Кънев с мераци за власт: Ще бъда премиер, на Борисов – чао!

Лидерът на ДСБ нарече премиера в оставка "булката беглец"
28 ное 2016 09:07,
216
Кънев с мераци за власт: Ще бъда премиер, на Борисов – чао!
Снимка: Олег Попов; Dnes.bg

Лидерът на ДСБ Радан Кънев даде заявка, че ще бъде премиер на България. 

"Един десен лидер в България не може да има друга амбиция освен министър-председателския пост. Колко време ще му отнеме тази борба, зависи от гражданите, не само от него или партията му", поясни той.

"Ще бъда премиер. Не мога да ви кажа кога. Съмнявам се, че ще е на изборите, които идват, въпреки че това естествено трябва да бъде цел", каза още той.

"Няма да коментирам човек, който 4 пъти през живота си е напускал поста преждевременно, за да избяга от отговорност и да спечели повече гласове на следващите избори. Аз го нарекох на нашето съвещание "булката беглец", съвпада му и с инициалите. Той е приключен, чао", каза Радан Кънев по повод премиера в оставка Бойко Борисов.

"В българската политика белият кон умря много отдавна. Чакахме и се борихме Иван Костов да се върне на бял кон, Царят щяха да го връщат на бял кон. Който е напуснал властта, не се е върнал в нея", допълни Радан Кънев.

"Бунтът в бежанския лагер в Харманли беше преди всичко провал на сигурността, който започва на самата граница. МВР е в основата на каналджийската мафия. Няма обвинения, няма осъдени, има само хора, които въпреки оградата продължават да минават", изтъкна тъмносиният лидер пред bTV.

Според него службите са се провалили и в това да отделят семействата, които спасяват живота си, от 20-годишни съмнителни типове от Афганистан.

"Не дай Боже да има нов тип Реформаторски блок", каза Кънев по повод очаквания нов десен проект. По думите му целта е ДСБ да вложи своето лидерство, сили и идеи в по-голямо движение, което да атакува политическата власт, а не да анализира или философства.

Според него моделът на партийна коалиция е приключен в България. По думите му 70 години България се управлява от партиите за сметка на нацията.

"Трябва да станеш партиен член, за да станеш директор, за да станеш държавен експерт, за да се развиваш, минаваш през партията. Докато тази логика владее обществото ни, то ще бъде управлявано от посредствеността и ще гони активните хора", изтъкна лидерът на ДСБ.

По думите му политиката на поставяне на партийното пред националното, на кражбата от бюджета пред бизнеса и на кариеризма пред образованието са довели до тежък протест на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя не успя да яхне РБ, сега се изживява като месия ... жалка работа. Заради такива нещастници дясното не изглежда добре.
182
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До ognyanz.Социална политика се прави по 3 начина :- С природни ресурси, за предпочитане нефт и газ;- С пари, който някой друг е събрал;- С печатане на пари и инфлация;Социални трябва да останат само здравеопазването, образованието и преквалификацията. В противен случай населението става мързеливо и започва да яде повече, отколкото произвежда. Исторически доказан факт!
181
4
 
7
 
! Отговори
Далеч от политиката преди 7 години
На този не му ли казваха Рада еди коя си ?? Само питам
180
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано всеки следващ да краде по-малко от тези преди него!
179
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Потенциалната база на дясната политика у нас са хората със средни и високи доходи. А за България те са и ще си останат малцинство в близко бъдеще. България има нужда от социална политика, защото на карта е поставено нейното оцеляване от постоянното намаляване на работоспособното население. Така че колкото и да се пъне Радан Кънев (и други като него) че е натурален десен политик, ако евентуално някога стане управляващ, ще трябва да провежда социална политика.
178
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малкото зло, пораства и се превръща в ГОЛЯМО ЗЛО. За пример - партия ГРОБ. Нали и за тях през 2009-та казваха, че били по-малкото зло? Е, видяхме в какво Чудовище се превърнаха са броени години. Та така и с Рамадан Кънев.
177
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Борисов беше шеф на ИПОН собственост на Цветелина,после бодигард на Живков и Симеон,после глав.сек на МВР и кмет на София никой не вярваше,че ще стигне толкова далеч,че да стане премиер.И то два пъти.Ако тези,които дърпат конците решат,ще бъде и трети път за щастие.Е, а защо Радан да не стане някой ден премиер.Той също като Цветанов стоя доста време в САЩ.А когато се върна вече беше с повишено самочувствие.Абе хора нищо не зависи от вас.ТЕ решават вашите съдби.
176
4
 
