Кънев с мераци за власт: Ще бъда премиер, на Борисов – чао!

Лидерът на ДСБ нарече премиера в оставка "булката беглец"
28 ное 2016 09:07,
216
Кънев с мераци за власт: Ще бъда премиер, на Борисов – чао!
Снимка: Олег Попов; Dnes.bg

Лидерът на ДСБ Радан Кънев даде заявка, че ще бъде премиер на България. 

"Един десен лидер в България не може да има друга амбиция освен министър-председателския пост. Колко време ще му отнеме тази борба, зависи от гражданите, не само от него или партията му", поясни той.

"Ще бъда премиер. Не мога да ви кажа кога. Съмнявам се, че ще е на изборите, които идват, въпреки че това естествено трябва да бъде цел", каза още той.

"Няма да коментирам човек, който 4 пъти през живота си е напускал поста преждевременно, за да избяга от отговорност и да спечели повече гласове на следващите избори. Аз го нарекох на нашето съвещание "булката беглец", съвпада му и с инициалите. Той е приключен, чао", каза Радан Кънев по повод премиера в оставка Бойко Борисов.

"В българската политика белият кон умря много отдавна. Чакахме и се борихме Иван Костов да се върне на бял кон, Царят щяха да го връщат на бял кон. Който е напуснал властта, не се е върнал в нея", допълни Радан Кънев.

"Бунтът в бежанския лагер в Харманли беше преди всичко провал на сигурността, който започва на самата граница. МВР е в основата на каналджийската мафия. Няма обвинения, няма осъдени, има само хора, които въпреки оградата продължават да минават", изтъкна тъмносиният лидер пред bTV.

Според него службите са се провалили и в това да отделят семействата, които спасяват живота си, от 20-годишни съмнителни типове от Афганистан.

"Не дай Боже да има нов тип Реформаторски блок", каза Кънев по повод очаквания нов десен проект. По думите му целта е ДСБ да вложи своето лидерство, сили и идеи в по-голямо движение, което да атакува политическата власт, а не да анализира или философства.

Според него моделът на партийна коалиция е приключен в България. По думите му 70 години България се управлява от партиите за сметка на нацията.

"Трябва да станеш партиен член, за да станеш директор, за да станеш държавен експерт, за да се развиваш, минаваш през партията. Докато тази логика владее обществото ни, то ще бъде управлявано от посредствеността и ще гони активните хора", изтъкна лидерът на ДСБ.

По думите му политиката на поставяне на партийното пред националното, на кражбата от бюджета пред бизнеса и на кариеризма пред образованието са довели до тежък протест на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, докога ще ни наказваш с маняци за власт. И тоя иска да ни върти на евроатлантически, неолиберален, иван-костовистки угробващ България, шиш! Докога, Боже? Не сме толкова грешни, но явно коленопреклонничеството на българина и отврателната му партизанщина са голям грях. Затова си заслужаваме.
142
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честно казано всички които познавам и подкрепят Радан са интелигентни хора с мн добро образование и работа, някои със собствен бизнес, хора които не са част от никоя политическа партия, просто наказани да се родят тук и искащи да видят страната просперираща и подредена като на запад, но по-голямата част от хората са с ниско ниво на съзнание, те основно всеки път си избират бивши мутри и агенти на дс, след които всеки път е все по-зле. Не е имало правителство, което да не остави големи дългове.
141
1
 
4
 
! Отговори
Споко преди 7 години
До ВтрещенБай Ламби е по-изтрещял! ;)
140
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toя съвсем е изтряскал ??? Кой ще го избере да стане премиер ???? Тогава ще значи , че БГ съвсем ще я отпишем от картата на света. Той нали беше в правителството-в коалиция, какво направи ??? Видяхме ги от всички партии 26 год.какво направиха.
139
1
 
11
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Радане , чакай си реда. Преди теб има една хубавица Корнелия , която се е наточила за мин. председател.
138
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан Кънев е прекалено свестен и умен, затова и не вярвам да стане премиер. Електоратът гледа биг брадър, сериали и сапунки, яде ***, оригва се и вечер гледа Шоуто на Слави. Тези хора не разбират какво им говори Радан. Всеки народ си заслужава политиците - стара истина отпреди векове.
137
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До действияСега единственото което ги задържа е привързаността към родното място, но рано или късно нуждата за добър живот ги принуждава да отиват на запад, освен ако не са се примирили, че в България винаги простотията и елементарното мислене ще са на почит.
136
1
 
