. Може да се хвалят само правилните хора. Я вижте как герберската глутница се нахвърли на Кунева, когато каза, че ще работи за вдигане на учителските заплати. Такива хубави новини са /бяха/ запазени за Боко Едрата Тиква. Както и стана месец преди вота.
271
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 317Виж не говорим за 25-26 годишен младеж, а генерал командващ ВВС, подобно поведение на работното място би трябвало да е срам за всеки един офицер, отделен въпрос е неадекватните действия на министъра в случая
270
2
 
24
 
! Отговори
Й преди 7 години
Боли го .... генарала кво мислите за него !
269
5
 
2
 
! Отговори
до 313 преди 7 години
Неоспорвам написаното от вас. В службата отношенията са само служебни , но...човек не винаги е подвластен на разума, понякога сърцето /чувствата/ са трудно контролируеми.Човек започва в даден момент борба със себе си.
268
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генералчето, май не му е чист косъма...
267
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проваления представител на КЕЧ поделенията, плюе. Я изкарайте назначенията на каките на тоя пишман министър из коридорите на МО. Са момите друг трябва да обрижват заради заплатката щото присадената косица дето не се знае къде какво и кога е завършил напуска роплото местенце в министерството
266
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберите сами се закопават с *** си деяния.Ненчев, дай нещо друго, това не хвана декиш!А и от 2014-та защо чак сега си се сетил да го разследваш, а ??
265
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До надеждаМъж който залита по подчинените си служителки, не ми го хвали, а тоя не само е залитнал ами направо си е затрил акъла :)
264
0
 
18
 
! Отговори
до 309 преди 7 години
Човек разполага със себе си и сам решава как да е.
263
10
 
28
 
! Отговори
надежда преди 7 години
Да съдим по деянията на Радев , като президент. Предстои му да се доказва. На снимката - нормални хора на средна възраст, какъв е проблема ? Гласувахме за личноста Радев, а не за съпруга Радев.
262
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз съм сам като куче... Ваш: Б.Б.