4
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Няма значение кое плашило ще си мисли ,че е премиер , и байко бичмето си е перфектен само,че понякога се опитваше да мисли и се компрометира брутално,съветниците му трябваше да са с далавераджииско мислене а не пудели доносници,а пред чужденци да мълчи като пукъл и да гледа лошо,така се играе с шайката съединители от ЕС.
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До П.Петров Написаното от теб е като комунистическата пропаганда от едно е време
174
1
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До ***,Тези в ООН през 1986, които са писали статистиката надали са живели в България, а са работили с манипулирана от БКП и ДС статистика.Не че соца нямаше някой предимства - спокоен живот, ред, ниски цени, достъпни образование и здравеопазване на доста добро ниво. Проблемът е, че имаше по-значими недостатъци - никаква свобода, неефективна икономика, милиционерщина, мързел, липса на стимули, дефицит на основни(и не само) стоки, ниско заплащане, некомпетентно ръководство и т.н.
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOSTOV E OTGOVARYAL ZA IKONOIKATA PO TATOVO VREME ZATOVA ZNAECHE OTKADE DA E SASIPE
172
7
 
5
 
! Отговори
мъка преди 7 години
ясно, ако не изберем алтернативата Радан за вожд, умиргаме, иде края на света, а теменужките обещават всичките да се изнесат в Сингапур и няма да има кой да ни храни. честито, другарко Нинова, победата в кърпа вързана, само дръж здраво юларя на улавите, че постовете сладко мамят през трънака!
171
8
 
15
 
! Отговори
Сигурация преди 7 години
Ако Костов бе взел втори мандат, днес щяхме да сме на нивото на и заедно с Вишеградската четворка. За съжаление (ДС се усети и подмами народа с *** цар, признато дирекно по ТВ от К. Паръмов). ББ също техен кадър, видя че БСП загива и му свирнаха да ги реанимира. Чуйте например Бъчварова какви глупости говори и налива вода в мелницата на бсп, а ББ не я уволява, т.е. тя има такова задание.
170
8
 
3
 
! Отговори
Васо преди 7 години
До Анонимен 179: Не 15г, а почти 1300 с малки изключения. Пиковете в Историята ни са когато управленци са били чуждоземци за съжаление.
169
0
 
2
 
! Отговори
Васо преди 7 години
"По думите му политиката на поставяне на партийното пред националното, на кражбата от бюджета пред бизнеса и на кариеризма пред образованието са довели до тежък протест на българските граждани." Почти е познал освен, че отритнатите до момента граждани искат тази формула за себе си. То е, като и да паднем, и да бием па че се ......
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата със сигурност ще фалира до 15 години заради това, че свестни, добросъвестни и честни хора никога не са управлявали България, като гледам няма и да управляват, някои от хрантутниците тук, които пишете и защитавате крадците, които ощетяват България за сметка на лични материалистични капризи ще останете като риби на пресъхнал гьол.
167
6
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Костов допусна много грешки и беше принуден да допусне други от банкерите на МВФ и СБ, но благодарение на Костов днес БВП ни е 2 пъти по-висок от най-добрите години на соца и 6 пъти по-висок от това, което остави Виденов, средният ни доход е 10 пъти по-висок от соца и 50 пъти по-висок от при Виденов, а СДС беше пълно с бивши комунисти, агенти и доносници на ДС, които го превърнаха в днешната "прогнила и изядена от червеи ябълка" - една идея за обвивка, а вътре гнилоч.
166
3
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
И как си го представя това тоя хазарин? Господин никой аре ЧАО........
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата със сигурност ще фалира до 15 години предвид сегашната ситуация, слабата политическа класа, която не може да започне да работи за доброто на страната и да спре да краде, да злоупотребява и да лъже гражданите си, докато трупа на гърба им дългове, които в един момент ще се окажат непосилни за малкото останали работещи и плащащи данъците си хора. Ако стане нещо по-различно предвид ситуацията, ще бъда изумен от волята на хората в парламента, ама едва ли ще има изненади,потенциалът е малък.
164
0
 
3
 
! Отговори
колко милиарда преди 7 години
До Анонименпри Костов "ако са виновни" беше Надето с либийската афера и други разни успешни за някои практики на управлението му