3
 
! Отговори
действия преди 7 години
До Анонименвнимавай какво си пожелаваш, до 90та единствено кльоновете задържаха и младите и не толкова младите да не избегат, най-много до Коми да се промъкнат за по-добра заплата, но там пък се пропиваха
135
4
 
11
 
! Отговори
ХА! преди 7 години
НЕ МИ СЕ НАЛАГАШЕ ДА МИСЛЯ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА СЕКУНДА НА КОГО МИ ПРИЛИЧА РАДАНЧО АМИ НА ДВАМА НА БАРЕКОВ И НА ЯНЕТО - БАРЕКОВ СТАНА ПОНЕ ЕВРОДЕПУТАТ А РАДАН СЕ СЪМНЯВАМ ДА Е НЯКЪДЕ
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само с действия може да задържите младите тук. Нормалните издържат най-мн до 30 години и се махат.
133
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина трябва да има психотестове за политиците. Военните и бившите такива все пак се предполага да са със здрава психика, може и да се освобождават.
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За БСП разбрахме, че само крадяха, даже в национален ефир се спомена, а я да видим дали някой гербаджия ще си признае, че ГЕРБ също полапва доста, само където са малко по-хитри, замазват го с няколко реализирани проекта за 6 години управление и силен популизъм ,че държавата вярваш ли се развива, докато провинцията е пълна мизерия и *игания, все едно бомба е паднала, преди 20 години и сега няма никаква разлика. Парите се инвестират основно в един град, все пак повечето мутри живеят в него.
131
1
 
6
 
! Отговори
нито ден без Борисов преди 7 години
всичките месии пак се закачили за пеша на бате си Бойко и ръсят туитита, яхнали кой как може поредния протестен медиен вот към софрата. няма ли за алтернатива един поне нормален с истинска сериозна политическа платформа, ясни реални общественополезни идеи, и обещания разумни не само предизборни лакърдии за баламосване на баби и хвъргачи на болентини с кибапчитъ?!
130
3
 
8
 
! Отговори
сдас преди 7 години
Ще ми се да му повервам,но в България е трудно.Инак съм му фен, откак почна да се опъва на Булката.Нищо ,че е *** ,за политиката такъв трябва ..........Само плюенето срещу Раша не е много добро,империята си е империя ,но с народа сме си братчеди най-малкото...........
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 134Да бе, тва имах предвид, че за 27 години всеки краде, никой не прави. Не знам защо се запали толкова, когато това се е случвало, аз съм бил дете, сега пораснах и се осъзнах в държава с тъмно минало и мрачно бъдеще, най-вероятно ще се върна в Англия, тук не виждам смисъл да се раздаваш.
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
рамадан кунев имал големи мечти.аааааааааааааааааааааааааааааахахахахаха
127
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този тотално е изпушил...1 файтон хора са костовистите, нама да видят парламент повече, той премиер щял да става.
126
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 120. Да България няма никога да достигне стандарта на бившите соц страни които си изброили а знаеш ли защо. Защото са нямали Синявец като този от Драгалевци който ви караше да скачате! Те не си унищожиха производствата с Мутренска приватизация. Не си унищожиха заводите даже в момента ЧЕХИЯ ти продава собственият ви ток и храни с вашите пари ПЕНСИОНЕРИТЕ си! Сега разбрали защо МУТРОЛАНДИЯ никога няма да достигне стандарта им на бившите СОЦ СТРАНИ! Защото й племето ви е евано!
125
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, щом Радан не бива, да сложиме другарката Нинова или Майчето Манолова. В крайн случай Митю Пищофа. Успехите ще дойдат мигновено.
124
8
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Йовко, забравяш тези родоначалниците на грабежите като Костов и сие, Петър Стоянов, Фори светулката, който избяга в чужбина, Филип Димитров, който се снишава да премине бурята, Петър Берон-бобулечката и т.н.. Сега всичките се напълниха с незаконни пари, натрупани чрез корупционни практики! Тези са от втория ешалон пребоядисани неуспели комунисти, сега ревностни демократи!! Затова при запазени изборни правила да не гласуваме, за да види света къде е тяхното място, зад ре-шет-ки-те